Lite av varje – torsdag eftermiddag

Tack för alla goda råd att twittra eller inte twittra – det är frågan. Ska reflektera över detta. Är på Karolinska sjukhuset både idag och i morgon för nya undersökningar. Har också hunnit med att vara på en energikonferens idag där jag bland annat fick språka med miljöpartiets energipolitiske talesman Per Bolund, en mycket sympatisk person, och hejade på socialdemokraternas energipolitiske talesman Thomas Eneroth. Ikväll blir det möte med Elimkyrkans församlingsledning, vi har grymt spännande planer på gång i Elimkyrkan, men det är hemlisar – än så länge. Ska försöka samla ihop mig och skriva lite reflektioner över 8 år som samfundsordförande. Förhoppningsvis ska jag hinna börja med det ikväll eller i morgon. Nu tar jag en stunds ledigt för att titta på ishockey. Blir också lite nyfiken på Mikael Karlendals analys över Niklas Piensohos äktenskapspredikningar. Det måste jag nog titta närmare på. Och så deppar jag över Hammarbys fotbollslag, ni förstår inte hur svårt det är för oss bajare just nu. Och så längtar jag efter att fru Swärd ska komma hem, hon har varit med sin mor och bror i Grekland en vecka för att fira mammans födelsedag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Broder Roger

  Pastor Stefan!

  Jag kan varmt rekommendera Mikael Karlendals analys av Niklas Piensohos predikoserie ”Adam och Eva”. Han kanske kan få nytta av Elims samlevnadspolicy framöver. Personligen är jag mer tveksam till den undervisning som Piensoho förmedlar i ämnet samlevnad – som jag lyssnat till via Filadelfiakyrkans webbteve – än vad jag kan utläsa av Karlendals bloggpost. Du får väl bilda dig en egen uppfattning och återkomma med reflektioner till glädje för dina läsare och kommentatorer.

  I nederlagstider för Bajen får du väl trösta dig med att se Fever pitch (1997), den brittiska fotbollsfilmen om en hängiven Arsenal-supporter. Kanske kan även Looking for Eric (2009) med f.d. Manchester United-spelaren Eric Cantona som lösningsorienterad ”livscoach” förmedla litet glädje i din svårartade belägenhet som hängiven Bajen-supporter.

 • Vinnie

  Hej Stefan!
  Kan du inte skriva ett inlägg om vad du anser om Tikva. En träningsform som man kan prova på om man besöker en kristen konferens i sommar t ex Torp. En del menar att det är likt yoga och en inkörsport t new age. Vad tycker du, nu när filttofflorna är av och allt :). Vore kul att höra din åsikt, du är en vis man.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Vinnie,
  Har inte en aning. Ska fråga min gode vän Lasse Johansson som är lärare på Örebro missionsskola och New Age expert.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • BirgittaB

  Nå, vad sa Lasse Johansson och vad blev din åsikt i denna allvarliga fråga?
  Ansvariga för Torpkonferensen har tydligen ingen åsikt, eller också vägrar de svara
  på brev. Nonchalant