Torsdag morgon

Tack för engagerat samtal i frågan om Benny Hinn och skilsmässan. Jag känner nog att jag inte har så mycket mer att säga i ämnet. Men observera att mitt inlägg handlade enbart om hur man vårdar sitt äktenskap när man är i aktiv tjänst för Gud, jag har inte gått in i någon debatt om Benny Hinns ministry för övrigt. Det är ett annat ämne. Jag får också beklaga om jag uttryckt mig generaliserande. Jag vet också att många kända amerikanska TV-predikanter är människor med mycket integritet och god moral, och som dessutom har ett gott anseende.

Närmaste dagarna präglas mitt liv av möten som har med Evangeliska Frikyrkan att göra och Elimkyrkan. Sedan ska jag försöka hinna med lite med mitt konsultbolag under lediga småstunder, har nu analyserat den nya kärnkraftslagstiftningen som regeringen har på gång. En ytterst upphetsande sysselsättning att läsa en lagrådsremiss på 200 sidor om förslag på ny lagstiftning om kärnkraften. Ikväll möts vi i EFK:s presidium, bland annat för att planera vår kongress i maj månad. På söndag har vi gemensam gudstjänst i Elimkyrkan, då jag kommer att hålla predikan, som jag kommer att förbereda idag. På lördag är jag i Linköping för att leda en samtalsdag om EFK:s framtid och vision inför framtiden.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • BW

  Det ska bli en mycket intressant dag i Linköping. Välkommen!

 • Broder Roger

  Stefan, förlåt mig om jag bidragit till att vidga diskussionen om Benny Hinn till att omfatta mer än just hans skilsmässoproblem. Mannen, budskapet och livsföringen hör ihop, anser jag. Att du skriver om just en superpredikants misslyckade äktenskap visar att du själv även tänker på sambandet mellan predikanten, tjänsten och privatlivet vad gäller exempelvis trovärdighet. Jag avslutar mina kommentarer om Benny Hinn nu. TACK för mig!

 • http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/ Mikael Karlendal

  Om EFK ska ha någon framtid, måste ni göra upp med McLarenismen:
  http://thegospelcoalition.org/blogs/tgc/2010/02/19/christianity-and-mclarenism/

 • Christer Roshamn

  Vi ses i Linköping!

 • Magnus

  Benny Hinn har skrivit ett utförligt brev om tragedin i sitt liv på sin hemsida:
  http://www.bennyhinn.org/emailletters/pbhletter.cfm?referrer=na_eb022510

  Var varsamma i er kritik..

  Magnus

 • wildwest

  Det stod inte så mycket nytt i det där brevet. Vad ska han skriva? Hur ska vi veta att det är sant? Han har ju en stor anhängarskara som förser honom med pengar, det minsta ofördelaktiga han skriver om sej själv så stoppas inflödet av gåvor. Nu har han ingen aaaaaning om vad som hänt. I ett sånt allvarligt läge skulle jag stoppa allt jag höll på med och ta reda på det.

  Det är förvisso tragiskt det hela, jag har också blivit dubbelspelad av kvinnor, säg inte att det är två som träter, det kommer verkligen saker från kvinnor ibland som en blixt från en klar himmel – var med om det senast i december. Skillnaden med mej är att jag var i en lära-känna-fas och att jag inte är en offentlig person, särskilt inte kristen pastor. Det som är tragiskt är att han bara fortsätter som förut. Det vore läge för honom att nu ta time-out, begripa sej på vad som tagit åt frun, lugna ner sej och inte fara runt som han brukar. Men det gör han inte. Då tycker jag inte han lärt nåt av det som hänt.

 • Elisabeth Hammarlund-Lorenzsonn

  Det finns tva av Herren valsignade forbunds-institutioner:
  AKTENSKAPET och FORSAMLINGEN.

  SAMHALLET ar uppbyggt pa familje-institutionen och
  GUDS RIKE ar uppbyggt pa forsamlingen.

  KRISTUS ar grunden pa vilken bade ett aktenskap och en forsamling bor vara byggt.

  Djavulen vill aldrig ’bygga upp’ utan hans intention har alltid varit att ’riva ner’ –
  att stjala. slakta och forgora,
  bade pa det personliga saval som pa det andliga omradet.

  Satanisterna vet vari samhallets och forsamlingens styrka ligger och
  avsatter en dag/vecka i ’bon och fasta’ for att sla sonder pastorers aktenskap.
  Med den vetskapen var det intressant att en amerikansk tidning lagt ut en enkat dar man bad tidningens lasare kryssa for vad som kunde tankas vara bakgrundsorsaken
  till den imminenta skilsmassan:
  Benny Hinns (bild) eller ’morka krafter’ ( fem-uddig stjarna – satanisternas symbol).

  Det ar ALDRIG nagot att gladjas over nar en skilsmassa intraffar,
  oavsett om tragedin drabbar ett ’kristet’ eller icke-kristet aktenskap.
  Djavulen ’glads’ over splittring men som kristen bor man kanna sorg.

  Den som kanner ’skade-gladje’ over ett krashat aktenskap
  (oavsett orsak, otrohet eller ej) bor nog fraga sig sjalv vilken ande som ligger bakom den ’skade-gladjen’..

  Den onde kommer for att skada, Jesus kom for att reparera, restaurera och hela!

  MVh/ Elisabeth Hammarlund-Lorenzsonn

  .

 • wildwest

  Nej, jag känner verkligen inga skadeglädje! Jag har precis varit med om nåt liknande själv, vet hur ont det gjorde trots bara sex månaders bekantskap, det kom totalt utan nån som helst förvarning, mitt i planer inför framtiden. Hur ska det då inte kännas efter 30 års äktenskap? Det är knappast Gud som fixar till nåt sånt här.

  Men jag har blivit itutad efter en hel radda med chockerande upplevelser sista åren att varje tragisk händelse är en läxa och en lärdom, nånting att lära sej av. När man förlorar en yngre bror med små barn är det INTE lätt att förstå läxan.

  Lärdomen i Benny Hinns fall känns ganska uppenbar för vem som helst som har öron o ögon öppna mot sina medmänniskor i vanliga fall. Han har inte spenderat tillräcklig tid med frun! Dom kvinnliga signalerna är för oss män ibland fullständigt obegripliga, inget vi märker, det märker vi bara när vi är tillsammans så ofta att vi kan tolka talspråk och kroppsspråk samtidigt och fråga tio gånger extra. Med Benny Hinns tempo och arbetsbörda så är det klassiskt att ett äktenskap spricker, hur många gånger har jag inte sett den varianten hos kollegor? Det står i kapitel 1A i läroboken över hur man inte ska göra.

  Alltså bör läxan nu vara att trappa ner, ta hand om sin familj först och inte gräva ned sej i sitt arbete. Men hans brev, som jag läste via länken, visar ju istället att han tänker fortsätta precis som förut. Det kan inte vara rätt lärdom han drar! Kom nu bara inte och säg att hans arbete är ett andligt arbete och där gäller andra regler! Den går jag inte på. Gud har aldrig menat att vi ska negligera vår egen hälsa och vår familj för Hans skull, det vore absurt. På tal om egen hälsa, Stefan…

 • BW

  Jesus sa: ”Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare som ger tionde av mynta och dill och kummin men försummar det viktigaste i lagen: rättvisa, barmhärtighet, trohet.
  När ska någon tala klarspråk om detta i dagens kyrka? Ibland blir man bara så trött på alla ord och proklamationer. Så mycket ord och så lite verkstad!