Återkommer i äktenskapsdebatten

Det blev många inlägg i äktenskapsdebatten här på bloggen. Återkommer i frågan under tisdagen.

Mitt huvudengagemang som kristen och kristen ledare handlar om att föra människor till tro på Kristus. göra dem till lärjungar och se Guds rike bryta igenom på olika områden. Blev väldigt glad igår kväll när jag fick ett SMS från Andreas Nielsen i Hillsong-församlingen i Stockholm, om hur många man har fått be för som har velat ta emot Jesus, under senaste året. Och den segerrapport jag fick idag när jag träffade pastor Hernan Clavijo i latinamerikanska församlingen Iglesia Icthus om hur ett antal personer tagit emot Jesus och kommit med i församlingen senaste tiden. Och nu mobiliserar vi i Elimförsamlingen på Östermalm för att börja rycka framåt. Skåda framåt se det dagas, nya tider börjar gry, sjöng vi i min barndoms pingstkyrka.

Den värsta lögn som finns är att en församling i Sverige idag bör innebära stagnation, inga som kommer till tro, hög medelålder, att det är så trögt och hårt i Sverige – sanningen är den att intresset för Jesus är stort, den andliga längtan är stor – men det saknas folk som vill berätta om Jesus och presentera evangeliet på ett trovärdigt sätt och i Andens kraft.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Tror vi kan lära oss mycket av de som har vandrat innan oss- såsom t.ex Spurgeon: http://www.spurgeon.org/misc/dwngrd.htm – den tid som han var aktiv påminner ju mycket om våran egen.

  Själv tycker jag vi lever i en ”spiritual dark-ages”, men samtidigt – precis som du påpekar- så är intresset för Jesus stort. Det borde inte vara så mycket som kan hindra oss att sprida och presentera evangeliet på ett trovärdigt sätt- frågan är dock vad menas med Andens kraft?

 • Christer Roshamn

  Jag gillar skrapt att läsa vad du skriver. Det finns en sådan längtan hos folk i Sverige efter evangeliernas Jesus!

 • Mikael

  Hej Michael G. Helders!

  Jag har hört en förklaring: Andens kraft är kärleken som strömmar mellan Fadern och sonen.

  Jag är inte så Teologiskt bevandrad men jag tyckte det lät logiskt.

  Men för mig personligen så ser jag det som när kyrkan tar del frimodigt av alla
  andens gåvor som strömmar över oss bara vi är villiga att ta emot och dela med oss!

  Om det motsäger det första tror jag inte.

  Och Stefan detta är svårt att bearbeta men som alltid det brukar vara de tuffa lutbaden som ger bäst effekt på Kyrkans utveckling.

  /Mikael