En trött och andfådd 55-åring på väg mot härligheten

Ikväll har jag varit på gymmet och tränat och har haft en kämpig period ur träningssynpunkt. Har haft en skadad häl i två månader som har gjort att träningen har gått knackigt, jag har fått återfall i icke-balanserat godisätande, och blev påmind om min miserabla belägenhet idag då jag läste Emanuel Karlstens nya blogg, och han grävde upp ett gammalt blogginlägg från hösten 2008 då jag påstod att jag var avundsjuk på hans midjemått.

Missionskyrkans ordförande Ulf Hållmarker (som är Vasaloppets chefsläkare) påstod att jag har haft hälsporre (vi diskuterade min häl på Diakonias årsmöte, för att inte bara gräva ner oss i världsproblemen), men den håller på att bli bättre, så jag klarade en försiktig träning ikväll men har tappat mycket flås senaste tiden, och blir nästan andfådd när jag går upp i Elimkyrkans predikstol, tre trappsteg, och då är det illa. Och då känns det nästan som man håller på att befordras till härligheten.

Lite munterhet blir det dock att den utflugna Norge-dottern kommer hem, och kvittrar och sprider energi. Stånk, stön, godnatt. För övrigt – ser fram emot att träffa lite New Wine-präster från England under helgen, så det blir lite healing refreshing revival och en massa Halleluja.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anna-Karin

  Jag tycker att uttrycket ”befordras till härligheten” är ett så underbart uttryck. Igår kväll satt jag och höll en 95 år gammal dam i handen då hon befordrades. Jag sjöng Tryggarekan och Bred dina vida vingar, hon avslutade sin jordevandring med stor värdighet. Hon befordrades. Välsignade Frälsningsarmén.

 • Läsare

  Hej Anna-Karin

  Svårt att kommentera det du just skrivit utan att göra klavertramp.

  Samtidigt som det är sorg när någon lämnar jordelivet så blir man på nåt förunderligt sätt upplyft av att läsa dettta.

  Vilken otroligt svår men samtidigt viktig uppgift du har i ditt jobb.

  Hoppas du får en god natt.

 • Per

  En fråga jag har grunnat på är om alla fanatiska ”icke-alkohol-profeter” är lika konsekventa i att fördöma godis- och kakätandets förbannelse!?

 • Katta

  Frid Per!
  Jag känner inte dina ”icke-alkohol-profeter”, så jag vet inte hur de har retat upp dig, men jag tycker inte det går att jämföra godis o kakätande med alkohol.
  Hur många misshandlas, våldtas, mördas etc pga godisätande? Hur många barn misshandlas, våldtas om och om igen, kanske av sin egen pappa pga kakätandets förbannelse?
  Dina icke alkohol profeter kanske propagerar nåt om att inte missbruka, sköta sin hälsa etc, men det finns mycket djupare anledningar att bojkotta alkoholen. Visst missbrukare och misshandlade kvinnor får skylla sig själva, men just barnen. Ska de flytta hemifrån redan som små? De har inga rättigheter i samhället om ingen ser dem.
  Mvh
  Katta

 • Per

  Katta!

  Det du skriver är givetvis sant, ingen tvekan om det. Nu är det ju så att det finns helt andra kulturer där människor klarar av ett måttligt alkoholbruk. Även Jesus drack alkoholhaltigt vin.

  MVH

  Per