Predikan i Elimkyrkan om att gå ut och nya pionjär-cellgrupper

Idag höll jag en predikan i Elimkyrkan som handlade om församlingens fortsättning och framtidsvisioner, men jag känner nog att det är ett viktigt budskap som berör kristna i Sverige i allmänhet. Det handlar om att komma ur vår instängdhet i våra kyrkor för att nå ut till vanligt folk, både i socialt engagemang och nr det gäller förkunnelsen av evangeliet. Jag tog också upp om att börja starta upp små pionjär-husförsamlingar som jobbar med en fokus på stadsdelar och specifika målgrupper och områden. Predikan kan man lyssna på genom att gå in på www.elimkyrkan.org och klicka till höger på nedladdningar och 2010-01-31 predikan.

Två tonåringar gör också här en youtube-intervju med mig som sammanfattar det viktigaste i predikan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.youtube.com/user/LarsNilsson123 Lars

  jag tror absolut att det är dags för oss kristna att vakna upp och sluta med introvärt navelskåderi . åtminstone jag som har nog av fattigdom och elände tycker det är ofantligt betungande med kristna brödrar och systrar som inte verkar ha bättre saker för sig än att kivas och bråka om olika interna saker

  Jag tror att det finns en nöd i samhället och ett sug efter att få höra om jesus och jag tror att nöden i samhället kommer att tillta, visionslöshet, oärliga politiker hårda lagar kriser och en vilja att kasta ut och göra upp med det kristna arvet tror jag kommer prägla samhället framöver,.guds rike kommer alltmer att skina och visa att bibeln bär när samhället går back .

  Kan berätta att jag som fattiglapp var med och resonerade med en jounalist för något år sedan på ”fattigbloggen” där man fick berätta hur det är att vara arbetslös och gå på olika bidrag och en hel del svenskar tyckte att man borde skjuta bidragstagare eller låta dom svälta ihjäl och det var vissa människors syn på dom fattiga i samhället, man förvånas,har människor aldrig läst bibeln och att det är kristet att bry sig om dom fattigaste ?? nej jag tror inte det , sverige är rätt så avkristnat och det är inte så självklart att humana värden tar vid.när bibelläsning upphör

  Läste om en kvinna i dagbladet i veckan som blivit utförsäkrad från försäkringskassan och nu skulle tvingas att arbetspröva fast än hon hade massor med sjukdommar och inte arbetat på många år, hon skrev att hon hört att när jesus kommer tillbaka ska han bota dom sjuka, med tror regeringen att dom är jesus, ställde hon sig frågande.

  Av hennes formuleringar förövrigt tror jag inte hon var kristen men hon hade hört talas om jesus och i viss mån förstog hon om guds rike,men var orolig hur obarmhärtigt vårt samhälle blivit. man förstår att jesus finns i människors sinne och funderingar.och vi kan möta dessa människor och resonera om vi vill, bjuda in dom. Att det finns en framtid och löften i guds rike,

 • Pingback: Tor Billgren, Ted Haggard och tidningen Dagen « Erevna – Blogg & Tankesmedja()

 • S-E Sköld

  Stefan Swärd, genom Din folklighet och trovärdiga ärlighet; att Du vill människornas allra bästa även till priset av Din egen bekvämlighet, tror jag, att Du kommer att få framgång som en Josua: ”Var ort som er fot intar, har jag gett er” så ”var frimodig och oförfärad”. Och slutligen: ”Frimodigheten har med sig stor lön”.

  Det är genom frimodighet som vi – svaga människor – gör inbrytningar i satans fästen!

  Mvh

 • Christian

  Härligt att du tar upp det där med husförsamlingar broder :) Det värmer en!!! :)

  Fortsätt så!! :)

  Förrästen – min streetchurchmail har bytt server, jag skulle gärna prata med dig via ett mail, har några tankar om några spännande saker!

  Du får gärna maila mig på den adressen jag ger till dig.

  // christian