Festkväll i fredags och intensiv helg

Det har varit en intensiv och spännande helg. En mycket inspirerande gudstjänst klockan 11.00 i Söderhöjdskyrkan. En fascinerande församling, och det finns nog inte många EFK-församlingar med så låg medelålder. Min predikan om utmaning till evangelisation och församlingsplantering, togs emot med stor uppskattning, och det var roligt. Min fru jobbar ju inom vårdssektorn och jobbat hela helgen så därför gjorde det inte så mycket att jag har hållit igång hela helgen. Söndag kväll sitter jag och förbereder ett föredrag jag ska hålla på engelska vid en internationell affärskonferens vid Stureplan under måndagen – om resultaten från FN-konferensen i Köpenhamn.

I fredags kväll var det dock en riktigt ledig kväll, då jag, fru Swärd och en dotter gick till Grand Hotel för att avnjuta Västerbottensbuffén. Det brukar vara en Västerbottenskampanj där tre veckor varje år som drivs av gästspelande Ella Nilsson, och är man gift med en Västerbottniska så hör det till äktenskapskontraktet med sådana tillställningar. Men maten baserad på råvaror från Västerbotten är superb. Eller vad sägs om rökt björnstek med tranbärsgelé, timbal på västerbottenost med laxrom, kall renkalvsadel, fjällripsmousse på cognacsplommon, peppargravad älgfilé, – några exempel på förrätterna. Varmrätter var bl.a. halstrad fjällröding med ekskivling och messmörssås och älgfärsbiffar med lökstekta kantareller. Åkerbärstartelette, havtornsbrulé och skogshallonmousse hörde till efterrätterna. Det är årets gourmethögtid med denna buffet, och då är jag en ganska kräsen Stockholmare med ett oändligt antal restauranger utanför husknuten.

Det var ju tur att man 1976 gifte sig med en flicka från Västerbotten.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anna-Karin

  Ja det låter som sjyst käk – men ingen palt????

 • BW

  Ni har fått en försmak av rätterna som ska serveras i den himmelska måltiden (Jag menar inte att ni redan fått ut ert goda). Vi andra som inte är lika privilegierade får snällt vänta till den dagen. Men den som väntar på något gott väntar inte för länge… Var detta månne en smaklös kommentar? :)

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Anna-Karin,
  Självklart var palt med på buffén, men jag hoppade över den för den får jag hemma jämnt.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Pingback: Svårigheter i det kristna livet och nåden Del 1 « Erevna – Blogg & Tankesmedja()

 • Johannes

  Då gäller det att ha rätt vokabulär vid matbordet, för att få den rätta västerbottenskänslan.

  ”Jåhå, då ska vi se om det här gå å äta”.
  ”Djåå, he’ jär branå.”
  ”Skick’ pärer åt n’Stefan”
  ”He va ju int äckligt.”