Intressant konferens på lördag om kyrkan på internet

Svenska Missionskyrkan har en anställd internetpastor som heter Nils Bryntesson, han är också projektledare för amen.se. Han har arrangerat en intressant konferens på lördag som handlar om hur kyrkan jobbar med internet, rubriken är ”Hela Kyrkans Hemsida”. Här hittar du informationen om konferensen, jag tror att det fortfarande går att anmäla sig. Jag är en av de medverkande vid konferensen och jag har ett seminarium om nödvändigheten av att kyrkan finns med i det offentliga samtalet, inte minst på nätet. Andra medverkande förutom Nils Bryntesson är Maria Hägglöf, Stefan Gelfgren och Martin Garlöv. Konferensen kommer att hållas i Elimkyrkan i Stockholm, så det blir hemmaplan för min del.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://erevna.nu/ Michael G. Helders

  Inte Jonas Gardell med? Även han är ju mycket aktiv på nätet, och kör med ganska så lik stil med en del av övriga konferens deltagare.

 • http://amen.se brynte

  Michael, snälla, sluta upp med dina personangrepp.

 • Nils

  Tror att detta ”missionsområde” är i stort behov av församlingsledares engagemang !

  Helt rätt Stefan !

  Missionsfältet med betoning på ”privata kristet tyckande” i bloggosfären är ofta avarter på att fältet lämnats vidöppet för allsköns blandning…

  ”Skördens Herre” behöver skördearbetare på internet, men minst lika viktigt är jordbrukare som förmår att sköta åkerfälten så inte ohyran blir de dominanta inslagen på internets åkerfält.

 • Ulf Stenlund

  Finns konferensen på nätet?

 • http://erevna.nu/ Michael G. Helders

  Brynte:
  Varför känner du dig träffad?
  Är det något fel med Jonas Gardell enligt dig? Eller är det så att Jonas tror själv på vad han lär ut- kontra en del av de som ska vara med på ovanstående konferens?

 • http://erevna.nu/ Michael G. Helders

  Nils:

  Jag är kanske lite trög…Men jag ser faktiskt inte vad sajter som amen.se har med mission att göra överhuvudtaget. Förstår ej hellre titeln ”internet pastor”- när Brynte inte publicerar någon form av biblisk undervisning (och det är hellre inte Amen.se syfte), utan mest undervisning om vad man kan göra på internet (och här finns det ju långt bättre undervisnings sajter).

  Inget negativt om Brynte & Co som personer…Men jag tror en förutsättning för att man kallar något för mission är att man sprider evangeliet…Jesus hade kanske världens kortaste predikan med ”Omvänd er Guds rike är nära!”- men det var knappast utan kraft…i dag är det ”bla bla bla bla, bla bla bla bla”- och knappast med kraft.

  Kanske bara jag som är känslig- utifrån att jag är så extremt trött på den extremt ytliga kristendomen som råder i våran land. Och jag tror fortfarande att evangelium är Guds kraft som frälser var och en som tror, dvs inget människoverk (såsom vi t.ex lärde under E-Veckan i år- att nu behövs det inte ens tro för att kallas kristen).

  Vänliga hälsningar en tyckemycken
  Michael

 • Nils

  Men hallå Helders !

  rubriken är ”kyrkan & internet”.

  Det är sannerligen på tiden att internet-åkerfälten återtas av församlingsbetrodda för att erhålla sunda skördar.
  Vildvuxenheten på internet, med självutnämnda tyckare & papegoj-profeter i den kristna hemisfärens namn är påtaglig.

  Visst hittas guldkorn, men vildvuxenheten av ogräs är förödande för den ”sunda” kyrkan.

  Om församlingsledare sedan gör en ansats till konferens, så är initiativet lovvärt, pss. som Stefans gatu-kyrka på fredag-kvällar – när de flesta kyrkor påvisar stängda kyrkportar då ungdom som bäst behöver öppenhet & en famn hos de kristna.

  Ungdom lämnas vind för våg & de grånade församlingarna himlar med ögonen över ”minns du sången”, altmedan dagens ungdom utan elakheter kallar sammanhangen för pensionärsintressen.

  De missionsfronter & de försummade åkerfälten är ungdom & internet.
  Det behövs knappast predikostolssessioner för att inse det.

  Då behövs uppmuntran till de få som ändå försöker ta sig an dessa missionsfält.

 • Nils
 • http://erevna.nu/ Michael G. Helders

  Nils:

  Jag är inte oenig med dig…men det måste vara bättre att samla folk som har en önskan att sprida evangeliet/och eller skapa samtal om kristen på internet?
  Här finns det ju många fina pastorer som bloggar eller på andra sätt är aktiva på internet, vi har Swärd, Karlendal, K A Johanson, van. Dinther, Danhaland, och många många fler.

  Jag förstår för att vara helt ärlig- överhuvudtaget poängen till varken amen.se eller ”hela kyrkans hemsida”- när dessa har absolut ingenting med kristen tro att göra (förutom själva titeln på projekten).

  Ta en titt på John MacArthur- 12 miljoner downloads av predikningar under 2009, Paul Washer över 10 miljoner har sätt video predikningar av honom, man har bra sajter som sermonindex.net – som även har debatt forum var många icke-kristna debatterar och samtalar om kristen tro (en svensk variant har startats och under uppbyggelse: http://www.predikoindex.com/ ).
  Människor är inte intresserad av åsiktfri, trosfri, och doktrinfri kristendom- folk vill veta och lära. Åsiktfri, trosfri, och doktrinfri kristendom är först och främst för människor som har uppväxt inom frikyrkan- men som av olika anledningar har tröttnar på sina andliga rötter- och bildar därför något nytt- utifrån sina egna tankar, funderingar och filosofi…

  Stefan Swärd är en fin förebild, båda med Konnekt och hans andra engagemang. Men jag förstår inte varför han istället inte uppmuntrar folk som brinner för Kristus, än att uppmuntra folk som har tröttnat på Kristus- och istället önskar ett urvattnat evangelium som passar ”Sven Svensson”- som än själv…bland de som verkligen brinner för Kristus kan ju nämnas namn som Jakob Ramlöw, Daniel Lundgren, Andreas Frost och många många fler. Varför för inte dessa som verkligen försöker ta sig an dessa missionsfält uppmuntran?- Varför uppmuntra de som önskar göra kyrkan till en sekulär plats som liknar mer på IM fik än kristen mission?

  Vänliga hälsningar,
  Michael