Stefan Swärd

Allt mellan himmel och jord

Evangeliska Frikyrkans styrelse möttes under lördagskvällen för att fatta beslut om ny styrelseordförande, som ska efterträda mig. Styrelsen valde ikväll Claes-Göran Åberg från Gnosjö till ny ordförande. Till vardags är han rektor på Hillerstorpsskolan i Hillerstorp. Han är med i församlingsledningen i Saronförsamlingen i Gnosjö. Han är med i EFK:s styrelse sedan två år tillbaka.

Jag önskar Claes-Göran lycka till och all Guds välsignelse i det fortsatta och krävande uppdraget. En av hans meriter i mitt smala och ensidiga perspektiv är att han följde med mig ut i Stockholmsnatten en fredagkväll för att vara med i Ungdomskyrkan Konnekt, bland massa stökiga ungdomar i Tantolunden. Det är bara några enstaka i svenska kristna etablissemanget som har följt med mig ut i Konnekt en fredagkväll, och en av dem är Claes-Göran.

Jag är nu hemma i Stockholm, och rejält trött. Återkommer endera dagen med lite sammanfattande reflektioner över 16 års engagemang i Örebromissionens och Evangeliska Frikyrkans styrelse, varav de 8 senaste åren som ordförande. Ikväll är jag dock för trött att reflektera över detta och jag orkar inte ta av mig några filttofflor ikväll.

Och i morgon lägger jag krutet på att predika hos den latinamerikanska EFK-församlingen Iglesia Icthus i Stockholm. Där är det fullt drag, och full gas. Gloria Dios – som man säger där.

Och ja visst ja, Evangeliska Frikyrkan beslutade under lördag eftermiddag att avsäga sig vigselrätten. Beslutet ska genomföras 1 januari 2012. Det var skönt att den frågan var i hamn, vi har lagt mycket krut på att diskutera detta under flera år.

 
 
 

 

 • http:/erevna.nu Christian

  Bra då böjer i v f EFK inte böja knä fördenskull i a f…

 • Ulf Stenlund

  Spännande att EFK avstår vigselrätten. Innan samfundstiden var vigselrättstillstånden ett påtryckningsmedel hos pingst för att hålla rättning i leden. Man kan ju undra om ”de ledande bröderna” kan tänka sig släppa det verktyget när det kanske finns andra medel..

 • http://erevna.nu Michael G. Helders

  Spännande med ny ordförande- samt beslutet om vigselrätten (helt rätt i mina ögon- också ur ett historisk baptistsikt perspektiv)!

 • Therése Hovlund

  Tack för ditt engagemang, din vishet, din humor och dina fantastiska insatser under dessa år. Vi är många som är oerhört tacksamma, jag hoppas du känner det!Subscribe to Stefan Swärd