Inbjudan till Alpha via annonskampanj

En sak vi gör i Elimkyrkan på Östermalm i Stockholm, för att bjuda in till vår Alphakurs som startar en vecka in i mars, är att driva en annonskampanj i lokalpressen. Vi har köpt hela sista sidan i lokaltidningen för Östermalms- och Gärdetbor, och första införandet är den här veckan. Vi kommer att göra även samma annonskampanj i Skärholmen där en av församlingens församlingsplanteringar finns.

På länken nedan hittar du tidningen ”Mitt i Östermalm”, klicka på tidningen, och sedan kan du bläddra fram till sidan 32 där vi har vår annons. Vad tror du? Kan en annonskampanj väcka intresse för en Alphakurs? Min uppfattning är ju att vanliga Stockholmare är intresserade av både Gud, Jesus, kristen tro och livsåskådningsfrågor – men i varje fall i Stockholm har alltför få någon kontakt med en fungerande kyrka. Annonskampanjen är ett sätt att få kontakt med folk som vi inte har kontakt med genom församlingens befintliga kontaktnät. Kan det fungera? För min del är jag beredd att pröva frågan, vi kommer att få resultatet när vi ser hur många vi får med på Alpha på grund av annonserna.

http://www.mitti.se/?p=tidn&t=ostermalm


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anna
 • http://www.newlife.nu john van dinther

  Bra initiativ och kul avslutning i annonsen då besvikna kan få tiden tillbaka!:) Stefan och Elim; jag uppskattar det ni gör och det ni står för!

 • Gabriel Hammar

  Djärvt! Bra!!

 • David Axelsson

  Bra annons Stefan och slutklämmen att det går att få tiden tillbaka är lysande:)

 • kjell

  Det var den bästa annons jag har sett (om jag vill fixat städning)Vad händer om kyrkan blir full men att folk säger att dom inte är nöjda klarar ni av all städning själva eller finns det reserver i dom andra kyrkorna För ni tänker väl inte att ”det kommer inte fler än vanligt” Var är då er tro

 • http://www.skillingemissionshus.se Kalle Spetz

  Spännande och bra initiativ. Ska bli kul att höra vad det ger! Det är ett djärvt mål ni satt upp med 200 deltagare. Hoppas det nås. Vår församling har en banner på den lokala tidningens internet sida http://www.ystadsallahanda.se (visas 100 000 ggr under 2 veckor) Vi ber och hoppas att det ska bli en bra alphakurs även denna termin.

  Alpha är ett fantastiskt redskap!
  Kalle

 • roberth

  Kul att se att man satsar på något enkelt och stilrent. Kul att de tog in annonsen med en sådan provokativ titel, en del tidningar väljer bort sådant!

  Som tidigare sagt, kul med utmaningen på slutet. Det ska nog funka bra för er!

 • S-E Sköld

  En inbjudan är alltid en inbjudan. Det gjorde Fadern också till Sonens bröllop, och gick slutligen ut på vägar och stigar, till bortglömda marker. Gud med Dig, Stefan!

  S-E

 • Tomas Ander

  Mycket bra, Stefan! Verkligen fyndigt avslut på annonsen.

 • Anton Fagerstedt

  Jag gillar det ärliga anslaget. Ni hymlar inte med att er längtan med kursen är att folk ska komma till tro. Annars är det ju lätt att kyrkor använder mer defensiva motiv som ”att öka kunskapen om kristen tro” eller nåt liknande.

 • Stefan A

  Nu måste vi ju få veta hur det går!!!!!!!!
  ….
  Lysande ide att ge tillbaka tiden. Den iden lånar jag!

 • Lukas Berggren

  Strålande! Kanske det är en och annan som blir frälst under ett städpass också… Lycka till!

 • http://job25-masken.blogspot.com Daniel Lundgren

  Finns det inte risk att folk kommer dit och inte blir nöjda bara för att få en gratis städning? 😉

 • Jan

  En annonskampanj är bra bara den följs upp med ex telefonsamtal.
  Ringer ni upp 2000 personer i området och följer upp detta på facebook, twitter o dyl når ni relativt lätt 200 deltagare. Man kan använda callcenters eller varför inte aktivera varje cellgrupp en dag i veckan (10 cellgrupper * 200 samtal) kommer att göra skillnaden.
  Lycka till Stefan!

 • Niklas

  ”Alla sätt är bra utom de dåliga.”

  ”De bästa spelarna sitter alltid på läktaren.”

  Det är bara att konstatera att vissa gör någonting och andra (typ jag själv) gör ingenting.

  Jag känner inte till Elim-kyrkan men av vad jag kan läsa på bloggen gör ni någonting som verkar bra.

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Fyndigt och bra,det finns ett bra sätt till att nå ut ,men det kostar lite på bekvämligheten.

  Knacka dörr,personlig inbjudan är alltid bäst.

  V v v v T.B.

 • Kjell Gustafsson

  Läs boken ”The Hidden Secrets of the Alpha Course” av nyazeeländaren
  John D. Christian. Finns att ladda ner gratis. Se även Bibelfokus.se