From Copenhagen

Kom ihåg demonstrationen i Stockholm i eftermiddag klockan 17.00 med start hos New Life på Kungsholmen. Jag skrev om det häromdagen på bloggen.

Eftersom jag befinner mig inne på själva klimatkonferensen så har jag inte sett något av demonstrationerna annat än på TV-skärmar. Jag kan inte göra någon ögonvittnesbedömning av de bråk mellan dansk polis och demonstranter som har förekommit.

Själva förhandlingarna är inne i ett avgörande skeende. Lyssnade nyss till Hillary Clinton. Om några minuter ska jag lyssna på Fredrik Reinfeldt i egenskap av företrädare för EU:s ordförandeland, och chefen för kommissionen, Barroso.

Min bild av pågående förhandlingarna är att det är som vanligt EU som driver på och USA som bromsar. Så ska man demonstrera bör demonstrationen mer rikta in sig på Obama och Hillary Clinton, mer än EU. Det blir en avgörande torsdag eftermiddag och kväll som avgör om hela konferensen brakar ihop eller om man kan nå en uppgörelse.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Ulf Stenlund

    Det senaste enligt media är att den kinesiske ledaren inte tror att det blir något Köpenhamnsavtal och att Obama sägs vara tveksam till att komma.

    Utan Köpenhamnsavtal kommer katastrofen fortare.

  • Stefan A

    Konstatera kan man att den Iranske presidenten lovordade den danska polisens insats mot demonstranterna. När en diktator är på ”min” sida kanske man ska tänka till…….