Preach it Pelle och Magnus

Det är en ren njutning att läsa Dagen idag och signalerna som kommer från Pelle Hörnmark och Magnus Persson vid utbildningsdagen i Märsta, inom pingströrelsen. Preach it. Mer fokus på pionjärarbete, att rycka framåt, att nå vanligt folk med budskapet om Jesus. Preach it.

Tror att 2010-talet handlar om att vinna eller försvinna för den traditionella svenska frikyrkan. Antingen blir vi en passionerad, starkt utåtriktad, samhällstillvänd och växande rörelse, som i Andens kraft i ord och i gärning förmedlar evangeliet utanför kyrkväggarna, eller också börjar vi administrera en långsam död.

Svenskarna är intresserade av Jesus, men jag möter alldeles för mycket introvert, navelskådande verksamhet, som inte leder till att människor kommer till tro på Jesus, och blir efterföljare till Jesus.

Det här kommer jag att göra till huvudtema i min predikan i Elimkyrkan på Östermalm i Stockholm på söndag. Gå ut, pionjärarbete, församlingsplantering, gå utanför kyrkan, vanligt folk väntar på oss. Det är det, det handlar om.

Och allt vi gör behöver genomsyras av patosen, från samfundsledningar, teologiska utbildningar, konferenser, tankesmedjor, och den vanliga församlingen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://helapingsten.wordpress.com/ helapingsten
 • Tomas Ander

  Hade förmånen att vara med på den första ”Träning för Tillväxt” i Pingstkyrkan Hässleholm förra lördagen. Fantastiskt bra. Pelle Hörnmark har verkligen gett nytt liv och ny inspiration till den svenska Pingströrelsen. Att samla 400 ledare från Pingstförsamlingar i främst Skåne en heldag – det är historiskt!! Rätt man på rätt plats i rätt tid!!

 • Stefan A

  Den traditionella svenska frikyrkan måste försvinna. Den har fört oss hit där vi är idag. Antingen var den ett barn av sin tid som tappat förmågan att nå människor eller så har den förändrats bort från det som gjorde den attraktiv och vital. Om vi fortsätter att göra det vi gör idag kommer kristen tro att raderas ut ur sverige. I Uppenbarelseboken fick församlingen i Efesus bannor för att den kallnat i kärlek till Jesus. Låt oss börja där och omvända våra hjärtan och söka Honom tills Hans kärlek fyller oss på nytt. Addera sedan hopp för en uthållig kärlek och låt alltsammans uttryckas genom tro på Honom och Hans ord. Om du och jag inte lever ett kristet liv som är attraktivt, varför ska vi då tro att någon vill följa oss? Om inte ledare går före, finns ingen att följa….

 • Stefan A

  Den traditionella svenska frikyrkan måste försvinna. Den har fört oss hit där vi är idag. Antingen var den ett barn av sin tid som tappat förmågan att nå människor eller så har den förändrats bort från det som gjorde den attraktiv och vital. Om vi fortsätter att göra det vi gör idag kommer kristen tro att raderas ut ur sverige. I Uppenbarelseboken fick församlingen i Efesus bannor för att den kallnat i kärlek till Jesus. Låt oss börja där och omvända våra hjärtan och söka Honom tills Hans kärlek fyller oss på nytt. Addera sedan hopp för en uthållig kärlek och låt alltsammans uttryckas genom tro på Honom och Hans ord. Om du och jag inte lever ett kristet liv som är attraktivt, varför ska vi då tro att någon vill följa oss? Om inte ledare går före, finns ingen att följa….

 • wildwest

  Är helt med på en samhällstillvänd kraftfull frikyrka, men spåren hittills förskräcker! Det sägs att man inte ska se bakåt utan bara fokusera framåt, dvs aldrig lära av historien, men den utspädda kryddlösa soppa som ofta serverats människor utanför kyrkan har inte räddat någon. Om så vore skulle frikyrkans medlemsantal fördubblats dom senaste tio åren, tycker liksom inte alls det ser ut så. Ordet ”sökarvänlig” var ett bra ord från början, men det ger mej numera rysningar, en homeopatisk utspädning som inte intresserar någon.

 • wildwest

  Är helt med på en samhällstillvänd kraftfull frikyrka, men spåren hittills förskräcker! Det sägs att man inte ska se bakåt utan bara fokusera framåt, dvs aldrig lära av historien, men den utspädda kryddlösa soppa som ofta serverats människor utanför kyrkan har inte räddat någon. Om så vore skulle frikyrkans medlemsantal fördubblats dom senaste tio åren, tycker liksom inte alls det ser ut så. Ordet ”sökarvänlig” var ett bra ord från början, men det ger mej numera rysningar, en homeopatisk förtunning som inte intresserar någon.

  Ta senaste exemplet från Jönköping Pingst: att bjuda in körslagets kör och förlägga mötet till kl 16 på söndag em. Vaddå för? Kommer jag till kyrkan för att se en ”känd kör från tv” eller för att möta den levande Guden? Då kan vi omedelbart omvandla Jönköping Pingst till den nya lokala varietéscenen. Ingen kommer till kyrkan för annat än möjligen att se kören, för de redan omvända är det ren underhållning, de äldre kommer inte alls, för övriga ett sämre substitut än att se kören i en profan konsertlokal.

 • Kalle

  Tror att en av förklaringarna till tillbakagången är att vi inom frikyrkan blivit rädda att vara tydliga i omvändelsebudskapet. Vi måste vara tydliga i att tala/predika om synden och dess konsekvenser även för icke troende. I dag är vi rädda för det eftersom det kan väcka anstöt, men det är som om en läkare skulle träffa en patient utan att våga prata om sjukdomen. Nej tillbaka till den klassiska omvändelse förkunnelsen, tillbaka till saltet, var tydliga om helvetes verklighet och konsekvenser av att inte ta emot förlåtelsen i Jesu blod. Det var ju därför Gud tog mitt straff på korset, var tydlig i fråga om synden, det är vårt uppdrag och det som vi skall stå till svars för en dag när våra liv prövas./Kalle

 • NN

  Wildwest

  Det kanske var ett sätt för att få körslagets medlemmar att gå till pingstkyrkan Men jag tillhör dom som antingen inte går alls eller lider på grund av för högt ljud

  Stefan A

  ”Kallnat i kärlek till Jesus” Det är inte bara till Jesus utan kärleken till varandra den saknas Allt handlar om hur jag vill ha det Jag har varit på möten där talaren eller sångaren begär högre ljud från han som mixar så att dom kan höra sig själva men människorna lider särskilt dom äldre

 • http://deborah7.blogg.se/ Deborah

  Kära syskon!

  Viktiga synpunkter till Stefans inlägg!

  Det är absolut avgörande för framtiden: skall man sitta fast i ’show-verksamheter’ och ’mysticism-verklighetsflykt’ – eller blir det ett uppbrott från allt detta?

  Var finns svaren på allting?

  Jo, i uppriktigt sökande efter Herren Jesus, genom Skriftens profetiska budskap. Och! – Det är ett pris att betala…..

  Det första ledarna borde ha för ögonen, det är det profetiska Ordet, eftersom Kristi Ande är profetians Ande.

  Tyvärr har det blivit så, att saltet har mist sin sälta i predikstolarna och man försöker tillfredsställa köttet i stället för att ’salta’ det med sanningens Ord. (Och de som vill predika Ordet är undanskuffade och sitter i grottorna.)

  Man ärar varandra på toppen och släpper fram bara sådana förkunnare, som dunkar ledare i ryggen och säger det som ’kliar dem i öronen’…

  JESAJA 42:16 ”De blinda skall jag leda på en väg som de inte känner, på okända stigar skall jag föra dem fram. Jag skall göra mörkret framför dem till ljus och det som är ojämnt till jämn mark. Detta är vad jag skall göra, och jag skall inte överge dem.

  Men de som förtröstar på skurna avgudabilder och som säger till gjutna beläten: ”Ni är våra gudar”, de skall vika tillbaka och stå där med skam.

  Ni som är döva, hör, ni som är blinda, skåda och se. Vem är så blind som min tjänare och så döv som min budbärare som jag sänder i väg? Vem är så blind som min förtrogne, så blind som HERRENS tjänare? Du har sett mycket, men inte tagit vara på det, fastän öronen är öppna, lyssnar ingen.”
  ……..
  2Tim.4:1 ”Jag uppmanar dig allvarligt vid Gud och Kristus Jesus, som skall döma levande och döda, och inför hans uppenbarelse och hans rike:
  predika ordet, träd fram i tid och otid, bestraffa, tillrättavisa och förmana, med allt tålamod och all undervisning.

  Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det KLIAR DEM I ÖRONEN.

  De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter. Men var du sund och förnuftig i allt, bär ditt lidande, utför en evangelists gärning och fullgör din tjänst.”
  ………
  TID att VAKNA – för Herrens ankomst kommer som en tjuv om natten….

  Var välsignad, Stefan! :-)

 • Pingback: Gästblogg: Simon Ådahl: En religiös människa « Erevna – Blogg & Tankesmedja()

 • S-E Sköld

  Pelle själv har en blogg som är hans minaret; d.v.s. envägskommunikator..

  Han är f.ö. en av de få, så långt jag vet kanske den enda, av samfundsledarna i det här landet som inte tillåter några reflektioner, mer än de egna, på sin s.k. blogg. På Ulf Ekmans är det dock fortfarande så, att det är trångt för sanningen: det vill säga ”summan av Guds Ord”.

  Det Pelle och de övriga pingstledarna – på toppen – med hjälp av mänsklig förmåga och glada tillrop föröker åstadkomma är vad pingstpionjärerna utförde med Andens kraft -och utrustningar:

  Med den kraft och förmåga som Den helige Ande gav dem, utrustade dem med. Nu menar ledarna med Pelle i täten, att de själva skall ”hjälpa församlingarna att lyckas”; som är något av deras valspråk och programförklaring.

  Men Guds församling är född av Anden och kan bara styrkas, förmanas, tröstas och utvecklas av Anden; genom Andens redskap. Lewi Pethrus berättade en gång, i form av en liknelse, vad en tröttkörd församling behövde:

  Liknelsen var, att en del församlingsledare försöker piska på församligen – typ ”skärp er, nu tar vi i lite till” – och det liknade Pethrus vid en bonde som rappar sin tröttköra häst; och hästen piggnar till för ett ögonblick, för att sedan bli ännu tröttare. Men, sa Pethrus, ta in den på stallet och sköt om den, med vatten, havre och vila, när den sen kommer ut igen, har du all sjå i världen att hålla fast den.

  Det är mat och vatten och vila själen/fåren behöver för sedan kunna utföra vad Huvudet Kristus säger – och inte vad köttsliga ledare önskar – för Han har inte lagt dem – Sina får – i människohand!

 • wildwest

  Fördröjning i avskickandet innebar två bloggposter med samma text, beklagar! Man ska inte trycka på Enter-knappen mer än en gång är läxan!

  Körslagets medlemmar kommer gå till Pingstkyrkan en gång, tycka att det var en cool akustik och kaffet var okay och det är tråkigt att dom inte har alkoholtillstånd i caféet och dom lär inte komma tillbaka. Varför skulle dom? Vill man ha bra modern musik, pubatmosfär och god mat så går man knappast till en pingstkyrka. Den är till för andra saker, i grund och botten mycket viktigare saker. Men sin egenart som kyrka vill man idag inte profilera. Man ska försöka konkurrera med alla ”världsliga” institutioner: bowlinghallar, konsertsalar, pubar, restauranger, hobbyverksamhet, bara man inte dyvlar på folk pinsamma frågor om vad som händer efter döden, varför världen blir ondare osv.

  Allt som har med grillpartyn, hoppborgar osv att göra är helt okay, men det är inte kyrkans huvudsakliga uppgift. Sånt borde vara varje kristen familjs uppgift att inte avskärma sej från sin omgivning utan bjuda in grannar, släkt och vänner på partyn och där inte bara snacka om usla politiker och vädret, utan även gå in på det goda samtalet, dvs mera substantiella ting. Vi är långt ifrån detta, dessvärre! Även detta område har man gladeligen delegerat till kyrkan, som helst nån avlönad medarbetare där ska ägna sej åt, bara man själv inte måste jobba.

  Kyrkan ska vara en tankplats för alla som engagerar sej i vardagen. En plats där jag möter Gud utan showbizniz, där under och tecken sker. Precis som på Jesu tid, då körslagskörer och hoppborgar inte fanns, så kommer även utomstående, ärliga sökare, tycka att det är nånting annat och man kommer till kyrkan. Till en kyrka som försöker vara allt annat än kyrka, utan salt, kommer ingen. Inte ens dess medlemmar.

 • http://www.charisma.se Charisma /Olle

  Ja, preach it själv Stefan! Träning för Tillväxt i Hässleholm var något utöver det vanliga. Det gav ännu mer inspiration att fortsätta att medverka till att människor Upptäcker livet, Lever livet och Delar livet med Gud och varandra!

 • Henrik Malmlöf

  Preach it brother! :-)

 • S-E Sköld

  Det är en avgörande skillnad mellan att t.ex. chorsa ett ishockylag och att chorsa Guds församling! För det första behöver inte Guds församling chorsas av Människor; den skall byggas: som Kristi kropp och den kroppen, byggd enligt Biblisk mönsterbild, är starkare än allt.

  Och behöver den chorsning, så är det Anden/Huvudet som gör det: genom apostlar, profeter, herdar, lärare och evangelister; det är dessa ”tjänstegåvor” som av Gud själv fått det uppdraget; att bygga Kristi kropp på jorden! Och Gud har aldrig återkallat det uppdraget eller ändrat på sammansättningen av de ledande/styrande funktionerna i Sin församling. Den ändringen sköter människor om.

  Ett ishockylag kan en duktig chorser få att prestera en tredje period t.ex. fram till blodsmakens gräns, men Guds församling har ett längre tävlingslopp framför sig och behöver därför gudomliga krafter och inte mänskliga, av kött och blod, för att kunna utföra sitt uppdrag, sin kamp!

 • S-E Sköld

  wildwest: ”Ta senaste exemplet från Jönköping Pingst: att bjuda in körslagets kör och förlägga mötet till kl 16 på söndag em. Vaddå för? Kommer jag till kyrkan för att se en “känd kör från tv” eller för att möta den levande Guden? Då kan vi omedelbart omvandla Jönköping Pingst till den nya lokala varietéscenen. Ingen kommer till kyrkan för annat än möjligen att se kören, för de redan omvända är det ren underhållning, de äldre kommer inte alls, för övriga ett sämre substitut än att se kören i en profan konsertlokal.”

  I vår blindhet tror vi – kristenheten med sina ledare i täten – att vi kan vinna världen med världens metoder. När vi gör det, kastar vi samtidigt Guds metoder, Guds Andes metoder, i skräpkorgen; utan att vi vet om det. Det är alltid på Guds Andes bekostnad som världen kommer in i Guds hus!

 • Hannu Ruokola

  Jag tror, att frikyrkans problem är att man saknar tydlig identitet som kristen kyrka. Det allra viktigaste för den kristna kyrkan är att fira gudstjänst. Det centrala i gudstjänsten ÄR Ordets förkunnelse, dvs. predikan. Frikyrkan och andra kyrkor vill bli populära och de gör allt för att passa för olika smak.

  Det viktigaste är att finna sin identitet och hålla FAST vid sin tro och bekännelse. Det är fel om den kristna tron förknippas med sport, viss musikstil och annat ovidkommande. Den kristna kyrkan behöver inte sträva efter popularitet, det är inte säkert att alla människor trivs i den och den församlingen, men om den församlingen kan visa, vad den står för, kan den vinna verklig respekt.

  Den kristna kyrkans primära syfte är inte det sociala och att vara en samhällsförening, som fixar allt från ungdom till pensionärer. Den kristna församlingen är Kristi kropp, som förmedlar Guds Ord i vår tid. Alltså tillbaka till förkunnelsen och gudstjänstfirande!

 • Marina Andersson

  Shalom Stefan!
  Träning för tillväxt är verkligen helt rätt i tiden….och grymt bra!

  Efter en hösttermin där vi på SALT talat om kommunikation och bland annat blivit inspirerade av dej, har även jag börjat gästblogga på pingst och deltar i worshopen kyrka 0-19 år. Nu behöver vi mobilisera alla krafter till det viktigaste; att leda människor till en personlig Gudsrelation genom Jesus och ett livslångt lärjungaskap.
  Tack för all din inspiration live och på bloggen!

  God Bless! en daglig bloggläsare och Sverigeförebedjare i Jönköping

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  När Jesus genomsyrar människan på djupet så ger det synbara effekter,man börjar dela med sig man öppnar dörren för den svaga ,man lever kristendom inte bara leker kristendom,att snacka en massa vackra ord på söndags mötena förändrar inga människor.

  v v v v T.B.

 • S-E Sköld

  Vi vill att väckelsen skall komma på våra villkor, men den kommmer alltid på Guds och kommer då alltid som ett Andens verk. När Anden kommer, kommer Han inte för att ta regi utan för att ge och finns inte den Andens frihet som gör det möjligt för Honom att ge regi, utan att människor sköter den saken, då blir det heller ingen väckelse. En bra, formalistisk verksamhet och en varm social gemenskap kan vi skapa utan att ge Anden utrymme/frihet att verka, men det stannar vid det.

  När jag var verksam, som ofrälst, i idrottsammanhang, både som spelare och ledare, fanns där många eldsjälar som offrade kvällar, helger och nätter för att ordna det så bra som möjligt för ungdomar i olika åldrar. Jag påstår, att dessa uppoffrande människor – som finns inom idrottsrörelsen över hela landet – inte gjorde lika stor sak av sina insatser som vi ofta vill göra inom frikyrkan, om vi företar oss någonting i den vägen. Också där skapades social gemenskap på olika sätt, men någon frälsningsverksamhet var det inte!

  På samma sätt kan vi inom kristenhet också erbjuda social gemenskap och olika aktiviteter, medan Anden och Hans svärd; Ordet, får hålla Sig i bakgrunden. Men Jesu Ord står fortfarande kvar – och äger gällande kraft – ”och när han kommer, som är sanningens Ande, då skall han låta världen få vet sanningen ifråga om synd, rättfärdighet och dom” och där är vi ännu inte inom svensk kristenhet; av det enkla skälet, att Andens frihet saknas i de flesta fall. Om Anden getts utrymme, hade elden redan brunnit, ja den hade aldrig slocknat!

 • S-E Sköld

  1 Kor. 3:10-13 ”Men var och en må se till
  hur han bygger på den grunden. Ty en annan
  grund kan ingen lägga, än den som är lagd,
  nämligen Jesus Kristus;

  men om någon bygger på den grunden med
  guld, silver och dyrbara stenar eller med trä,
  hö och strå,

  så skall det en gång visa sig hur det är med
  vars och ens verk. Den dagen skall göra det
  uppenbart; ty den skall uppenbaras i eld, och
  hur vars och ens verk är, det skall elden pröva”

  Paulus ställer förgängliga ting, människoverk – mot oförgängliga – Andens verk – och påvisar att det är möjligt för byggarna, församlingsledarna, att bygga med båda materialen; men inte samtidigt! Alltså inte med kött och Ande, för Anden, om Han får fritt tillträde, rensar bort köttet och dess byggnadsverk, gärningar, och intar köttets plats, blir Huvudet för Guds församling m.a.o. Då blir Guds vägar och Guds tankar gällande: och Gud följer Sitt eget Ord, sina egna rådsluts vägar. Så hur Han går fram, det kan man se i Guds Ord!

 • http://berndtisaksson.dinstudio.se/empty_132.html Metodistpastor Berndt Isaksson

  Ja, nu gäller det att nå människor som inte känner Jesus. Men snälla Stefan, börja inte även du använda det patetiska uttrycket ”vanligt folk”.

  Mvh

  Berndt Isaksson

 • S-E Sköld

  Om Pelle Hörnmark – och hans medarbetare – ”åkt land och rike kring” för att upplysa Guds församlingar, vad andligt guld, silver och ädelstenar är för någonting; och hur man skaffar fram dem och hur de är avsedda att verka, då hade jag ställt mig till 100% bakom deras arbetet. Vilken betydelse det nu skulle haft…

  Vi måste ju utgå från, att de ting som Paulus skriver om i 1 Kor. 3, vad gäller olika byggnadsmaterial i Guds församling, handlar om faktiska verkligheter: såväl vad gäller guld, silver och ädelstenar som trä, hö och strå. Båda möjligheterna, materialen, finns de facto och vi väljer själva vilket vi vill bygga med. Det är vad Paulus skriver.

  Det är alltså inte grunden Kristus – eller ens Jesusnamnet – det handlar om, utan det material som används i den församlingsbyggnad som byggs på den grunden: d.v.s. om det är äkta – oförgängligt – eller falskt och förgängligt, d.v.s. människoverk.

  Nu reser de – Pelle med sina medarbetare – i stället omkring i vårt land med sina egna moduler, egna eller andras, avsedda att utföra Guds verk i vårt land; former – formalism – skapade av människor och som är ersättningar för guldet, silvret och ädelstenarna: falskmynt med andra ord, i en jämförelse med originalen.

  Detta är tragikens innersta kärna, att Guds ritningar och Guds byggnadsmaterial läggs åt sidan – och det sedan länge – till förmån för egna tankar och idéer och egentillverkat byggnadsmaterial. Det är ju egentligen en skymf mot Gud – mot Hans Ord – men man förstår inte det. Det är ju i goda avsikter man reser; men JESUS säger också: ”Den som talar av sig själv, söker sin egen ära”.

 • BW

  Jag är övertygad om att vi kan säga att vi redan nu befinner oss i ett andligt skeende, att Gudsrikets krafter har satts i rörelse och då talar jag om vårt land i första hand. Även om vi befinner oss i elfte timman och den tid vi har på oss att verka kanske inte är särskilt lång så gäller orden: bättre sent än aldrig. För att göra vadå? Jo för att återvända till ett liv, en lära och en förkunnelse som gör oss skickade att tjäna Gud i denna tid. Hur kan vi veta att Gudsrikets krafter har börjat sättas i rörelse? Jo, bland annat därigenom att vi kan se hur Gud utrustar människor med gåvor och kraft till att tjäna honom.
  Vi behöver en förkunnelse från predikstolarna som utgör andlig mat och näring till många andligt hungrande kristna. Vi behöver en förkunnelse som handlar om grunderna för den kristna tron. Vi behöver alla ta tid regelbundet för att studera bibeln och att vara inför Gud i bön, lyssnande och tillbedjan. Vi behöver predika om den heliga ande och uppmuntra och leda folk in i en uppfyllelse av anden (andedopet) genom att be för och lägga händerna på människor. Vi behöver undervisa om de andliga nådegåvorna och deras rätta bruk. Det finns många bra böcker i dessa ämnen där vilken predikant som helst kan hämta material för en predikan. Vi behöver ersätta flummiga formuleringar och postmodern smörja med att börja tala i tro och i enlighet med Guds löften. Därför får vi inte vara rädda för att konfrontera varandra i kärlek och förmana varandra. Det är dags att börja kämpa i Guds arme och återta det som fienden har stulit från oss. Gud hjälpe oss därtill!

 • Mikael Goteman

  Ja, för vem har vi våra kyrkor egentligen? Det frågar jag mig gång på gång när så många kommentarer verkar handla mer om vad vi i kyrkan tycker och önskar. Jag hoppas att så många kyrkors nedgång i Sverige åtminstone bidrar till att vi tvingas göra upp med många av våra mål, syften, åsikter och traditioner som kanske kommit en aning på glid?

  Jag längtar efter en enig kyrka som -med en röst och faktiskt förtroende för Evangeliet- delar med oss av det vi har fått se och höra till den värld som är förlorad utan detta hopp. Människor är viktiga för Gud, och vi har en enorm kallelse till att vara Evangeliets förvaltare, så låt oss inte fastna så i åsiktskrigen att det hindrar oss från att faktiskt börja göra det som måste göras.

  Kom så börjar vi HANDLA, vi kan prata medan vi går!

 • S-E Sköld

  Bibeln: ”Herren gör alls inget utan att uppenbara sitt råd för sina tjänare profeterna” och ”Ha tro på Herren, er Gud, så skall ni ha ro, och tro på hans profeter, så skall ni bli lyckosamma”

  DET GÅR INTE ATT SNACKA IHOP

  i små, medelstora eller stora grupper

  i sk bikupor, vad Guds budskap

  till kristenheten och vårt

  lands folk är idag:

  det sänder Han själv

  genom Sina

  profeter

  och säger: ”Lyssna

  till dem: Jag sänder

  det inte någon

  annan väg”

  Den eller de som får folk att tro, att Guds budskap till kristenheten och vårt lands folk, kommer någon annan väg än genom Guds profeter; bedrar folket. Och det är mer än allvarligt.

 • S-E Sköld

  De som tro, att Gud den allsmäktige – himmelens och jordens Skapare och Herre – skiftat fot, så att Han inte längre ”vandrar de vägar han fordom gick”, är andliga blöj -och vällingbarn, och alls inte lämpade att undervisa andra: de behöver ju själva undervisas i de första grunderna, vad gäller hur Gud uppenbarar Sig -och verkar; genom Sin helige Ande. Den Gudomliga ordningen med andra ord!

  Och det är Han själv, som genom Sin Ande skall rädda vårt folk. Om inte, blir det aldrig av; för det kan inte ske genom några mänskliga talanger -eller förmågor. Det är ett Gudomligt verk allt igenom: alltigenom av rent guld.

  Det är också så, att om man med människohänder fingrar på Guds församlings styrinrättning; den Han insatt, då kan aldrig församlingen bli det lydiga redskap i Guds hand som Han vill och då kan Han inte heller sanktionera församlingens ”görande och låtande”; det är inte Hans verk.

  De är i stället människoverk, på bekostnad av Hans verk: Andens verk!

  ”Den som har öra, han
  må höra, vad Anden säger
  till församlingarna”

 • Hannu Ruokola

  Mikael Goteman! Vad du skriver är bara tomma ord och fromma förhoppningar! Den naiva inbillningen att teologi och tro inte betyder något och sen skickar du denna förvirrade och förvillade skara att evangelisera!! Jag får lov att säga till dej, att kyrkorna är först och främst för MEJ och DEJ. Är det just där du hör Gud tala? Är det just där du hämtar ny kraft till ditt kristna liv? Och sedan gå till att tala även för andra vad du tror på?

  Om vi kristna inte prioriterar vår församling, och dess tro och bekännelse, var nånstans den kristna kyrkan kan växa? Om vi inte stöttar upp Guds verk genom våra församlingar, kommer de rasa ihop, och det är mitt och ditt ansvar!

  Kristenheten i Sverige har fått nog av olika sorters flummeri och detta flum bara bäddar för kristenhetens undergång! Men de, som vågar stå för sin tro och bekännelse, kommer att segra i Guds kraft. Denna flum-kyrka, som du pläderar för kan få synlig uppsving, när man lockar till sej människor med olika metoder för att trivas tillsammans, men vad blir då av tron och bekännelsen? Det är bara känslorna som snurrar i denna trivsamma kyrka!!

 • BW

  Slag på slag

  Det är inte säkert
  att klippan rämnar

  Om du än hamrar
  med slag på slag

  Det blir mest oljud
  som gör dig döv

 • S-E Sköld

  Jer. 23:28-29 ”Den profet som haft
  en dröm, han må berätta sin dröm,
  men den som fått mitt Ord, han må
  tala mitt Ord i sanning.

  Vad har halmen med säden att skaffa?
  säger Herren?

  Är inte mitt Ord som en eld, säger Herren,
  och som en hammare som sönderkrossar
  klippor?”

  JESUS: ”Jag skall strida mot dem, med min
  muns svärd”