Festgudstjänst i Elim idag

Idag hade vi en stor fest i Elimkyrkan i Stockholm, med dop, nattvard, pastorsinstallation av vår nya barn- och familjepastor Maria Furusand som Josef Bergdahl från Örebro missionsskola hade hand om, och så höll jag en predikan om att ”Vi predikar en korsfäst Kristus”. Elims tidigare pastor Kjell-Axel Johansson var också på plats och hade hand om dop och nattvard. Här är ett Youtubeklipp som sammanfattar predikan, en av Elimpastorerna Martin Wärnelid intervjuar mig:


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Broder Roger

  Pastor Stefan! Mer taggad och tydlig predikant än du var idag har jag sällan skådat. Starkt att lyfta fram korset på det sätt du gjorde i dagens predikan!

 • Pingback: Den oemotståndliga Guden! Del 1 « Erevna – Blogg & Tankesmedja()

 • Broder Roger

  Vad har inlägget från Erevna med Stefans predikan att göra? Vad jag minns citerade Stefan aldrig eller kommenterade bibelstället i Apg. 4:23-31. Har Erevna ens lyssnat till Stefans predikan eller är inlägget med för att det är kul att debattera i alla väder?

 • http://erevna.nu/ Michael G. Helders

  Broder Roger;

  Jag länkade till Stefan Swärd för att han i sin förra bloggpost berättade vad hans predikan skulle handla om (vilket på alla sätt och vis är relevant med min egen bloggpost), medan denna bloggpost handlade om att det var en ”festgudstjänst”…läser man texten utifrån Erevna’s perspektiv (om man läser Erevna- för att sedan klicka in från Erevna till Swärds blogg), så står det följande:
  ”Var och en av oss borde vara väldig tacknämliga att så är fallet, att Gud har fullbordat sitt frälsningsverk! – något jag tyckte blev understryket i förra och denna bloggpost av Stefan.
  Så det var alltså inte för att skapa debatt, utan för att Stefans predikan handlade om Korset, och att det var en festdag med ”med dop, nattvard, pastorsinstallation av vår nya barn- och familjepastor Maria Furusand som Josef Bergdahl från Örebro missionsskola hade hand om, och så höll jag en predikan om att “Vi predikar en korsfäst Kristus” – vilket passade överens med vad jag försökte förmedla att frälsning innebär (dvs glädje, fest, m.m.)- i min egen bloggpost.

  MVH
  Michael

 • Broder Roger

  Kanske inte alltid så smart – och inte särskilt artigt – med länkar till egna bloggposter. Tydligare att skriva direkt vad man vill kommentera i Stefans blogg. Möjligen är det så att många bloggare vill få läsare till de egna bloggposterna. Renommésnyltning kan det då handla om. Hur det nu är med den saken tänker jag inte kommentera mer på denna bloggpost, eftersom jag redan förbrukat mina tre inlägg. Allt gott till Michael G. Helders och andra som fortsätter kommentera efter mig!

 • http://erevna.nu/ Michael G. Helders

  Broder Roger,

  Stefan Swärd- modererar pingbacks själv…och som sagt- jag kommenterade inte Stefan Swärds bloggposter- utan ansåg de var relevanta till min egen. Om du inte förstod utifrån förra kommentar varför jag ansåg Stefans två bloggposter var relevanta, så kan jag gott göra ett nytt försök i att förklara (se annars 1 Kor 1 till 1 Kor 3).

  Erevna har ungefär lika stabil/stor grupp läsare som Stefan Swärd har, vi har alltså inget behov av att fiska läsare.
  Sen handlade det alltså om att jag länkade till Stefan Swärds blogg i min artikel, alltså hänvisade Erevna’s läsarna till Swärds blogg….sen är det klart- genom pingback/trackback så får vi även läsare från Swärds blogg…men i det stora hela blir det alltså en utbytte av läsare.

  Har du problem med min artikel, är du välkommen att debattera den på Erevna…även ”Renommésnyltning kan det då handla om. Hur det nu är med den saken tänker jag inte kommentera mer på denna bloggpost”
  och åter igen, förstod du inte varför jag ansåg att Stefans Swärds bloggposter var relevanta i det sammanhanget jag länkade i- så tar jag mer än gärna tid att förklara.

  Vänliga hälsningar,
  Michael