Jätteviktig demonstration på torsdag – du kan hjälpa till för att rädda liv

Nu vill jag utmana alla mina bloggläsare som finns i eller inom rimligt avstånd från Stockholm, att komma med på en demonstration på torsdag klockan 17.00 med samling utanför församlingen New Life på Kungsholmen i Stockholm. Det handlar om en familj från ett muslimskt land som konverterat till kristen tro i Sverige, och som Migrationsverket vill utvisa, trots att det finns stora fara för deras liv om de återvänder till sitt hemland. JAG VÄDJAR TILL DIG, GÖR ALLT DU KAN FÖR ATT KOMMA MED PÅ DENNA DEMONSTRATION.

Eftersom jag befinner mig på FN-konferensen i Köpenhamn så vill jag använda bloggen för att utmana och peppa alla som har någon möjlighet att komma med, jag vänder mig särskilt till alla som är medlemmar i Elimkyrkan i Stockholm, Söderhöjdskyrkan, Iglesia Icthus, andra EFK-församlingar i Stockholm och alla andra (hoppas denna information når fram så att det kan pålysas på gudstjänsterna i morgon). Skicka denna information vidare till alla du har kontakt med och länka till detta blogginlägg.

Informationen om detta fall finns i det meddelande jag fick idag från min gode vän, pastor John van Dinther hos New Life i Stocholm. Du ser meddelandet från John nedan:

SKICKA GÄRNA VIDARE DETTA TILL DINA VÄNNER!!!

Alaa ska stanna! Demonstration och fackeltåg! Dödens marsch.

Alaa 17 år flydde för två år sedan tillsammans med sin mamma och bror från sitt hemland i mellanöstern för att börja ett nytt liv i Sverige.
Efter en kort tid konverterade de till kristen tro.
I oktober i år blev Alaas mamma överfallen av en maskerad man från deras hemland, när hon var på kyrkans område.
Mannen hotade, sparkade, slog och knivskar henne. Efter behandling på sjukhuset har familjen tagits hand om av myndigheterna på skyddat boende.

Förra veckan beslutade migrationsverkets Översta domstol att Alaa och hans familj inte får stanna i Sverige, trots att deras liv står på spel om de åker tillbaka.

Om Alaa och hans familj åker tillbaka till sitt hemland kommer han och hans mamma, med väldigt stor sannolikhet att bli dödade. Eller så blir mamman dödad och Alaa satt i fängelse på obestämd tid.

NU HAR MIGRATIONSVERKET GÅTT ÖVER GRÄNSEN!
Såhär får det inte gå till och för att protestera mot utvisningen kommer det anordnas ett fackeltåg genom Stockholm nu på torsdag den 17 december kl 17.00.
Vi samlas på Sverige Finska skolans skolgård, New Life, Fridhemsgatan 17, kl 17.00 och går därifrån mot City kl 17.15. Kom och demonstrera mot en orättvis och inhuman utvisning!

För mer information om familjens situation, gå in på :
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=196608


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.kommunitetenoikos.se elof

  kan tyvärr inte medverka, men skall be för hela grejen och familjen.

 • http://highlandertess.blogg.se Tess

  Finns det info nånstans om varför de konverterade? Är det större chans generellt sett att få stanna i Sverige om man konverterar? Har läst lite historik i ämnet och på 1600- och 1700-talet var det bara några få undantag som kom till Sverige som inte behövde konvertera till kristendom. Tycker absolut de ska få stanna, inte p.g.a. religionen utan p.g.a. att man är mänsklig helt enkelt.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Tess,
  det är inte för att man har konverterat som man ska få stanna, utan på grund av att man är hotad till livet om man återvänder till Jordanien, det kan vara livsfara att konvertera till kristendomen i ett antal muslimska länder, i vissa fall. I detta fall har man blivit hotade redan i Sverige.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • http://tony48.blogspot.com/ Tony Malmqvist

  Efter Jesusmanifestationen i Maj har jag inte besökt Stockholm, men om jag bara bott kvar hade jag självklart varit på plats.

  Dess värre är det inte första gången och högst sannolikt ej heller den sista som migrationsverket går över gränsen.

 • Nils

  Varför ska Sverige ta emot invandrare som vi inte klarar av att migrera ?

  Varför lägger Sverige inte kraft på att hjälpa grannländer till flyktingars ursprungsland att finna fristäder: kulturellt oftast smärtfriare & större chans till återvändande assimilering.
  En misslyckad migrationspolitik är att Somalier, Afghaner & andra från andra sidan jordklotet söker sig hit & inte till grannområden.
  Det är faktiskt förståeligt att Sverigedemokraterna får högre rösttal än KD när den svenska dumma enfalden får råda.

  60,70-talets migrationspolitik var effektivare och mer human än dagens.
  Finländare, Italienare, Jugoslaver försågs direkt med försörjningsmöjligheter & intgrerades – nu klarar bevisligen Sverige inte av det.
  Då är det bättre att rusta grannländer till flyktingländer att påta sig det främsta flyktingansvaret.

  Men så får ju inte den ”kristna enfaldigheten” uttrycka sig :-(

 • Per-Erik Johansson

  Det kan förstås att det fordras någon praktiker och en stuga i skogen …

 • Mats

  Nils:
  Grannländerna till Jordanien är alla muslimska diktaturer eller nästintill, utom Israel.Att som muslimskt troende arab bara sådär flytta från Jordanien till Israel är nog inte så lätt, landet har fullt upp med att ta hand om ditflyttade judar från hela världen mm…

  Familjen detta handlar om har flytt pga förtryck, men får ÄNNU svårare om de återvänder, pga att de som kristna helt enkelt inte är accepterade där.Som muslim FÅR MAN INTE konvertera, tyvärr, men så är det.

  De har redan fått ta emot hot per mobil från Jordanien, det borde räcka som skäl att få stanna här…

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Vi ber och kommer överens om att dom får stanna,amen.
  v v v v T.B.

 • http://polaritet.blogspot.com John Nilsson

  Stefan, jag blir lika upprörd varje gång jag hör om Migrationsverkets hänsynslöshet. Detta trots att jag ser det varje dag i jobbet. Jag skulle kunna berätta om flera minst lika horribla fall om inte tystnadsplikten hindrade mig. Migrationsverket bryter emot FN:s stadga om mänskliga rättigheter dagligen, medvetet. När man för denna stadga på tal är det inte ovanligt att man får ett luttrat flin tillbaka ifrån den som expedierar ens ärende, typ ”haha, menar du allvar? Den gamla stadgan tar väl ingen på allvar?”.

 • Per-Erik Johansson

  Det finns med säkerhet dagligen exempel på när Migrationsverket går över gränsen. Alla gränser kan överskridas, en av förutsättningarna för att ”gränsen inte ska överträdas är en duglig vaktpost”. Som vaktpost fungerar i första hand flyktingens juridiska ombud och flyktingens egna möjligheter att styrka sitt berättigade skydd.
  Näst därefter kommer vi alla som ser, dels vaktposter som behöver förstärkas, dels som ser situationer som behöver mer tid. Det är upp till oss var och en troende att agera som den barmhärtige samariten, när inte hjälpen kommer från det håll som i första läget anses enligt konventionen.
  Skulle kännas bra om vi kunde upprätta en lista på engagerade och kunniga jurister till lika en lista där ombudet uppenbart ser sin uppgift som enbart inkomstens bevarande i tidsutdräkt.