Nyhet – nu har jag bjudit in fem partiledare för utfrågning

Jag driver ju sedan flera år tillbaka något som heter Agenda Söderhöjd, en utfrågning med en känd gäst. Bland mina gäster hittills har varit partiledaren Göran Hägglund, statsrådet Mats Odell, Jonas Gardell och Christer Sturmark.

Nu har jag bjudit in fem partiledare för en utfrågning inför valet, Göran Hägglund, Jan Björklund, Lars Ohly, Maria Wetterstrand och Maud Olofsson har blivit inbjudna av mig för ett samtal och utfrågning, antingen i Söderhöjdskyrkan i Stockholm eller hos Elimkyrkan på Östermalm. Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt har jag inte bjudit in eftersom jag gör bedömningen att jag har ingen chans att få ett ja från dem. Hoppas på att några av de fem inbjudna ska tacka ja.

Tanken är att varva frågor om allmän politik, med frågor som är av specifikt intresse för kristna, och också mer personliga frågor.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Besökare

  Ett mycket bra initiativ i John Hedlunds anda. Ett bra sätt för kyrkan att synas och visa ansvar och samhällsengagemang. Men jag tycker dock att även Reinfeldt och Sahlin borde fått inbjudan på samma sätt som de andra även om bedömningen är att de inte kan eller vill komma. Läser i Dagen att Reinfeldt nobbar den frikyrkliga utfrågningen i Vårgårda och bryter en 40-årig tradition. Skandal var ordet. Inte konstigt att Dagens ledarsida är besviken och bekymrad. Svårt är också att förstå moderaternas ständiga mobbing av Kd och därmed många kristna väljare. Kan ju kosta regeringstaburetten. Bra förstås för oss som håller på den politiska oppositionen.

 • Läsare

  Var kan man se denna utfrågning?

 • http://www.efsidag.blogspot.com Andreas Holmberg

  Håller med ”besökare”. Alla riksdagspartiledare borde ha fått frågan – det är deras sak att jaka/avböja. Jag förstår visserligen hur du tänkte, Stefan (realist javisst), men risken är ju att vi legitimerar Reinfelts Vårgårda-nej (en statsminister och en oppositionsledare är liksom automatiskt så upptagna eller upphöjda att de naturligtvis inte kan fara omkring på sånt här frikyrkotjafs).

  Lycka till med samtalen!

 • urban

  Tyckte mig se i Dagen idag att Reinfeldt ångrat sig!

  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=206829

 • Robert

  Stefan – vad menar du med ”frågor som är av specifikt intresse för kristna”?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Besökare, Andreas Holmberg,
  Jag köper det ni säger, ska slänga iväg en inbjudan till Reinfeldt och Mona Sahlin, men blir totalt chockerad om någon av dem tackar ja.

  Robert,
  När jag skriver frågor av specifikt intresse för kristna tänker jag mig ett brett spektrum av frågor som berör kristna eller där kristna visar engagemang, För att ge några exempel, kampen för religionsfrihet, flyktingfrågor engagerar många kristna och jag har medverkat i ett antal demonstrationer och liknande, protestskrivelser och annat, jag är djupt engagerad i abortfrågan, och i frågor som berör tonårsgenerationen, jag är engagerad i Sverige Kristna råds miljö- och klimatgrupp, tycker att frågor som gäller familj och äktenskap är viktiga så någon koppling till detta kan man räkna med, men jag har inte alls tänkt färdigt, kom gärna med bra förslag. Vill nog inbjuda bloggläsarna i detta, om några av partiledarna tackar ja.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Lillen

  frågor som är av specifikt intresse för kristna = frågor som är av specifikt intresse för fattiga och missgynnade (rimligtvis).

 • Mattias

  Ett mycket bra initiativ Stefan, härligt att se!

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Bjud in Jimmie Åkesson ,för han kommer att vara väldigt aktuell till hösten med sitt Sverige demokraterna skulle jag tro.

  V v v v Thommy Bergenwall

 • http://faderjohannes.blogspot.com f Johannes

  Spännande initiativ! Hoppas att det leder till respons!
  /J

 • anna-karin

  Unnar dig en total chock stefan, rentav önskar dig en!!

  Angående Jimmie Åkesson är jag dubbel. Jag tycker så intensivt illa om allt vad de i SD representerar men samtidigt tror jag att bästa sättet att bemöta dem är med öppenhet…..bara ingen tror på dem!!

 • läsare, igen, som vill se:)

  Återigen, vart kan man se detta? :)

 • http://equmeniajohan.wordpress.com/ johan

  Bra initiativ. Hoppas de tackar ja allihop.
  Reinfelt har ju ändrat sig om Vårgårda och lär dyka upp där. Så i rena farten kanske han nappar här med. Om inte alla dyker upp hos dig är de frågor/tema du tänk välkommna inspel i förberedelsen av Vårgårdautfrågningen

  -johan, som skall leka sidekick till Torsten Åhman

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Johan,
  Jag vet hur intensivt inbokade partiledarna är i valrörelsen, så jag är jätteglad om en eller två av dem tackar ja. Mer än så betraktar jag som mirakulöst. Ert arrangemang i Vårgårda är ju etablerat sedan många år tillbaka, och planeras i mycket god tid så det har helt andra förutsättningar, men samarbetar gärna med er om jag får något napp. Vi kan höras i så fall. Vi konkurrerar ju inte, jag kan garantera att inga Stockholmare åker till Vårgårda för att lyssna på partiledarutfrågningar i en missionskyrka.
  hälsningar
  Stefan Swärd

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Läsare,
  Får jag något napp blir utfrågningarna i Elimkyrkan på Östermalm i Stockholm och i Söderhöjdskyrkan på Södermalm i Stockholm.

  hälsn
  Stefan Swärd

 • http://equmeniajohan.wordpress.com/ johan

  Stefan
  jag menar att vi mycket väl kan höras även om det inte nappar för dig, det vår så jag menade med mitt inlägg. Dina tankar och frågor är ju intressanta och det vore roligt att ses för att prata lite kyrka/politik.
  johan