Predikan om att ”En vinner en”

Jag höll två predikningar i Elimkyrkan på Östermalm i Stockholm, under söndagen, dels klockan 11.00 och 15.00 i vår Trinitygudstjänst för unga vuxna.

Man kan lyssna på predikan genom att gå in på www.elimkyrkan.org och sedan klicka till höger på nerladdningar och sedan gå in på predikan 2010-01-17, rubriken ”människor med radikal kärlek”.

Det jag försöker visa på är att alla kristna är kallade till att föra människor till tro på Kristus och att göra dem till lärjungar. Jag tar fram exempel från Bibeln på hur mänskligt sätt ganska oansenliga vittnesbörd var avgörande i Guds handlande och nyckeln till ett mirakel. Jag tog upp om den judiska slavflickan i 2 Kungaboken 5 vars vittnesbörd blev avgörande för miraklet med överbefälhavaren Naaman, och pojken med de fem bröden och de två fiskarna i Johannesevangeliet kapitel 6, som var nyckeln till miraklet med brödundret.

Här är också ett Youtubeklipp som sammanfattar predikan, där Christian Tapper intervjuar mig:


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

    Härligt inslag och det är trotts allt inte långt från mys hörnan till centrum, som man frestas att tro ibland.

    Vi får ödmjukt böja oss för vår frälsare Jesus ock hans kärlek till dom förlorade i vår tid,han ska bestå oss med nåd och kraft ,han skall göra oss frimodiga på nytt och ge oss en ny tid av väckelse i Sverige.

    V v v v T.b.