EFK har valt ny styrelseordförande

Evangeliska Frikyrkans styrelse möttes under lördagskvällen för att fatta beslut om ny styrelseordförande, som ska efterträda mig. Styrelsen valde ikväll Claes-Göran Åberg från Gnosjö till ny ordförande. Till vardags är han rektor på Hillerstorpsskolan i Hillerstorp. Han är med i församlingsledningen i Saronförsamlingen i Gnosjö. Han är med i EFK:s styrelse sedan två år tillbaka.

Jag önskar Claes-Göran lycka till och all Guds välsignelse i det fortsatta och krävande uppdraget. En av hans meriter i mitt smala och ensidiga perspektiv är att han följde med mig ut i Stockholmsnatten en fredagkväll för att vara med i Ungdomskyrkan Konnekt, bland massa stökiga ungdomar i Tantolunden. Det är bara några enstaka i svenska kristna etablissemanget som har följt med mig ut i Konnekt en fredagkväll, och en av dem är Claes-Göran.

Jag är nu hemma i Stockholm, och rejält trött. Återkommer endera dagen med lite sammanfattande reflektioner över 16 års engagemang i Örebromissionens och Evangeliska Frikyrkans styrelse, varav de 8 senaste åren som ordförande. Ikväll är jag dock för trött att reflektera över detta och jag orkar inte ta av mig några filttofflor ikväll.

Och i morgon lägger jag krutet på att predika hos den latinamerikanska EFK-församlingen Iglesia Icthus i Stockholm. Där är det fullt drag, och full gas. Gloria Dios – som man säger där.

Och ja visst ja, Evangeliska Frikyrkan beslutade under lördag eftermiddag att avsäga sig vigselrätten. Beslutet ska genomföras 1 januari 2012. Det var skönt att den frågan var i hamn, vi har lagt mycket krut på att diskutera detta under flera år.

 
 
 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http:/erevna.nu Christian

  Bra då böjer i v f EFK inte böja knä fördenskull i a f…

 • Ulf Stenlund

  Spännande att EFK avstår vigselrätten. Innan samfundstiden var vigselrättstillstånden ett påtryckningsmedel hos pingst för att hålla rättning i leden. Man kan ju undra om ”de ledande bröderna” kan tänka sig släppa det verktyget när det kanske finns andra medel..

 • http://erevna.nu Michael G. Helders

  Spännande med ny ordförande- samt beslutet om vigselrätten (helt rätt i mina ögon- också ur ett historisk baptistsikt perspektiv)!

 • Therése Hovlund

  Tack för ditt engagemang, din vishet, din humor och dina fantastiska insatser under dessa år. Vi är många som är oerhört tacksamma, jag hoppas du känner det!