En liten nyhet

Eftersom ni är så nyfikna är det väl lika bra att nämna om den lilla nyheten. En producent och filmare från Sveriges Television var nyligen hemma hos mig en helkväll och gjorde en mycket utförlig intervju om min kristna tro, intervjun pågick under flera timmar. Intervjun handlade om allt möjligt som min Gudstro, varför Jesus dog på korset, vad är synd, synen på eviga straff, frälsning, Bibeln m.m. Jag uppfattade intervjusituationen som mycket positiv. Inslag från denna intervju ska användas i Jonas Gardells TV-serie under åtta tisdagskvällar om Gud. Det är Jonas som har velat att jag ska vara med i programmet, och jag ser det som helt oproblematiskt eftersom jag gärna vittnar om min tro på Jesus i alla tänkbara sammanhang. Alla vet att jag och Jonas Gardell har helt olika kristendomstolkningar och förståelse av både frälsning och Jesus, men jag ser det ändå som positivt att Jonas och SVT vill släppa in en mer mainstream- och vanlig kristendomstolkning i detta program. Vi som tror på jungfrufödelsen, Jesu fysiska uppståndelse, att Bibeln är Guds inspirerade ord, att Jesus dog för våra synder, och att det behövs omvändelse – vi representerar ju ändå huvudfåran i kristna kyrkan.

Men blir jag kritiserad för att jag medverkar i tio minuters klimatdebatt i ett Livets Ords-program, så kan man bara ana hur kritiserad jag kommer att bli för det här. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/ Mikael Karlendal

  Det låter bra. Blir säkert mycket att blogga om framöver. 😉

 • kjell

  Vill Jonas ha med dig för att få ut ”sitt” evangelium till oss Kan du stoppa din del i programmet efter att du har sett det i färdigklippt skick

 • http://kastasten.se Thommy Bergenwall

  De blir spännande på många sätt både i tv rutan men också på din blogg Stefan.

  Var välsignad och gör som du brukar,ditt bästa för din nästa. v v v v Thommy Bergenwall

 • http://www.monicaolssonkolkman.blogspot.com/ Monica O Kolkman

  Nej, det är kul jättekul att Gardell vill att du ska vara med.

 • wildwest

  Det var det spåret jag var inne på efter jag kommenterat saken igår och tänkt en omgång till, har inte Stefan haft en antydan om det tidigar? Tyvärr är Gardell för jobbig för mej och jag blir antagligen bara arg att höra hans kristendomstolkning presenteras så Stefans förtjänstfulla medverkan (hoppas det blir kvar nånting efter det SvT har klippt i inspelningen) kommer jag missa. Men why not? Fast förbered Dej på många syrliga och glädjedödande kommentarer på bloggar…

 • Gunhild Nordlander

  Stefan! Må Gud beskydda och välsigna Dig i Din tjänst !

 • urban

  Det var en glädjande nyhet!

  vvvv (vi vänner i Vänliga Västerås)

 • Läsare

  Håller som vanligt med wildwest, vill dock betona en liten tveksamhet här.

  Tycker det är en ganska stor skillnad att vara med i ett programm med UE och JG
  Men som sagt mycket/allt beror ju på hur SW:s medverkan vinklas/klipps, men förhoppningsvis vet SW vad han ger sig in på.

  Skall bli intressant att se vad Herr Sköld tycker om detta, ser du någon skillnad på gott eller ont att vara med hos JG kontra UE?.

  Trots all förespråkar UE en klassisk bibelsyn medans JG verkar vilja skriva om bibeln.

  Skall bli intressant att följa denna debatt..

 • Anna-Karin

  Jag tycker att det är jättebra
  att Jonas Gardell gör dessa TV-program
  att olika personer med olika syn på kristen tro får delta

  Ett program om kristen tro som görs av en person som JG attraherar personer som kristenheten inte annars når. Att frälsa redan frälsta är ganska vanligt i alla kyrkor, att rikta sig utåt är svårare. Om nu någon säger ”jamen, han tror inte RÄTT”……men tänk då ”han tror”.

  Måste jobba vidare!! :-)

 • wildwest

  Anna-Karin: Haha, vi är några stycken som verkar ha bloggen i bakgrunden och tittar in där då o då medan vi jobbar, jag sitter just nu i en telefonkö…

  Jag har tänkt om lite vad gäller JG sen han först var på tal. Jag säger nu som Paulus att även om han inte predikar rätt evangelium så rör han upp dammet vad gäller religiös tro. Ämnet kommer iaf upp på tapeten. Det gör det inte varje dag i ett land med knastertorr sekulärhumanism à la Sturmark. Tveksamt förstås, folk kan lika gärna ledas vilse som att intressera sej för klassisk kristen tro, alternativet är att det är helt tyst. Jag vet faktiskt inte vad som är bättre, men vi får väl se vad det blir för resultat, frukten får ge svaret.

  Samtidigt måste det vara väldigt tydligt från alla oss som bekänner oss som klassiskt kristna troende att det JG lär ut är nånting som har sin grund i kristendomen, som begagnar sej av alla kristna uttryck, men är en helt annan lära, eftersom han har trollat bort försoningen, det helt grundläggande att människan behöver Jesu ställföreträdande död o uppståndelse för att vara rättfärdig i Guds ögon. När man lär ut att vi duger oavsett vad vi tror o gör så går man grymt vilse.

 • roberth

  Bra stefan! De beh;vs fler som tanker sa!

 • http://vemtanderstjarnorna.blogspot.com Per Ewert

  Roligt Stefan att du fått möjilghet att iallafall komma till tals även i sammanhang som inte delar vår teologiska grundinställning.
  Jag har i afton haft förmånen att delta i paneldebatt om Hedenius och Tro&Vetandedebatten med Christer Sturmark m fl, (mer info på bloggen), och tror jag har lite samma erfarenhet som du: Att vara tydlig med att förkunna en klassiskt kristen grundsyn, men inte söka konfrontation för dess egen skull utan under diskussionen försöka ha ett sund ödmjuk inställning vinner ofta i längden. Min bild är att det sättet att vara kan skapa en sund respekt, öppna motpartens hjärta och ge större möjligheter att nå fram med budskapet. Det är inte alltid det fungerar så – men ofta.

 • BW

  Om ytligheten

  Fekalier som är lätta
  flyter omkring,
  roderlöst på havets våg

  Skatten som väger mer
  är dold i leran,
  fördold för ytligheten

 • Nils

  Men hallå… har du tappat alla integritetspreferenser ?

  Kom ut i verkligheten, bland verklighetens folk…
  Fredag = ungdom på stan & ?

  Nu har jag skrivit en inlaga och har tydligen 2 st kvar… men de lämnar jag generöst över till S-E Sköld :-)

 • Broder Roger

  Min respekt för dig grundar sig mer på vad du vill åstadkomma genom ungdomskyrkan Konnekt än medverkan i olika tv-program o.dyl. Eftersom jag aldrig ägt en tv-apparat i hela mitt snart 52-åriga liv kan du tyvärr inte räkna med att bli påhejad för att du eventuellt når människor via bildrutan framöver. Jag tycker tv är överskattat. Om du får in debattartiklar i DN och SvD framöver vill jag vara en av de första att gratulera dig.

 • Läsare

  Bara en reflektion Broder Roger

  Tror det finns mer elände i just detta media (datorns värld) som du använder dig av än i Tv- världen.

  Tidningsvärlden är nog inte så ren den heller, man kan ju faktiskt välja kanalpaket som man likväl kan välja vila typer av tidningar man väljer att läsa.

  Vill dock inte ta bort det stora i ditt val att välja borty detta media i ditt liv (Tv:n)

 • Broder Roger

  Läsare! Bloggposten handlar inte alls om mig och mitt bortväljande av tv. Det valet kan ju ha många orsaker. Tydligen går vissa kommentatorer mer in på vad andra skriver än att relatera till bloggpostens ursprungliga budskap. För mig är det inte viktigt att Stefan medverkar i rätt tv-program. Jag är faktiskt rätt ointresserad av det. Jag tror dock att Stefan har en tydlig strategi med det mesta som han är inblandad i.

 • Alexander

  vi är den kristna kyrkan.

 • Stefan A

  Kol 4:5 Uppträd förståndigt mot dem som står utanför och ta vara på varje tillfälle.

  Heja Stefan!

 • Pingback: Åh, Gardell! | Mina ord.()