Mitt arbetsrum blev en TV-studio igår

Tisdagen blev en ganska dramatisk dag. Förmiddagen ägnade jag åt möte med Elimkyrkans vassa pastorsteam, eftermiddagen var jag på möte på huvudkontoret hos Evangeliska Frikyrkan i Örebro. När jag kom hem på kvällen hängde Sveriges Television på dörren (jag var förvarnad) och mitt arbetsrum hemma blev hux flux en TV-studio och jag intervjuades under 1,5 timme. Det handlar om program som ska sändas om flera månader, men man är inne i produktionsfasen just nu. Jag kan i dagsläget inte berätta om vad det handlar om – det kommer nog att märkas vad det lider.

Kommer att medverka i Existensprogrammet torsdag kväll på SVT2 (är det väl). Det handlar om de strikta regler för uteslutningar som var förr i frikyrkan och med diskussioner om hur det ska vara idag. Inslaget med mig bygger också på en ganska lång intervju där man klipper ut korta citat, så jag hoppas att man på ett rättvist sätt speglar vad jag tycker. Jag vill absolut inte tillbaka till femtiotalets frikyrkopraxis, men jag tror på församlingar som formar medvetna lärjungar som följer Jesus, och den efterföljelsen påverkar alla aspekter av livet.

Nu är jag på väg till FN-konferensen i Köpenhamn. Jag har lite olika uppdrag på konferensen, och kommer både att skriva och fungera som rådgivare m.m. Cirka 100 regerings- och statschefer dyker upp nästa vecka så jag får se om jag får chansen att skaka hand med USA:s president, chansen är liten, men jag ska nog göra ett försök.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Per-Erik Johansson

  Tack

 • Ulf Stenlund

  Existens blir gärna konstigt vinklat! Jag hejar på Dig!

  Bra att Du tar upp kyrkotukten. Frikyrkligheten har en tendens att ta sig upp ur något dike för att därefter hamna i diket på andra sidan vägen. Som den kloka person Du är räknar jag med att Du lyckas hålla Dig på mitten av den smala vägen.

 • Roger

  Människan befinner sig mitt på vägen endast den korta stund hon är på väg från ena diket till det andra.

 • http://vemtanderstjarnorna.blogspot.com Per Ewert

  Församlingstukt är ett intressant ämne, jag skrev min kandidatuppsats i historia om ämnet. Kanske kan jag lägga ut den på nätet, har inte funderat på det förrän nu.

  Min slutanalys var något i stil med det som du Stefan flaggar för i ditt inlägg; vi har anledning att se med sorg på mycket som skedde i gångna tider (att femtiotalet skulle varit speciellt hårt vad gäller uteslutningar är en vanlig men likafullt felaktig föreställning). Men nutidens dike när tal om synd och helgelse har blivit så politiskt inkorrekt att kyrkan alltför ofta undviker begreppen i såväl tal som praktik är även det förkastligt.

  Som alltid bör våra ledstjärnor vara sanning och ödmjukhet i salig förening. Är rädd att Existens inte drar riktigt den slutsatsen.