Viktigt opinionsmöte i Elimkyrkan om tonårssituationen

Nu släpper jag en intressant nyhet. Tisdag den 9 februari klockan 19.00 ordnar vi ett högintressant opinionsmöte och hearing i Elimkyrkan på Östermalm i Stockholm om tonårssituationen i Stockholm.

Jag kommer att leda en utfrågning med Anton Abele, som är den drivande kraften bland tonåringarna i Stockholm när det gäller att stoppa våldet, Helen Jaktlund som under många år varit den drivande kraften bakom Farsor och Morsor på stan, dessutom medverkar Emma Henriksson som är kristdemokraternas familjepolitiske talesman och dessutom kommer en av överläkarna vid Maria Ungdom, nämligen Stefan Sparring, som jobbar med missbruksfrågor bland ungdomar i Stockholm. Det blir en mycket kvalificerad panel, med flera av de främsta experterna på dessa frågor, en ledande familjepolitiker och den ledande ungdomsaktivisten i Stockholm.

Rubriken för kvällen blir: Vet du vad din tonåring gör på fredag kväll?

Elimkyrkan ordnar detta i samarbete med Söderhöjdskyrkan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Nils

  Mycket enkelt !
  Kyrkorna måste ta ansvar för ungdomars 2 viktigaste fritidsmoment:
  Fredag & Lördag.
  Klarar inte en kyrka det, så är det självklart att man gör ett schema med närstående kyrkor.
  Ungdomar är gränsöverskridande, men när storstadsområdena generellt vittnar med stängda kyrkportar på lördagar, så vittnatr man också om att ungdomsarbete är en ickeprioriterad verksamhet.
  Signalen dagens kyrkor ger är att det är ointressant att ungdomar hellre befinner sig på krogen alt. en biosalong än befinner sig i en kyrkolokal.
  Detta är i första hand inte ett pastorsproblem, utan en församlingsledningsförsummelse.
  Symptomet är likvärdigt i alla svenska storstäder. Snarare är fenomenet inte lika sekulärt påtagligt på mindre orter, där kyrkorna vtingas till nmärhet & ansvar på ett annat sätt.

  Stängda kyrkportar är dagens bland dagens kristna ett vittnesbörd om dess sekularisering & försummade ledarskap.

 • Nils

  Sååå efter alla dessa panelsamtal, konferenser, workshops & happenings:

  Öppnas kyrkportarna mer frekvent & tar upp kampen mot nöjessidornas mediala utbud ?

 • Anna

  Bra initiativ! Kommer debatten att spelas in, så att man t ex kan ladda ner den på Elimkyrkans hemsida?

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Låter gott var välsignade och gör ert bästa för er nästa,snart kommer Jesus tillbaks till Sverige.

  V v v v T.B.

 • Katta

  Frid!
  Thommy B, vill bara meddela dig en glad nyhet, Jesus är redan i Sverige! Just nu befinner Han sig genom den helige Ande hos mig och jag antar att Han befinner sig på flera andra ställen! Han är helt fantastisk och tog hand om mig redan innan jag ägnade Honom en tanke, mer än spotta och svor åt Gud och allt som hade med Honom att göra. Jag är övertygad att Han är ute hos övergivna ungdomar mer än någon annan. Han finns nämligen hos de sårade. Jag tror egentligen att du vet det, varför skulle du annars själv engagera dig för de som har det svårt. Men din kommentar var antingen väldigt cynisk eller helt idiotisk, så jag kunde inte låta bli att kommentera den.
  Sverige är inget föredöme men Gud älskar svenskar ändå och Jesus har dött för svenskar också.
  Mvh
  Katta