Nu inför jag en ny ordningsregel här på denna blogg

Har tittat på kommentarerna idag. Noterar att en och samma person har skrivit 10 kommentarer på en dag. Jag är tyvärr tvungen att införa en ordningsregel om att man får skriva max 3 kommentarer på en och samma dag, därefter plockas kommentarerna bort (kan tänka mig undantag från detta i extrema undantagsfall, vid viktiga replikskiften). Jag har ju sedan tidigare en ordningsregel om att man inte får skriva längre inlägg än max 25-30 rader. Jag måste ha vissa etikettregler för hur man får skriva för att bevara intresset för denna blogg. Den som har behov av att skriva mycket i eget namn bör lämpligen starta en egen blogg.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • S-E Sköld

  Ofta är det ju så, med oss människor, att det vi minst av allt vill höra är just det vi mest av allt behöver höra. Det är nämligen ”köttet” i oss som kvider, för att inte säga gnäller.

  Tackar Dig Stefan för min tid här på Dina sidor, för den relativa generositet jag ofta mött från Dig. Önskar Dig allt gott, här och i Ditt viktiga arbete; inte minst för de unga! Kommer inte att skriva mer här, vilket kanske kan förenkla en del för Dig.

  Med br hälsningar!
  S-E

 • Per Hallström

  S-E Sköld!
  Jag tycker du reagerar alldeles för kraftigt på den begränsning som Stefan Swärd har infört. Ingen har väl bett dig sluta skriva. Önskemålet har väl varit lite mer ”lagom” – i varje fall kvantitativt.

 • S-E Sköld

  Per Hallström, tack för Din vänlighet. Och eftersom Du riktar Dig direkt till mig vill jag svara Dig; det kräver anständigheten.

  Jag vill inte i ett meningsutbyte – en dialog – sitta och räkna antalet inlägg. Gäller det en fråga som inte engagerar mig, kanske det inte blir något och tvärt om, då kan det bli många.

  Min ambition är inte att sitta skriva meningslösheter; det som jag själv uppfattar som meningslösheter, tomma ord. Den typen av kommentarer finns ingen anledning att slösa energi på.

  Mvh och tack än en gång!
  S-E

 • http://deborah7.blogg.se/ Deborah

  Kära syskon!

  Uppb. 3:14 ”Skriv till församlingens ängel i Laodicea: Så säger han som är Amen, det trovärdiga och sannfärdiga vittnet, upphovet till Guds skapelse:

  Jag känner dina gärningar. Du är varken kall eller varm. Jag skulle önska att du vore kall eller varm.

  Men eftersom du är ljum och varken varm eller kall, skall jag spy ut dig ur min mun.

  Du säger: Jag är rik, jag har vunnit rikedom och behöver ingenting, och du vet inte att just du är eländig, beklagansvärd, fattig, blind och naken.

  Jag råder dig att av mig köpa guld som är renat i eld, så att du blir rik, och vita kläder att skyla dig med, så att din skamliga nakenhet inte syns, och salva att smörja dina ögon med, så att du kan se.

  Alla som jag älskar tillrättavisar och tuktar jag. Var därför ivrig och omvänd dig.
  Se, jag står vid dörren och klappar på. OM någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig.”
  ……………….

  Om någon öppnar dörren………….


  Mvh ….. Deborah

 • Anna-Karin

  Till Stefan Swärd: Tack!

  Till Deborah: Vad menar du?

 • Niklas

  Bra med tydliga regler. Det finns faktiskt något som heter ”netikett”.

  Personangrepp, osaklig kritik, avvikelser från ämnet eller att bara citera bibelord tycker jag inte tillför debatten något.

  Många diskussioner återkopplar till vad som (eventuellt) sades och gjordes på L.O.under 80-talet. Irrelevant, enligt mig. Jag tänker osökt på en frikyrklig variant av ”Godwins lag”.

 • Broder Roger

  Mycket sunt tilltag, Stefan! Jag tror ditt påbud om stramare nätetikettsregler är nödvändigt för att bevara intresset på topp för din blogg. Om ett fåtal personer skriver upp till tio inlägg på en enda dag tappar i varje fall jag intresset nästan helt. LYCKA TILL med nyordningen!

 • Elisabeth Hammarlund-Lorenzsonn

  Det ar inte ’kvantiteten’ av ord som overbevisar utan Andens ’auktoritet’

  Till broder S-E Skold,

  Av vad jag last av dina manga kommentarer bade har och pa andra stallen forstar jag att du vill se manniskor bli fralsta och att du aven vill sta upp for sanningen utifran Bibelns ord.
  Den onskan ar du inte ensam om. Den delar du med manga andra, undertecknad inkluderad

  Sjalv har jag aldrig varit medlem i LO eller gatt i deras bibelskola men eftersom jag alltid och i alla sammanhang applicerat Bibelns uppmaning ”Prova allt och behall det goda” har jag aven blivit valsignad av det goda som kommit mig till del genom LO.
  Forkastar du verkligen ALLT fran LOs hall?
  Personligen tycker jag det ar bra att bade Stefan och Ulf tar tillvara de mojligheter som den moderna tekniken mojliggor for att na ut med evangeliet.

  Detta ar lite off-topic (sa Stefan S far naturligtvis radera inlagget) men vill garna stalla foljande fraga till dig S-E Skold::
  Du har kritiserat LO och exempliferat med ett fall dar en kvinna lamnade man och barn for att (pga av pastadd paverkan av LOs undervisning ) aka ut i varlden och predika isf att tillsammans med maken ta hand om sina barn SAMTIDIGT som du ifragasatter bloggaren Andys beslut att lagga ned sin blogg och just ta hand om sin familj
  Motsager du dig inte sjalv?

  Eftersom du inte kommer att skriva mer har kan du be Stefan S om min e-mail adress, eftersom jag skulle onska ett fortydligande.

  Tacksam for svar.

 • S-E Sköld

  Elisabeth Hammarlund-Lorenzsonn, Du har ställt Din fråga här, offentligt, därför ser jag mig föranlåten att också svara Dig här offentligt.

  I slutet av 1980-talet UPPENBARADE Guds Ande för mig vad Uppsala livets ord är för någonting, jag skrev då bl.a. ett brev till Olof Djurfeldt i frågan och varnade honom (han var ju då något av en chefsideolog inom Pingst) och f.ö. skrev jag ner allt vad Guds Ande då talade till mig och har det ”kompendiet” fortfarand kvar. En del av de Han då talade till mig handlade om den framtida utveckling inom Uppsala livets ord, och det har jag fått se gå i uppfyllese; det handlade om den förändring vi kan se i dag, läroförändringarna.

  Efter Guds genomgång med mig ang Uppsala livets ord, kallar jag alltid LO för Uppsala livets ord till skillnad ”från alla de sanna Livets ord” som apostlarna fick Guds uppdrag att förkunna för folket, se Apg. 5:20. Det var nämligen det Guds Ande hade visat mig, alltifrån 1 Mos. och framåt genom Bibeln.

  Senare var jag tillsammans med en vän och hade några möten i Knutby, det var innan Åsa och Helge kom dit, efter dessa fick vi varna bl.a. Olof Djurfeldt för vad som var på gång där och i några andra pingstförsamlingar i landet, från Kiruna i norr till Värnamo i söder, p.g.a. Uppsala livets ords läror. Ledarna inom Pingst gjorde uppenbarligen ingenting åt saken, och det kanske inte heller fanns så mycket att göra åt utvecklingen.

  När det sedan gäller de skador jag sett, så är det bl.a. fruar (två grannfruar) som lämnade sina män och i det enda fallet, små barn, för att vinna världen i Uppsala livets ords tjänst. Detta är bara en liten bråkdel av de följdverkningar jag personligen sett vad gäller konsekvenserna av den trosundervisning som Uppsala livets ord spred, såväl vad gäller enskilda som församlingar, över landet. Men nu befinner vi oss, åtminstone jag, på ”tunn is” här på bloggen, så jag stannar vid det.

  När det gäller bloggen Du nämner om, så belyste jag kostnaden – enligt Jesu egna Ord – som det kan medföra att tjäna JESUS och skrev också, att jag inte ifrågasatte Andys förmåga att själv bedöma vad som var bäst för honom: vad som var Guds vilja i hans liv. Det jag skrev finns säkert kvar på Andys blogg, och har han inte stängt ner den helt och hållet, finns det kvar så vem som helst kan läsa det jag skrivit.

  Jag vet inte hur många ggr jag där betonade, att JESUS talade i bildspråk när Han i ett av sammanhangen talar om ”att hata” sina närmaste, vad gäller att efterfölja honom; men vill man misstyda så går det ju alltid naturligtvis. Guds Ord är under alla förhållanden obekvämt för oss människor. Bl.a. talar Han om att vi kan få vår egen familj till våra fiender om vi väljer att tjäna Honom; vilket var långt ifrån det som hände med de två familjer jag tidigare här berättat om, tvärt om!

  Har nu försökt ge Dig ett svar på Din fråga, utan att gå alltför djupt in i frågeställningarna. Vill inte plåga Stefans blogg mera! Hoppas att Du också respektera det.

  Mvh
  S-E

 • http://www.ancans.blogspot.com Anne Catrine

  Hej på er!
  Jag har nyligen upptäckt Stefans blogg och lagt upp den under ”schysst bloggat” på min egen blogg som egentligen handlar om poesi.

  Men en sak gör mig lite stum. Är det verkligen möjligt att det finns folk som fortfarande diskuterar om LO är en villolära? Alltså, kom igen! Ni kan inte vara på riktigt.
  J gick ett år på bibelskolan där, men har aldrig tillhört församlingen. J tar emot allt gott från himmelen på varje plats jag är. Gud är en riktigt god Gud och han gör sina under lite varstans, kanske tom på platser där vi kanske inte trodde att de fanns. I små udda bönegrupper på landet, i gemenskaper i högkyrklig miljö, på krogen, bland vänner…kära någon, släpp det där nu och gå ut i Guds glada värld och sprid hans kärlek till allt som rör sig, och till det andra också. Släpp alla inomkyrkliga kontroverser och gör det du ska! ”Guds ögon överfar hela jorden för att med sin kraft bistå dom som med sina hjärtan hänger sig åt honom” Det gäller alla, och det blir nog bra till slut ska du se, S-E
  Och Stefan, tack för ”schysst bloggat”!

  Bless you´ll
  anne catrine

 • Per

  Äntligen! Klokt val Stefan, nu kan jag börja läsa din blogg igen!

 • TobiasW

  Mycket bra Stefan! Jag ska också börja läsa din blogg igen.

 • wildwest

  Anne Catrine: härligt med en frisk fläkt här och jag håller fullständigt med Dej avs Livets Ord. Diskussionen nyligen var helt knasig och jag orkade inte engagera mej i den, om Livets Ord är knasiga eller inte var möjligen en fråga för 80talet, absolut inte för idag. Varenda rörelse har sina barnsjukdomar och överdrifter, varenda rörelse, varenda förening, t o m konstföreningen på jobbet, påstås ibland såra människor. Låt sunt förnuft råda, det har vi fått av Gud, men det används alldeles för lite båda bland kristna och icke-kristna.

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Jag hörde att fader vår innehåller ca 70 ord och den Amerikanska frihetsförklaringen innehåller ca 350 ord,men att hönans ägg till färg och form skulle innehålla ca 3000 ord enligt EU stadgar/ beskrivning, så det är inte alltid ordens mängd som som ger tyngd till innehållet.

  V v v v T.B.

 • Elisabeth Hammarlund-Lorenzsonn

  Tack S-E Skold for ditt fortydligande!
  Guds rika vaksignelse.

 • Johan

  En blogg där samma personer kommenterar genom att älta samma ämnen hela tiden blir tröttsam att läsa. Då väljer man att inte alls läsa bloggen längre eller att bara läsa själva blogginlägget och strunta i kommentarerna.

  Det är med andra ord bra att det införs regler så att det kan bli mer intressant att läsa kommentarerna.