Påskdagskväll med lammstek och uppståndelsetro

Nu är det påskdagskväll och jag är hemma och håller på att laga i ordning en ordentlig lammstek. Samtliga fyra barn har varit hemma i helgen, så det har varit en riktig familjehelg. Inga predikoåtaganden alls, så jag har till och med försökt vara lite ledig. Har dock tillsammans med fyra andra profiler i kristna friskolevärlden skrivit ihop en artikel som vi ska presentera för Dagens Nyheters debattredaktör på tisdag morgon. Ämnet konfessionella friskolor är en het potatis och kan bli ett politiskt diskussionsämne i valrörelsen. Frågar man unga människor idag, är dock en bred majoritet för kristna friskolor, det är väl ett av symptomen att vi går i riktning mot ett post-sekulärt samhälle.

Och framförallt på påskdagen, Kristus är uppstånden, han är sannerligen uppstånden.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Danne

  Ja, Han är SANNerligen uppstånden!

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article6871060.ab

  Bra artikel i Aftonbladet (!) idag ang Bibelns trovärdighet, speciellt Nya testamentet

 • http://berndtisaksson.dinstudio.se/empty_101.html Metodistpastor Berndt Isaksson

  Det kanske inte direkt har med ämnet att göra, men missa inte denna debattartikel i DAGEN. Kanske en av de viktigaste som publicerats på länge:

  http://dagen.se/dagen/article.aspx?id=207745

  Mvh

  Berndt Isaksson
  metodistpastor

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Läste båda artiklarna den ena från Dagen och den andra från Aftonbladet och dom ger röst för ett annat Sverige än det vi hjärntvättas till att tro via statskontrollerad media i vanliga fall.

  En eloge till dom som skrev dessa artiklar och en hyllning till livet i en annars dödskult fixerad värld.

  V v v v T.B.

 • http://vemtanderstjarnorna.blogspot.com Per Ewert

  Ja, han är sannerligen uppstånden! Vi har en ganska intressant diskussion hos undertecknad på Vem tänder stjärnorna-bloggen om mer eller mindre orimliga alternativ på frågan om vad som annars skulle ha hänt med Jesu kropp. Fascinerande vilka hejdlösa förslag trons kritiker kan komma på för att finna skäl att undvika Jesus…

 • http://www.citykyrkanorkelljunga.se Margret Sundin

  Visst var det så Berndt Isaksson, en belysande artikel på ett mobbande Sverige. Förtal och orättfärdighet haglar tätt, ondskan breder ut sig. Människan är ond och utan hjälp förutom genom Jesu offer, korset och omvändelsen. Tyvärr vågar inte alla tala om detta behov av omvändelse och den ondska som blev sanningen om människan när hon själv gjorde sitt val i Lustgården. Det är fantastiskt – Jesu offer!! Underbara Påsk! Vi har levt genom hela Påskens drama, gemensamt i församlingens sammankomster. I går en härlig Glädjefest efter dagar av eftertanke och reflexion!

  Mobben går vidare men vi som omvänt oss går mot strömmen på väg mot himlen, huvudströmmen går rakt ner i helvetet, vi måste göra skillnad och dra med oss flera!! Det är därför vi är här. Påsken har ett allvarligt budskap.

  Glad Påsk
  Margret Sundin i Örkelljunga
  http://www.citykyrkanorkelljunga.se