Predikan om korset kan nu laddas ner

Min predikan från i söndags kan ju laddas ner på Elimkyrkans hemsida, genom att gå in på www.elimkyrkan.org och sedan gå in till höger på nedladdningar och klicka på predikan 2010-03-28.

Jag känner att det är ett viktigt budskap om Jesu seger på korset, livsavgörande för våra liv. Och för den som tittar på Gardells TV-program i kväll, där jag kommer att medverka i ett kort inlägg och berätta om varför Jesus behövde dö, kan ha denna predikan som ett komplement och ett alternativ till TV-programmet.

Sprid gärna denna predikan, jag känner det som ett viktigt budskap, vi behöver förkunna det centrala budskapet om korset, och vad det praktiskt betyder för oss idag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://berndtisaksson.dinstudio.se/empty_101.html Metodistpastor Berndt Isaksson

  I kvällens program med Jonas Gardell överträffade han sig själv i sina antikristliga angrepp på Jesus och Hans verk. Först så intervjuas några kändispastorer som ger en klassisk biblisk syn på hur Jesus dog för våra synder skull. Men på det säger då Jonas Gardell:

  ”Varför dödades Jesus? För att han skulle försona världens brott och synd? För att han var en del av Guds märkliga plan att rädda mänskligheten? För att han skulle befria de döda ur dödsriket? Allt, allt, det där är bara efterkonstruktioner . Ett försök av oss att skapa en mening med Jesu död. Vårt mänskliga behov att skapa en mening… där sanningen är att det bara händer.” SLUT CITAT

  Med det förnekar och förkastar Gardell vår älskade Jesu offerdöd i vårt ställe – alltså det som HELA vår kristna tro bygger på – försoningsdöden på korset.

  Men inte nog med det – på ett försåtligt sätt låter sedan Jonas Gardell indirekt oss förstå att den tomma graven inte handlade om att Jesus uppstått, utan det bortförklarar han indirekt (för att inte säga direkt) med att säga så här:

  ”En del av korsfästelsestraffet var att det inte skulle finnas någon kropp att begrava. Och av alla de tusentals människor i Palestina som man vet korsfästes av romarna har man bara funnit ett enda skelett. Ett enda. Vågar vi ens tänka tanken; vår Herre Jesus som lämnades att ruttna på korset som föda åt vildhundar och kråkor.” SLUT CITAT

  Alltså den tomma grav som kvinnorna fann berodde på att Jesus aldrig legat där utan blivit uppäten av vildhundar och kråkor. Därmed så angriper Jonas Gardell även tron och bekännelsen av Jesus som den uppstånden, och han gör det på ett mycket försåtligt sätt – genom att inte säga det rent ut, utan mera indirekt som en rimlig förklaring till den tomma graven.

  Om inte Gardells angrepp ska klassa som antikristliga så vet inte jag vad som ska kunna klassa som just antikristligt.

  Berndt

 • Anna-Karin

  Metodistpastorn, du kunde ju i rimlighetens namn citerat vidare där Gardell pratar om den fattigbegravning han menar Jesus fick. Du kunde också ha valt att tala om då Gardell siter på ett golv där Jesus en gång kanske satt – och att detta kom honom nära…..

  Man kan tycka olika om Jonas Gardell, man kan också tro olika på Jesus, man tror ändå på samma Jesus – det står Jesus pall för. All tro måste vara personlig och då blir den individuell för var och en.

 • Johan Lingårdh

  Anna-Karin! Förlåt att jag skriver det rakt på sak, men du är lurad!
  Det är INTE samme Jesus som alla som kallar sig kristna tror på!
  Den Jesus som Gardell säger sig tro(?) på är inte Världens Frälsare, Han dog ju enligt Gardell inte för våra synder och uppstod nog inte heller enligt Gardell, alltså har kan Han inte ha frälst oss. Någon frälsning behövs ju enligt Gardell inte heller, för det finns ju ingen synd. Han kan inte vara Guds Son eftersom jungfrufödseln inte har ägt rum. Han var alltså enligt Gardell son till en mänsklig far och inte till Gud osv. osv.

  Att Jonas Gardell är charmig och ibland blandar sin villfarelse med sådant som är både bra och sant, gör inte saken bättre. Tvärtom blir ju helt tydligt hans lögner svårare att avslöja.
  Gardell har konstruerat en Jesus som passar honom. Tron på Gardells Jesus kan inte frälsa någon och det behövs ju som sagt inte enligt Gardell, men det är LÖGN!
  Låt dig inte luras av Gardell, tro istället på Gud och hans ord Bibeln, så att du blir frälst (Se 2 Tim 3:15)!

 • Läsare

  #3

  Väldigt kloka ord Johan

 • Anna-Karin

  Men käre värld, det finns ju bara en Jesus! Söte Johan, med all respekt för din tro, hur kan du påstå att jag är lurad? Att jag har min högst personliga tro liksom förmodligen Johan också gör ju inte att jag tror precis som Jonas Gardell….Har man inte en personlig tro har man ju kalkerat av något…..

 • Läsare

  På denna sida förtydligaregör Wildvest det stora problem som Metodistpastorn så bra tar upp ang. Gardells syn på Jesu död.

  http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/?p=587#comments

 • Läsare

  Den 19:de kommentaren

 • Bengt Johansson

  En liten fråga till Stefan Swärd:

  Jag vet att SVT har klippt bort merparten av dina och andra ”externa” medverkandes kommentar i den här Gardell-serien. Och jag betvivlar inte för ett ögonblick att du har en levande, stark och äkta tro på Jesus Kristus. Men jag skulle ändå vilja be dig förklara hur du i tisdagens avsnitt besvarade frågan ”varför dog Jesus?” Ditt svar var ungefär så här: ”Han dog för kärleken och nåden”.

  Den förklaringen kan ju vilken liberalteolog som helst instämma i. Men är det verkligen möjligt att SVT kapade bort det mest väsentliga i svaret på den här frågan? Nämligen att Jesus gav sitt liv för att vi inte ska gå evigt förlorade utan ha evigt liv.

  Kärleken och nåden är givetvis viktig i sammanhanget, men de här delarna säger ju ingenting om den grundläggande orsaken till att Jesus dog och uppstod. Eller hur ser du på den här saken, Stefan?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Bengt Johansson,
  Mitt inlägg är mycket kraftigt nedklippt. Det handlar om att SVT klipper ut några meningar i ett långt resonemang. Det är därför jag samtidigt lanserar denna predikan här på bloggen så att folk ska kunna höra hur jag egentligen ser på saken, och där jag får tala till punkt.

  hälsn
  Stefan Swärd

 • Johan

  Anna -Karin!

  Att skriva ”Söte Johan” upplever jag som nedvärderande från din sida. Det är ungefär som om jag skulle skriva ”lilla gulliga stumpan Anna-Karin”. Så vitt jag vet har vi inte träffats, så du har ingen aning om huruvida jag är söt eller inte.

  Du har rätt om du menar att det bara finns en Jesus som frälser och att det är Jesus Kristus Guds Son från Nazaret!
  Vem Han är finns beskrivet i Bibeln! Honom behöver vi tro på och ta emot som vår Herre! För övrigt så finns det många olika Jesus! Återigen så är det tyvärr inte Bibelns Jesus som Gardell talar om! Tyvärr, så riskerar man att bli bedragen på sin frälsning! Därför är det oerhört allvarligt!
  Om du tror att det är var och en fritt att bilda sig vilken bild av Jesus som helst och att man ändå blir frälst, ja då är du lurad!
  Hur ska vi då göra? ”Håll er till Skriften!” (1 Kor 4:6)
  Jag önskar att få se dig Anna-Karin, Gardell och alla andra som läser detta i himlen, men utan omvändelse kan ingen bli frälst (se Apostlagärningarna kapitel 2, verserna 38-40).