Gott nytt år alla bloggläsare – nu behöver jag er hjälp att bjuda in till Alpha

Gott nytt år alla bloggläsare. Nu behöver jag er hjälp i en jätteviktig fråga.

Som ni vet är jag sedan tre månader tillbaka pastor för Elimkyrkan på Östermalm i Stockholm. Församlingens vision är att göra Stockholmarna till överlåtna och helt medvetna efterföljare till Jesus. Hur ska det gå till? Det första stora projektet som jag har tagit initiativ till är en storsatsning på en Alphakurs som dels ska hållas i Elimkyrkan, dels i vår församlingsplantering i sydvästra Stockholm i Skärholmen/Vårberg.

Alpha är en grundkurs i kristen tro. Det bygger på ett föredrag, en trevlig måltid, och gruppsamtal. Det förutsätter ingen kristen tro, och alla frågor är tillåtna. Man behöver inte hålla med om någonting. Men kärnan i kristen tro presenteras i föredrag, som sedan diskuteras i gruppsamtal, och detta behöver man ha ett visst intresse för att i varje fall sätta sig in i. Det kostar några få hundralappar att gå en Alphakurs och för det får man bl.a. ett antal måltider.

Jag vädjar nu om hjälp från alla bloggläsare när det gäller att bjuda in till dessa Alphakurser, som börjar en vecka in i mars månad. Känner du personer som bor i Stor-stockholm och som du tror skulle ha intresse av att komma med, det kan gälla folk som inte alls är kristna men ändå har lite nyfikenhet på kristen tro, det kan handla om personer som tidigare har varit med i en kyrka men behöver göra en omstart i sitt kristna liv.

Jag vore jättetacksam om du funderade på om du känner personer som man skulle kunna bjuda in. Maila mig i så fall namn, telefon, adress, mailadress på dessa som du vill ska få en inbjudan. Kontakta också berörda personer så att de vet att någon från Elimkyrkan kommer att höra av sig. Du kan maila mig på adressen: stefan.sward@elimkyrkan.org med alla uppgifter om de personer som ska bjudas in. Och så ser jag till att den berörda personen får en inbjudan via telefon, eller post, eller mail.

Tack på förhand för hjälpen. Jag brinner för detta, att så många Stockholmare som möjligt ska få höra talas om Jesus under 2010.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399