Vilka TV-program kan man vara med i?

Jag tycker nog att diskussionen om vilka TV-program man kan vara med i känns något ålderdomlig. Att bojkotta, att se det som att man ger legitimitet åt något, genom att vara med – det är knappast en rimlig hållning i ett modernt mediesamhälle. I fallet Livets Ord är det ett sammanhang som helt delar mina grundövertygelser om att Jesus är världens frälsare, att Bibeln är Guds uppenbarade ord, att frälsningen endast finns hos Jesus. Så det är ganska okontroversiellt att vara med i ett program där. Jag har varit med i andra TV-inspelningar senaste tiden där denna konsensus inte alls existerar, kanske jag avslöjar i morgon i vilket sammanhang – det kommer att visa sig i TV-rutan närmaste tiden. Vi lever i ett multireligiöst, sekulärt, icke-kristet samhälle, det är orimligt att vi kristna ska avstå från att ge vårt vittnesbörd, på grund av att vi ogillar något eller inte håller med om något i det sammanhang vi medverkar i. Och det är orimligt att hävda att man ger legitimitet åt något bara för att man t.ex. medverkar i ett TV-program. Jag ska förklara mig endera dagen vad jag menar. Jesus åt middag hemma hos fariséerna, trots att han kraftigt kritiserade dem.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • S-E Sköld

  Joh. 5:44 ”Hur skulle ni kunna tro
  som tar emot ära av varandra och
  inte söker den ära som kommer från
  honom som ensam är Gud?”

  Joh. 12:43 ”De skattade högre att
  bli ärde av människor än att bli
  ärade av Gud”

  Det är främst människor i Din ställning, och liknande, som löper största risken, att hamna i det läge som JESUS talar om i de här två bibeltexterna. Det är en speciell fallgrop och snubbeltråd för de etablerade ledarna; att de liksom ”borstar varandra på ryggen”.

  Jag brukar bada bastu med mina gamla vänner ”efter köttet” när jag är hemma i norr, i min hembygd, och då brukar vi ha principen, att jag borstar dig och så borstar du mig.. och alla ställer upp på det, det är liksom självklart: tjänster och gentjänster.

  Men i Guds rike är det inte så, där är vi trogna Honom som kallat oss med en helig kallelse och aktat oss förtroendet värda att få arbeta åt Honom i Hans vingård och där finns bara en lojalitet – som kommer före alla andra – och det är den mot Honom, vår Uppdragsgivare! Inför vilken vi också skall redovisa våra dagsverken, och det är troheten Han framförallt söker hos oss, sina tjänare. Det är t.o.m. så – redan här i livet – att den som är trogen Honom i det minsta, sätter Han över vad mera är.

  Jag vet, att samtliga samfundsledare i det här landet nogsamt underlåtit, att granska vad Ulf Ekman och Uppsala livets ord håller på med, och ännu mindre den frukt den verksamheten har lämnat i sina spår. Och varför det är så, får ju var och en svara för inför sin Gud och Uppdragsgivare; men jag vet i vart fall, att det liggger ett antal slagna får vid vägkanten där de dragit fram och som Ulf vägrar att göra upp med.

  Och det är inte särskilt kristeligt. För Guds rike – och för Ulf själv – vore det en mycket större seger, att räcka handen till dessa sårade människor, än att ha TV-program, hur populära de än blir.

  Det var några rader och tankar som ”kom till mig” med tanke på ämnet.

  Ha en God natt och en God morgondag!

  S-E

 • Rodica Dobondi

  Förstår inte varför samma människor envisas att hålla sina” predikningar” på din blogg.
  Kan de inte starta egna ?Dem kanske har det men din blogg är säkert mer besökt så passar dem på.

 • S-E Sköld

  Rodica Dobondi, Du behöver inte läsa dem, predikningarna, utan bara gå förbi dem, låtsas att de inte finns, och bloggen är f.ö. varken Din eller min, utan Stefan Svärds och det var till honom jag riktade mitt inlägg.

  Mvh

 • roberth

  Vet du vad, så länge du inte ställer upp i radio ISLAM eller något åt det hållet. Så får du faktiskt göra vad du vill. Du är ju en vuxen människa?

 • Mikael Håkansson

  Om radio islam ringer och vill ha en intervju om vad du tycker och tänker så ska du absolut ställa upp Stefan. Naturligtvis ska evangeliet berättas även för muslimer…

 • http://deborah7.blogg.se/ Deborah

  Stefan!

  Du får göra precis som du vill – Herren tvingar sig inte på någon.

  Det är därför vi har alla dessa samtal, för att du skall lyssna FÖRST till Guds Ord och sedan PRÖVA det som kommer ut ur Guds mun.

  Lyssna inte på heja-klackens ’munnar’ som bara fördunklar seendet med köttsliga argument utan kolla med Herren i ditt hjärta att du verkligen kan stå emot ormens charmoffensiv!

  Herren vinner alltid segrar genom trogna få i Förbundet – än att Han väljer en massa otrogna på en bred väg mot fördärv, som agerar vitkalkare åt maktmänniskor.

  Se till att saltet i ditt liv inte mister sin sälta!

  För då kan du varken tillrättavisa fariseer eller andra, eftersom den måltid du äter med dem förvandlas till en muta att få bort dig från den smala vägen.

  Med varma syskonhälsningar i hopp om att du inte tappar seendet och blir ’drucken av skökans vin’ dvs. falska profeters förledande läror (se varningarna i Uppenbarelseboken)…

  … Deborah

 • Stefan

  Jag citerar Stefan Svärd ”I fallet Livets Ord är det ett sammanhang som helt delar mina grundövertygelser om att Jesus är världens frälsare, att Bibeln är Guds uppenbarade ord, att frälsningen endast finns hos Jesus.”.

  Jag undrar på vilka teologiska grunder man kan döma Ulf Ekman och Livets Ord? En mer kristuscentrerad och bibeltrogen undervisning är svårt att hitta (i en annars allt mer liberalteologisk inspirerad undersvisning som dyker upp lite här och var).

  Gud välsigne dig Stefan (och Ulf) för att ni predikar ett bibeltroget evangelium, är en röst för Kristus i ett sekulärt samhälle och för arbetet ni gör för större enhet i Kristi kropp!

 • S-E Sköld

  Stefan, JESUS talar också om frukten. Och ”den som älska rmig, lyder mitt Ord”. D.v.s. lämnar samma frukt efter sig, som JESUS! Och är därför – som JESUS säger – snar med att göra upp med alla dem man i en eller annan mening trampat på, och som ”ropar” på grund av de skador de fått; t.ex. genom falsk undervisning. Men vem hör ropen, ja i vart fall inte den svenska kristenhetens ”toppledare”! De vill heller – verkar det – hålla sig väl med den som trampat. Vem bryr sig egentligen i fåren?! mer än Överherden.

  Mvh

 • BW

  Stefan ska snart sluta som EFk-ordförande. Jag är rädd för att han snart också slutar som bloggare.

  Med önskan om Guds välsignelse.

 • BW

  Slag på slag

  Det är inte säkert
  att klippan rämnar

  Om du än hamrar
  med slag på slag

  Det blir mest oljud
  som slår tillbaka

 • Stefan

  S-E Sköld, Ulf Ekmans och Livets Ords arbete har varit till stor välsignelse för mig (och jag vet många många andra). Frukten av deras arbete (tusentals startade församlingar och stärkta troende, engagemanget för Israel och judarna, arbetet för större kristen enhet, betoningen på mission och bistånd, m.m) är minst sagt god. Va försiktig att döma Andens verk.

 • S-E Sköld

  Jer. 23:28-30 ”Den profet som har haft
  en dröm, han må berätta den; men den
  som har fått mitt Ord, han må tala mitt Ord
  i sanning.

  Vad har halmen med säden att skaffa?
  säger Herren.

  Är inte mitt Ord som en eld, säger Herren
  och likt en hammare, som krossar sönder
  klippor?

  Se därför skall jag komma över profeterna,
  säger Herren, dessa som stjäl mina Ord,
  den ena från den andra.

  Ja, jag skall komma över profeterna, säger
  Herren, dessa som frambär sin egen tungas
  ord, men säger: ”Så säger Herren”

 • S-E Sköld

  Stefan, om nu frukten är så god, som Du säger, varför vågar man då inte granska den: utvärdera verksamheten, inte minst med tanke på de olika signaler som kommer? och många av dem ytterst allvarliga! Måste någon profan forskare ta sig an den uppgiften? det vore ju illa!

  Mvh

 • Ronny

  Hëj samtliga .när jag läser vad ni skriver om vilka Tv program man bör medverka i .Blir jag lessen över att det ska vara så svårt att var ärlig och ödmjuk och erkänna sinna misstag . Och be Gud och människor om nåd och förlåt och ta emot Guds nåd.Och lova att göra sitt bästa för att rätta till sinna misstag om möjligt och ta konsekvenserna av sinna missgärningar, med Guds nåds hjälp

  .Det verkar som en del har svårt med att inse det och vilja det.Och även Ulf Ekman och Livets Ord som benäms i ämnet här …För det är ju sant att ett flertal människor kommit vilse i tron och fått personliga problem av olika slag pga. av Livets Ord och Ulf Ekman och ledarskapet i övrigt i trosrörelsen och av tjänst och undervisning från trosrörelsen …Varför forsätta förneka det.som redan är känt och många är medvetna om och som berör många i Norden och världen över numera???

  Varför inte ta till kraftag och för att få ett slut på villfarelserna inom våra sammhang och i allmänhet .Och rädda så många som möjligt ifrån dem istället….Och lära ut sundhet i tron i den sunda tron och läran Guds Ord Bibeln .Och vederlägga villfarelserna från trosrörelsen, och från annat håll , så man kan inse vad det handlar om med sinna konsekvenser både de och alla männikor ….Så folk kan få det rena obesmittade evangeliet och bli trygga och sunda i tron på Gud och frälsta och välsigande och få frid med Gud på riktigt???

  Istället för en massa kompromis med villoläror och osundheter i tron inom den sk Kristenheten ,eller vad man nu ska kalla den? Som tycks blivit en villoenhet alltmer istället för en Kristenhet….Ska det få fortsätta så ??? Och vi allihop bli som kokta grodor tillslut??? Är det det vi vill???

  Gud kan och vill ge oss nåd om vad och vem det än är om .Och oavset vem vi än är och vart igenom och är i … Och avslöja problemen med integritet tror jag .Och sån kommer dom rättfärdiga igenom tro på Gud och Guds nåd vara med. För Gud är kärlek därför kommer de att handla igenom tro och nåd och rättfärdighet och kärlek ,klokt och from och milt och barmhärtigt med.

  Övriga som inte känner Guds nåd eller vill göra det.Och handla i nåd och kärlek som Gud vill med allt och ge sin nåd i hans rättfärdighet enligt Guds Ord . Angående nästan och oss och livet och församlingen och om enhet .Och i denna sak får vi igenom bönnen vädja till Gud det blir så med till sist .Och om att få förkunna för dem vägen och lösningen på problemen. Den rätta vägen Jesus Kristus Herren och hans rättfärdighet av bara nåd från Gud igenom tro blott på Gud och Guds Ord . Därför att Gud älskar vår vän och fiende och alla och oss Jhon 14:6 Därutöver flyttar Herren på hindren och de som inte vill ödmjuka sig för honom som står ivägen tror jag. Om vi vill göra hans vilja och tro på Honom och följa Jesus Herren enligt Guds Ord som Gud vill… .Förutom de, vi kan få lidda förföljelse för hans och ordet skull pga… Ronny ps 103

 • Stefan

  S-E Sköld, jag har inte för avsikt att föra någon debatt om UE/LO på Stefan Svärds blogg. Det finns säkert bättre forum för det (om det nu skulle behövas).

  Avslutningsvis, det har väl gjorts ett antal olika utvärderingar av LO:s förkunnelse och verksamhet i ett antal olika kristna sammanhang (senast för inte så länge sedan en stor artikelserie i tidningen Dagen)? Och när det har gjorts med ärliga intentioner, och inte av SVT eller liknande, har resultatet alltid varit gott. Gud välsigne deras arbete!

 • Nils

  Stefan !
  Det hänger väl samman med självbild…

  Skriver man upprepat om sina kommentatorsregler & inte har förmåga att tacka nej ”á la Skytte” så minskar den egna prekestolen ofrånkomligt.

  Att kommentera att du t.ex. tagit bort en inlaga från S-E Sköld vittnar mer om ett felriktat ”von oben-perspektiv” än den trägne kommentatorn Sköld.

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Kör på Stefan,för om inte vi ens kan vara eller verka i våra egna medier så vart skal vi då gå för att synas eller höras?(sprida evangelium)

  Facebook, bloggar ,hemsidor mm är dom forum som står till vårt förfogande i dag och då använder vi dom på bästa sätt.

  Var välsignade alla medborgare och gå nu ut och gör ert bästa för er nästa. v v v v Thommy Bergenwall. Joh 9:24-39.

 • Läsare

  Herr Sköld du får gärna slå av repeat knappen nu(:-)

  Ditt namn börjar ju dyka upp på väldigt många ställen i bloggvärlden med ofta förekommande fördömmanden och förmaningar.

  Respekten för sådana människor försvinner tyvärr ganska snabbt medans dito ökar för sådana som Stefan S.

  Då tänker jag inte främst på det framträdanden han (SW) gör i dom finare salongerna, eller det verk han utför i sin församling, eller vad han gjort för det samfund han fortfarande är verksam i, eller hur han står upp i den offentliga debatten för att försvara bibeln och Jesus mot sådana som folkkära Gardell(förlåt Anna-Karin) tex.

  Nä det som får en att förstå vilken hunger Stefan har att få presentera Jesus för människor är när han trots vacklande hälsa ger sig ut i Stockholmsnatten gång på gång för att möta trasiga, påverkande människor samtidigt som du och jag kryper ner under ett mysigt täcke och borrar ner huvudet i en fluffig kudde

  Detta är RESPEKT, jag tycker han är ett utmärkt exempel på att ”leva som han lär”.

  Du får ju tycka och skriva precis vad du vill, men känns det inte som att du skjuter på fel mål just nu?

  Försök att likt Stefan S och Ulf E med flera hitta nya vägar att sprida det goda budskapet istället. Förhoppningsvis skulle detta ge dig och framför allt din omgivning mer.

 • S-E Sköld

  Läsare: ”Ditt namn börjar ju dyka upp på väldigt många ställen i bloggvärlden med ofta förekommande fördömmanden och förmaningar.”

  Tyvärr kära Läsare, som kommer det nog att ”dyka upp” på ännu fler ställen, vad det lider; så Du kanske får börja vänja Dig vid det. Också budskapet är nog också det, tyvärr, detsamma: att allt är inte gott och väl, säger Herren.

  Med bästa hälsningar!
  S-E

 • S-E Sköld

  Stefan: ”S-E Sköld, jag har inte för avsikt att föra någon debatt om UE/LO på Stefan Svärds blogg. Det finns säkert bättre forum för det (om det nu skulle behövas). ”

  Inte jag heller, min bäste Stefan, men Du får nog ändå hålla med mig, att tidningsartiklar, hur välgjorda de än är, är någonting helt annat än forskning!

  Mvh
  S-E

 • Anna-Karin

  Hå hå ja ja…….

 • Wält K. Iosk

  Luk 7:33-34
  Johannes Döparen kom, och han äter inte bröd och dricker inte vin, och ni säger: Han har en ond ande. Människosonen kom, och han äter och dricker, och ni säger: Se, vilken frossare och drinkare, en vän till publikaner och syndare!

  Här står en hel del av inläggens författare…….. ta bort bjälken i ditt eget öga först. Det är lätt att kritisera de som gör något när man inte har gjort något själv.

 • S-E Sköld

  Jag vet – tror mig veta – att Stefan Swärd är en profetisk person; och den utrustningen – de gåvorna – skall inte kastas bort på ”tomt prat”, för det går. Och många är de som vill locka just sådan personer bort från stigen: kallelsens stig! Apostlarna: ”Då skall vi helt få ägna oss åt Ordets och bönens tjänst”

  De tjänsterna är vakanta idag, i många fall, och därför ser landet – Sveriges folk – ut som det gör.

 • C

  Kommentatorsfältet i den här bloggen verkar allt mer bli ett forum för personer som inte gör annat än leker nutida Jesajor och klagar på all samtida kristendom. Ett tidigare intressant forum som blivit trist, och ofta ganska märkligt. Tyvärr.

 • kjell

  Stefan

  Allt mellan himmel och jord står det Och det har det verkligen blivit Men du har sagt max 25 rader det vore bra om det gällde per ny blogg (dag) för som det är nu kan en del ta över helt

 • S-E Sköld

  C, när det gäller sin egen blogg avgör Stefan Swärd själv värdet av det som skrivs, inte minst det som skrivs med adress till honom personligen.

  Men han har tydligen fått många frivlligarbetare i den uppgiften, att utvärdera.. är Ni några slags välmenande förmyndare för honom, eller kan han möjligtvis ha de kvalitéerna själv, att han kan hantera de frågorna och avgöra de tingen, på sin egen blogg? Personligen tror jag att han klarar det, utan beskäftliga hjälpgummor.

  Mvh

 • C

  S-E: Jag tycker att det är trist för min skull, Stefan klarar sig bra själv. Jag läste en gång kommentarerna med viss behållning. Det händer dock allt mer sällan.

 • S-E Sköld

  C, Stefan skall ju nu skärpa till sin blogg, enligt hans senaste meddelande. Vi får hoppas att det blir roligare för Dig att läsa här i fortsättningen. Och eftersom jag inte kommer att skriva någonting mer här, bör ju också det gagna Din sak.

  Mvh
  SE

 • http://monicaolssonkolkman.blogspot.com/ Monica O Kolkman

  Vill bara säga att jag tycker att Stefan gjorde riktigt bra ifrån sig i debatten på Livets Ord TV. Synd bara att det var ont om tid, de hann inte riktigt utveckla sina synpunkter.
  Livets Ord ska ha eloge som tog upp ett så viktigt ämne som miljön och Ulf Ekman var bra som debattledare.
  //Monica

 • wildwest

  C nr 24: Kunde inte sagt det bättre själv. Den var bra.