Youtubeklipp från dagens predikan i Elimkyrkan

Här följer ett Youtubeklipp med en sammanfattning av min predikan i Elimkyrkan idag. Det handlade om att alla kristna är kallade till att vara engagerade i evangelisation och mission, och i att utöva goda gärningar. Jag lyfte också fram den kristna församlingens unika uppdrag.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.jesustro.se Kenneth Hermansson

  På vad sätt skiljer du mellan Goda gärningar och Tjänande? Är det inte samma?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Kenneth H,
  jag har inte gjort en exegetisk analys av skillnaden mellan orden, men det är riktigt att det är saker som ligger varandra mycket nära. Ser dock goda gärningar som praktiska insatser för att hjälpa andra människor utan något syfte att få något tillbaka, jag ser mer goda gärningar som tillfälliga insatser, medan tjänande är något ständigt pågående. Tjänande behöver ju inte heller direkt rikta sig mot andra människor, att göra något gott för dem. Att städa kyrkan kan klassas som tjänande t.ex. men knappast som god gärning, det är ingen direkt hjälp riktad till andra människor.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • alexander

  funderar på när du sa så här:
  Jag gillar inte alls evangelikaler och strikta bibeltroende som sitter i bekväma skyttegravar, och bara deltar i samtal på egna villkor, och bara rör sig i miljöer av likasinnade. Så fungerade inte Jesus. Vi behöver upp ur skyttegravarna och delta i det breda samtal om Jesus som pågår i vårt samhälle, och som kommer att bli ännu hetare under nästa år. Och vi behöver delta i samtalet utifrån ödmjukhet och lyssnande, men också en stor frimodighet och vittna om både vår upplevelse av och tro på Jesus.

  Om du har ändrat dig i jämförelse med din reaktion på att TAW skulle medverka på Frizon för något eller två år sen, kanske det var?
  Då var din reaktion, typ, att han inte skulle komma dit och säga ett enda ord om vilken syn han hade på exemdelvis Fadern, Sonen och den helige ande… jag reagerade verkligen då, och gör väl så nu igen.
  Om du inte ville delta i samtalet utanför skyttegraven, men jag antar att du har ändrat dig, för när du ogillade TAWs medverkan var du i skyttegraven?

  Hörs,
  Alexander