Att höjas till skyarna eller sågas med fotknölarna

Som kristen ledare får man ibland vänja sig vid att ibland bli höjd till skyarna och ibland sågad med fotknölarna. Och man lär sig att hålla distans till att både bli sågad och höjd till skyarna. Som kristen ska man ju också alltid vara ödmjuk, och veta att jag är liten och Gud är stor. Vi ska också vara mycket generösa i att uppmuntra varandra.

Se filmen nedan som Evangeliska Frikyrkans kommunikativa stab har producerat, handlar det om att uppmuntra en stackars samfundsordförande eller höja någon till skyarna på ett sätt som går över alla gränser? Sant och balanserat eller fanatisk idoldyrkan under religiös täckmantel? Se och bedöm själv.

 http://www.tackfilm.se/?id=1259655800812RA38


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Olov

  ”Sågad längs med fotknölarna” heter det. Alternativt endast ”med fotknölarna”. Det är viktigt med prepositionerna.

 • BW

  Kanske ska man tolka filmen som att dom vill ha kvar dig som ordförande.

  Du ska få ett bidrag i samma anda av mig. Hoppas bara att detta smicker från mig inte golvar dig fullständigt. /

  Som luft

  Du är
  som luft för mig

  Utan dig
  kan jag inte andas

 • johan

  Hej. Skulle vara intressant att höra dig kommentera folkomröstningen i Schweitz.

 • Katta

  Frid!
  När jag fick denna av en kompis så visst log jag, men som kristen skulle jag aldrig vilja lägga in min egen bild. Så jag förstår att du är upprörd att någon gjort det med dig!

  Gör om den och lägg in en bild med Namnet JESUS och skicka tillbaka till dem som använt ditt foto!

  Mvh
  /Katta

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Katta,
  Det är ju tydligt att EFK:s kommunikativa stab bara driver med mig, och det får jag ju leva med, eftersom jag konstant driver med folk.
  Sedan kanske det inte alltid framgår när man skriver om det är humor och ironi.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Ulf Stenlund

  Nja! Humorn finns där men ändå känns det totalt främmande att framhäva en människa på detta sätt. Om jag tänker in Jesus istället blir det ett modernt sätt att framhäva Kristi storhet och nytta för mänskligheten!

 • BW

  Stefan, jag tror inte att du konstant driver med folk. Däremot tror jag att du driver med oss när du påstår att du konstant driver med folk.

 • Richard

  Kan inte annat än haka på Olov och kanske även hacka på Olov det heter sågad gäms med fotknölarna inte längs med fötknolarna och definitivt inte sågad med fotknölarna. Hur skulle det se ut att använda fotknölarna att såga med? Sen har jag en samvets fråga till er alla: HAR NI BETALT TV-LICENSEN?

 • Broder Roger

  Solklart att EFK:s kommunikativa stab vill skoja med Stefan. Man behöver inte vara oandlig för att man på skoj upphöjer en människa till skyarna. Var och en av Stefans bloggläsare borde väl inse det humoristiska i en sådan onyanserad hyllningsfilm. Varför måste man tänka sig en Jesusbild i.st.f. Stefans nuna för att riktigt kunna njuta av en personalstabs ”practical joke”?

  (Jämns – eller möjligen jäms – med fotknölarna lär det heta; inte gäms med fotknölarna som Richard skrev i inlägg 8.)

 • http://www.kommunitetenoikos.se elof

  :)

 • Katta

  Frid!
  Tack för ditt svar, Stefan!
  Jag menade iof sig att jag aldrig skulle kunna lägga in min egen bild, men jag skulle nog kunna tänka mig att lägga in någon annans bild, till någon som jag vet är helt ok med det o hade haft kul åt det. Så jag var inte heller stenallvarlig när jag mena att du skulle skicka tillbaka den, men hade någon skickat den till mig så hade jag nog gjort det.
  Alltså, inget illa ment med mitt förra inlägg!

  Och ja, Richard, jag betalar tv licensen! Men det känns hårt ibland att betala så att det kan sändas allt skit som sänds. Med det menar jag inte att jag inte fattar att jag inte behöver titta på det, utan att jag indirekt medverkar till att det (speciellt då knäppa barn o ungdomsprogram) sänds så att andra blir påverkade av det. Samma dilemma som med Svk, ska man betala in pengar till det eller inte… Är man inte medlem så måste väl anhöriga betala begravning. Kanske kan man kremeras o spridas…
  Dessa världsliga bekymmer…

  Mvh
  Katta

 • Stefan A

  Ödmjukhet är ett svårt ord för en svensk frikyrkomedlem. Alltför många tolkar det ordet som dörrmatta. Jesus var ödmjukhetens Konung men så långt från dörrmatta man kan tänka sig….. Några tips på vägen:
  1. Stryp Jante för gott.
  2. Lär känna dig själv, både dina bra och dåliga sidor.
  3. Det är inte dina svagheter Gud har störst problem med utan din styrka…….

  Mors! 😉