Utmanande krönika i Världen Idag idag

Har skrivit en krönika i kristna dagstidningen Världen Idag i ett hett och omskakande ämne. Man hittar den här. Ge gärna feedback och kommentarer antingen här på bloggen eller direkt hos Världen Idags hemsida.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Stefan A

  Sant är att det inte är hårt där ute utan det är våra hjärtan som är hårda och ovilliga.

 • Stefan A

  Sant är att det inte är hårt där ute utan det är våra hjärtan som är hårda och ovilliga.

 • Matte.R

  Jätte bra med er satsning på Alphagrupper som jag tycker alltid fungerat bra,men är inte tanken att det ska vara lite mindre grupper så alla som kommer dit som nya och nyfikna kan komma till tals och känna sig avslappnade?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Matte, bra synpunkt. Vi kommer att dela upp oss i mindre grupper, dels vara på två helt olika platser, och sedan på flera olika våningar i Elimkyrkan. Det blir små samtalsgrupper.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • http://tony48.blogspot.com/ Tony Malmqvist

  Mycket inspirerande läsning Stefan!! Mitt amen det har du den saken är klar.
  Jag tog mig friheten att citera några rader på min egen blogg, för det här behöver komma till fler än oss som redan läser Världen idag.

  Gud välsigne dig Stefan!! Vi står fasta i den gemensamma tron att Sverige inte bara väntar på att få höra om Jesus utan också att Sverige ska bli frälst

 • Margret Sundin

  Vi gjorde på detta sätt med Äktenskapsskolan, som vi hade i många år och har fortfarande om efterfrågan finns. Vi samlades i en stor grupp för föreläsningen och sedan uppdelning i små grupper för samtal. Det funkade jättebra. Det är viktigt att grupperna alltid är desamma liksom någon som ansvarar för varje grupps skeende.

  Vi har precis avslutat höstens Alpha och det har varit fantastiskt som vanligt. Vi har alltid haft människor som blivit frälsta och döpta i dessa ”relations och lärjungakurser”, om uttrycket tillåts även om Alpha. Det finns något alldeles speciellt i den lilla gruppens dynamik som också förutsätter ledning,. Avgörande är också en god förläsare som självklart måste leva som han/hon lär. Det känns när föreläsaren är genomsyrad av Guds gemenskap och kraft, påläst och överlåten, då kan det inte misslyckas. Människorna längtar! Svenska folket är mycket öppna idag.

  Vi har de senaste veckorna sett flera helanden där vi som församlingen varit med och bett liksom människor som tar emot Jesus i sina liv. Gud kommer med välsignelse utan motstycke när någon omvänder sig, det upplever vi. När omvändelse sker har vi sett omedelbara helande från obotlig cancer, där det är dokumenterat att inget mera går att göra. I nästa stund tar hela familjen emot Jesus och omständigheter vänder i ett nu.

  Det känns att något är riktigt på gång.

  Margret Sundin
  Citykyrkan Örkelljunga

 • Tomas Ander

  Tog med din krönika i Världen idag i mitt Respons på Kanal 10. Mycket bra och utmanande.

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Stefan det här var väldigt bra och vi kan hoppas att många blir utmanade av din artikel och det är som du skriver många vill gömma sig bakom olika berg av omöjligheter och dåliga ursäkter,men det finns hopp för svensken bara han/hon kliver ur soffan och vågar möta dom förlorade.

  Min vän Benny som är en del av Lotsen och arbetar bland åsidosatta utanför människor bla missbrukare mm,han är snart 60 men brinner för att visa på Jesus och har kontakt med halva stan med vittnesbördet om att det alltid finns en utväg för den som vill.

  Fortsätt Stefan och var rikligen välsignad och alla församlings vänner gå ut och gör ert bästa för er nästa. v v v v T.B.

 • S-E Sköld

  KYRKOLIV

  Vår tids Lasaros sover i graven
  vår tids blinda trevar sig fram

  till slaktplatsen stapplar vårt folk
  som vilsna lamm

  I lärjungasalen sovs det förnöjsamt;
  där vaggas med tal och sång

  och hörs som i fjärran orden
  om allt som var en gång..

  S-E Sköld

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Har läst Stefans krönika, och har inget att invända. Läs min kommentar på domprostens blogg http://www.akebonnier,blogspot.com

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Jag vill tillägga, Vi ska respektera muslimerna, och inte skända vare sig deras profet eller deras religion. Men ska vi då inställa all kristen mission bland muslimer? Det har jag inte skrivit. Men jag menar faktiskt att muslimer, som förnekar att Muhammed var Guds sändebud, har upphört att vara muslimer, och bör ta konsekvenserna av det. På samma sätt som att f.d. kristna, som förnekar att hela Bibeln är Guds ord, bör ta konsekvenserna av det, och upphöra att lura nyfrälsta kristna med otillräckliga kristendomskunskaper, att deras egna villoläror är sann kristendom.

  Som kristna ska vi inte lura muslimer att tro att man kan förneka Muhammed som Guds sändebud – eller erkänna Jesus som Guds son, och ändå vara muslim. Vi ska inte lura folk till förhastade religionsbyten, utan det ska vara av verklig övertygelse. Men den verkliga målgruppen för kristen mission / evangelisation måste dock vara den sekulariserade befolkningen, samt de som är beredda att ta emot Jesus som sin personliga frälsare, men vet alldeles för lite om honom.

  Detta innebär inte alls att vi inte ska samarbeta med muslimer, som inte är intresserade av att omvända sig till kristendomen. Tvärtom kan och bör vi bilda en gemensam front med övertygade, troende muslimer mot sekularismens värsta avarter.

  Vi ska inte ”bredda” Jesusmanifestationen så att även muslimer kan vara med. Vi ska inte reducera Jesus till något slags halvgud, som varken kristna eller muslimer kan ställa upp på. Muslimerna kan, om de så önksar, ha en egen manifestation för sin egen religion.

  Vi kan bilda en gemensam front mot att extremister i RFSU tillåts propagera för sexuella perversiteter bland högstadie-elver på skoltid, för att föräldrna inget ska få veta. Om något är ägnat att skapa motsättningar mellan infödda svenskar och invandrare (kristna såväl som muslimer) så är det just detta. Det är illa om invandrar-.föräldrar förbjuder sina barn att umgås med svenska skolkamrater på fritid. Men det gör de för att skydda sina barn. Vilket emellertid spär på de etniska och religiösa motsättningarna – i synnerhet om verksamheten stöds av kristna samfund.

  Det är mycket illa om muslimska tonårspojkar får för sig att kristna flickor är horor, som gärna vill bli våldtagna.

 • S-E Sköld

  Viktigt i sammanhanget är att veta/inse, att det är bara Kristus som förmår leva Kristusliv, alla andras försök är plagiat; d.v.s. falskmynt. Och kan innebära, att vi sliter ut oss för att få till ytan: det yttre skenet, men med det lurare vi både oss själva och andra.

  Paulus: ”Nu lever inte mer jag, utan Kristus lever i mig” och utförde Sina gärningar också. Det kan vi läsa i Bibeln: ”Gud gjorde GENOM Paulus..”

  JESUS: ”Om inte vetekornet faller i jorden och dör, förblir det ett ensam korn, men om det dör, bär det mycken frukt”. Den lagen kommer ingen av oss förbi, som vill vara en sann Jesu tjänare och efterföljare. Det var den lagen, som gjorde JESUS till det Han blev för oss, ”arma syndare”.

 • Tea Gustavsson

  Jag håller inte med om att ”evangelisation” entydigt är ett grovarbete. Att överhuvudtaget sätta en term på det tror jag förvanskar en del av innebörden. I mångt och mycket handlar det om att vara öppen och ärlig med sitt eget liv i vardagen samt att utmana människor runt omkring sig.

  Däremot håller jag med till hundra procent om att det mer är en fråga om att vi kristna sover än att icke kristna inte är villiga att lyssna till det goda budskapet. För egen del är jag inte ens yrvaken.

 • S-E Sköld

  Då det bara är Anden som kan ”måla Kristus” som levande för våra hjärtan, såväl för troende som ”världens barn”, krävs Andens frihet för att ett sådant ”måleri” skall kunna upprättas; som handla om en bevisning i Ande och Kraft. Det står ju skrivet, att ”Guds rike består inte i ord, utan i kraft”

  Om inte Anden får måla Honom, då blir det våra människotankar som gör det, och då kommer Han att mer likna en snäll kurator och terapeut, än den Kristusbild som träder fram och blir synlig i Bibeln. Den bilden kan bara Anden måla, så att Han träder fram idag; bland Sitt folk och bland ”världens barn”.

  Och det är ju så, att vi bär ut till andra den Kristusbild vi själva har;
  vi har ingen annan att erbjuda.

 • http://laeder.se/blogg Laeder

  @Lars Flemström
  Du verkar mena att kristna fundamentalister ska slå sig ihop med muslimska fundamentalister mot oss sekulariserade som föredrar förnuft framför dogma. Varför inte bjuda in nazister, fascister och kommunister också? Ni är ju alla kända för okritiskt hyllande av en eller ett fåtal gestalter, verkliga eller påhittade.

  Ditt ogrundade och tragiska hat mot RFSU har du också gemensamt med nämnda grupper där allt oliktänkande är ett hot mot den gemensamma övertygelsen.

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Jag skiljer mellan troende muslimer och islamister (politisk islam). De sistnämnda ska vi givetvis inte samarbeta med. Samhället måste i stället förhindra att de får inflytande bland muslimska invandrargrupper. Alla som har en stark religiös tro är inte politiska extremister och terrorister. Det är ett retoriskt knep av extrema ateister att bunta ihop alla.