Grattis Bengt Sjöberg

Tidningen Dagen har utnämnt EFK-pastorn Bengt Sjöberg till årets förebild. Ett stort grattis Bengt. Jag tycker också att det är mycket bra att lyfta fram insatserna som görs på lokal församlingsnivå, det är där de stora hjältarna finns. Bengts insatser i flyktingarbete och evangelisation, och som församlingspastor, har varit imponerande under många år. För den som inte vet om det kan det också vara intressant att påpeka att Bengt är en yngre bror till pastor Stanley Sjöberg och Kjell Sjöberg som gick bort för en del år sedan.

EFK-församlingars insatser för flyktingar har uppmärksammats mycket senaste tiden. Höglandskyrkan i Sävsjö har uppmärksammats för att man tagit hand om fem afganska tonårsgrabbar under julhelgen. För några veckor sedan var Stockholmsförsamlingen New Lifes demonstration uppmärksammad, för att rädda dödsdömda och utvisningshotade personer kvar i Sverige. Församlingen i Åbytorp, utanför Kumla, har också uppmärksammats under hösten för insatser för flyktingar.

Jag känner mig både glad och stolt över detta. Det handlar om kristendom i praktiken. Att göra de goda gärningar som Jesus vill. Och att helt bryta med den rasistiska och främlingsfientliga synd-kulturen.

Att i praktiska handlingar vara motpol till Sverigedemokraterna som nu ligger på sex procent i opinionsmätningarna, och visa på helt andra värderingar och livsstil, det är en spännande utmaning för oss kristna under 2010.

Tidningen Dagen skriver också om året som gått, där min lunch med Gardell klassas som årets lunch, och där jag klassas som ”linslus” (vad är det?). Bara ett litet tillrättaläggande, jag har inte avgått som EFK-ordförande. Däremot har jag sagt att jag inte står till förfogande för omval efter vår kongress i maj 2010. Jag är alltså fortfarande ordförande för Evangeliska Frikyrkan och är det fram till maj 2010.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • L.E.

  Intressant med Bengt Sjöberg ”folklighet”, vi var några gossar i Filipstad för några
  år sedan och var inblandade i ett sk vittnesbördsmöte en söndag – tala om folklighet,
  då deras möten alltid var (allafall, då) i Folkets Hus. Kommunfullmäktige hade även sina möten där, naturligtvis även med en engagerad Pastor Sjöberg i kraft av ett ett politiskt uppdrag- fantastiskt !
  Årets förebild, ……..kanske jag får tillägga – decenniets förebild !!
  STORT Grattis Bengt (och församlingen) till utmärkelsen.

  L.E.

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Bengt Sjöberg är en fin förebild på alla områden. Delar ditt grattis – till honom! .

 • roberth

  Linslus måste väl vara något bra i ditt fall, även om de använder fel ord. Du ska ta det som att du är duktig på att synas! Och du har väl haft en uttalad mediestragi så, grattis!

 • L.E.

  roberth ! (i 3:an)
  Jag förstår inte riktigt, vem är det Du talar med eller till ………..är det till mig (….här ovan) eller Michael G H eller Stefan Swärd eller kanske Bengt Sjöberg som vi alla (hittills) har gratulerat och uttryck vår uppskattning över….!?
  Ett sådant ”uttalande” kan man knappast göra om man ”vet” något om Sjöbergs (..om det nu är han det gäller !?) liv och kallelseuppdrag.

  L.E.

 • roberth

  Enligt god internetsed, så svarar man på blogginlägget, annars skriver man namn och : och sedan meddelandet, om man önskar att repilkera någons kommentar. Detta är ju som sagt en blogg, och inget disskusions forum, annars hade forumregler gällt.