Reflektioner sen torsdag kväll

Nu är det sen torsdagkväll. Har som vanligt haft en intensiv dag. Har sysslat lite med Elimkyrkan och bland annat haft två intervjuer med teologistuderanden, en som läser SALT-Örebro missionsskola, och en som läser på THS, teologiska högskolan i Stockholm – de har ställt en massa frågor till mig om allt möjligt. Dessutom har jag ägnat mig en del åt mitt konsultbolag (kom ihåg att jag bara är pastor på 25 procent) och suttit och lusläst regeringens kärnkraftsproposition, men det är jag inte klar med (det är mycket roligare att läsa Bibeln än regeringens propositioner). Sedan har jag börjat lite med förberedelser för min predikan i Elimkyrkan på söndag. Nu har jag bett aftonbön med fru Swärd och hon sover gott. I morgon kommer min yngste son som pluggar i Schweiz hem, det ska bli kul, och på lördag kommer min dotter som bor i Norge hem, det ska också bli kul.

En kul grej är att min lilla artikel i Dagen förra onsdagen långt bak i tidningen har fått ganska bra genomslag, och är nu den mest länkade artikeln i Dagen senaste veckorna, och den sjunde mest lästa artikeln senaste månaden, men den skrevs ju för en vecka sedan så den kan nog kliva upp en bit till på den listan. Noterar att man blir sågad och hyllad om vartannat precis som vanligt. Blogg Hundraett sågar min artikel och tycker jag bara förvaltar kristenhetens avveckling när Gardell hånar vår tro. Bloggen ”Tänk till för att tro” gillar det jag skriver men menar att världen vill inte ha det kristna budskapet så det är inte lönt att fundera över en smart mediestrategi. Pingstpastorn i Ängelholm, Mikael Karlendal, som jag tycker är en av de vettigaste kristna bloggarna, håller i princip med mig i analysen. Han och jag är ju helt överens i inställningen till Gardells teologi. Sedan är det ett antal ytterligare bloggar som har skrivit men dem kan ni ju hitta på Dagens hemsida.

Nu ska jag göra något kul. Ska skriva och inbjuda Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt att komma till min kyrka i Stockholm för en utfrågning.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://erevna.nu/ Michael G. Helders

  Vill bara dela med mig en liten uppmuntrande video snutt- kring församling (med tanke på alla dessa församlingsplanteringar) och Guds rike:
  http://vimeo.com/10412476 – skulle önska jag själv hade lika stark identitet i Kristus som det här gänget!

 • http://www.citykyrkanorkelljunga.se Margret Sundin

  Vad är det som händer i kristenheten? Antikrist rustar för sitt framträdande. Det drar ihop sig. Var redo och se till att ha olja i lampan. Jag ser med stor oro på vad som sker och förvånas över bloggar och kommentarer. Mainstream i den kristna kyrkan i Sverige blandar friskt med villolärare och ockultism, sammanblandningar och interreligiöst, jag kan inte fatta att det går utför såå fort. Be för Guds rening i Kristi kropp, omvändelse.
  Margret Sundin Citykyrkan i Örkelljunga

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Bjud in Jimmie Åkesson,det vore väldigt intressant.

  v v v v Thommy Bergenwall.

 • Pingback: citat av T.B. Barratt, Mikael Thomson och Paul Washer om väckelse « Erevna – Blogg & Tankesmedja()

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  16:21 | lördag 27 mars 2010
  Sverigedemokrater la upp valstrategi
  Jimmie Åkesson. Foto: Leif R Jansson/Scanpix.

  I dag håller Sverigedemokraterna valkonferens för att dra upp de politiska riktlinjerna inför valet. Partiledare Jimmie Åkesson lyfte som väntat fram partiets hjärtefråga invandringen.
  Sverigedemokrater la upp valstrategi
  Mer om valet 2010

  148 Sverigedemokratiska ombud samlades i Solna för att slå fast de politiska riktlinjerna inför riksdagsvalet i höst.

  Det handlar i första hand om en mer restriktiv invandringspolitik, mer pengar till de äldre och en hårdare kriminalpolitik.

  – Invandringspolitiken påverkar inte bara våra möjligheter ekonomiskt att upprätthålla välfärden. Invandringsfråga påverkar också våra grundläggande förutsättningar att överhuvudtaget ha en solidariskt finansierad välfärd, sa partiledaren Jimmie Åkesson.

  Visste vore det något att bjuda in,eller?

  V v v v Thommy Bergenwall