Härlig söndag hos ny EFK-församling i Stockholm

Att vara predikant är utmanande, nervpirrande, ångestladdat, en stor glädje, och en stor förmån. Idag predikade jag hos EFK:s latinamerikanska församling i Stockholm, Iglesia Ichtus, en församling som jag själv har varit med och startat för 6 år sedan. Det är en dynamisk, kreativ och glad församling, som för människor till tro, för närvarande har den cirka 150 medlemmar. Och ligger i toppen i EFK:s statistik över antalet döpta.

Jag kände mig tom, trött, splittrad och visste knappt vad jag skulle säga innan gudstjänsten. Men när man mötte denna entusiastiska församling var tröttheten och den bristande koncentrationen bortblåst. Jag predikade i en timma inklusive tolkning, om Jesu seger på korset, och mottagandet var minst sagt engagerat och entusiastiskt. Minst 30 personer kom fram till förbön efter predikan, och flera av dem ville ta emot Jesus och bli kristna. Sedan följde en salig bön, där många grät, skrattade, skakade, föll, låg på golvet, och bad innerliga böner och sjöng lovsånger. Det kändes som en genuin väckelseatmosfär.

Jag blev återigen påmind om att Gud gör något i Sverige, det finns församlingar som lever, växer och för människor till tro på Kristus. Och i dessa multikulturella församlingar finns det ingen motsättning mellan socialt och andligt. Det går hand i hand, det är nog inga församlingar som så engagerat jobbar för att hjälpa flyktingar och nya personer i Sverige, som dessa församlingar med annat gudstjänstspråk än svenska.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulf Stenlund

  Visst finns det ett värde i att etniskt homogena församlingar kan hjälpa sina landsmän både till frälsning och diakonalt. Nackdelen är väl att en väldigt önskvärd integration i det svenska samhället kan bli lidande. Det går faktiskt att vara både en multikulturell och svensktalande församling. Simultantolkning till både engelska, spanska och ibland franska kan vara ett medel. Att släppa fram invandrare i ledningssgruppen ett annat. Nyckeln är dock en äkta kärlek till alla oavsett etnisitet.

 • Christer Roshamn

  Underbart att läsa

 • Läsare

  Härligt att höra, måtte detta sprida sig och även komma igen i slummrande församlingar

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Härlig läsning,hoppas att det smittar av sig på övriga landet.

  v v v v Thommy Bergenwall…………..

 • Pingback: ”Ett speciell och oberoende apostolisk Kristi samfund” Del 1 « Erevna – Blogg & Tankesmedja()

 • http://bloggradio.bloggsida.se Andreas

  Gott att hlra.