Dagenintervju om TV-programmet med Jonas Gardell

Tidningen Dagen gjorde idag en intervju med mig med anledning av min medverkan i TV-serien om Jonas Gardell och Jesus. Ni hittar den här. Bara en liten rättelse. Enligt de uppgifter jag har fått från Sveriges Television så kommer jag att medverka i hälften av de 8 programmen, inte alla programmen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Röda Rosen

  Det är ju otroligt korkat, godtroget och naivt att ställa upp för Gardells program. Vi får vänta och se hur de har klippt ihop dina ”vittnesmål om Gud.” Risken är stor att du och dina trossyskon kommer att bli djupt förlöjligade.

 • Torbjörn S Larsson

  LURAD

  Med all respekt för dig och dina åsikter.
  Inser du inte att Du är efterfrågad i första hand för att ge en slags legitimet åt
  Gardells program.
  Ett av hans huvudsyften med programmet är inte att sprida kundkap om Gud utan att
  bereda vägen för de homosexuella i det Svenska samhället.

  Det verkar som om alla svenska kristna ledare styrs av någon slags populatitetstörst.
  Jättetacksam så fort man får synas.
  Rätt långt ifrån NT.
  Jag förstår mycket väl att Du tänker att du har möjlighet att ”få in” några rätta evangeliska tankar i programmet.
  Det är faktiskt möjligt.
  Men likväl blir smaken bitter…

  Hur det än blir kommer jag att börja be för dig.

 • http://berndtisaksson.dinstudio.se/ Metodistpastor Berndt Isaksson

  Instämmer helt i Torbjörn S Larsson ord.
  Helt rätt analyserat, Stefan Swärd blir utnyttjad.

  Mvh

  Berndt Isaksson
  metodistpastor

 • JoSjo

  Vänta med dömandet tills det första programmet har sänts i alla fall… =/

 • Henrik

  Jag tycker att du har gjort helt rätt här, Stefan Swärd! Blev glad när jag läste intervjun med dig och tycker att dina utgångspunkter verkar vettiga, kärleksfulla och sunt evangeliska. Människor måste mötas med respekt och allvar, inte med ”kristen” cynism.

 • Patric

  Jag håller med föregående talare (Henrik). Det är bra att du är med, man måste utgå från att andra vill veta vad och varför man tycker saker och inte bara vill använda det för sina egna syften. Det ska bli intressant att se programmet, misstänker att jag ibland kommer att hålla med Gardell och ibland dig :)

 • Robert

  #2: ”Hur det än blir kommer jag att börja be för dig.”

  HA HA HA HA HA!!! Riktigt skoj. :-)

 • C

  Torbjörn och Bernt: Skojar ni? Hur kan ni tro att allt en homosexuell gör kretsar omkring hans sexualitet. Formar ni allt ni gör utifrån att ni (möjligen) ligger med kvinnor? Korkat och pinsamt.

 • Torbjörn S Larsson

  Det handlade om legitimet

  Om jag gör ett kvasivetenskapligt program om
  tex. hälsa och gör reklam för den där elektriska mojängen som sitter runt magen och vibrerar på broilertyper på TV och samtidigt inbjuder en känd professor i magmusklarnas funktion och utveckling.

  Varför gör jag det då ?

  Varför är Swärd inbjuden, det är frågan.
  Torbjörn

  Ps Robert: Att lova be för en människa ett tag är ibland mer jobbigt än roligt.
  Det kanske finns några behov hos dig också…
  Själv är jag tacksam för varje bönerop jag kan få.
  Att ha någon som ber för en är nog den största förmån en människa kan få.

 • C

  Det kan ju också handla om att svt vill ha personer med olika perspektiv i sitt program. En ganska rimlig och mindre konspirationsteoretisk utgångspunkt.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Inlägg 1-10,
  Tack för feedback och synpunkter. Jag vågar nog inte spekulera i om det finns djupare syften som jag inte känner till, när det gäller att bli inbjuden till detta program. Jag vill nog vänta tills jag har sett programmen, innan jag gör en bedömning.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Pingback: På slak lina » Fy fan för Jonas Gardell()

 • Johan

  Hej Stefan!

  Jag har respekt för dig, samtidigt förstår jag inte hur du tänker angående följande:

  Hur kan du bjuda in Jonas Gardell till din hemförsamling, som jag vill minnas att du gjorde o senare dessutom medverka i tv-program, ledda av denna villolärare, med tanke på vad som står i 2 Joh. v. 9-11?

  ”Den som inte förblir i Kristi lära utan går andra vägar, han har inte Gud. Den som förblir i hans lära, han har både Fadern och Sonen. Om någon kommer till er utan denna lära, skall ni inte släppa in honom i ert hem och inte hälsa honom välkommen. Den som välkomnar honom gör sig till hans medbrottsling.”

  Har du missat eller glömt dessa verser? Borde du inte omvända dig och be om förlåtelse för detta? Ordet (=Jesus) säger ju att du gjort dig till ”medbrottsling”. Är detta rätt, vilket jag är övertygad om att det är, så behöver du förutom att be Gud om förlåtelse och omvända dig, också göra en offentlig bekännelse av denna synd och be kristenheten om förlåtelse!

 • FD

  Ja, det är ju nästan i klass med skilsmässa detta..

 • Olof Lundgren

  Instämmer med kommentar no 2. Bara Gud vet vilken bevekelsegrund, Gardell har. Kanske är det bäst att inte ”forska” så mycket i ”personligheten” Jonas Gardell.
  Hursomhelst, Stefan S har bättre omdöme än många kristna. Jag tror att programmen kan bli till välsignelse i vilket fall. ”För den rene är allting rent. Men för den som inte tror är allting orent.”

  Titus 1:15.

 • johan,karlskrona

  Jag tycker programmet var väl flamsigt, men man kan inte döma en tv-serie efter ett avsnitt. Det är bra att Gardell inte backar för att det finns motsatser i Bibeln och att det är något vi som tror måste förhålla oss till, Teo Dice t ex.
  Att Gudsbilden har utvecklats med det judiska och senare det kristna samhället är sant, vi kan bara tolka Gud utifrån vår tid, vår intelligens är inte större än så, Gud är.