Predikan i Elimkyrkan idag

Idag höll jag predikan i Elimkyrkan på Östermalm i Stockholm, om betydelsen av försvarsspelet, kristna kyrkan som hotell eller hem, och dessutom peppade jag för att hela församlingen ska bli involverad i Alphasatsningen. Audioversionen hittar man på www.elimkyrkan.org klicka till höger på nerladdningar, och sedan på predikan 2009-11-29.

Här följer en kort sammanfattning av predikan i ett Youtube-klipp där jag blir intervjuad av tre tonåringar i Elimkyrkan, Anna, Adele och Adrian.Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Härlig,det finns hopp för kristenheten i vårt land,visioner framtidstro längtan att få nu ut längtan att få människor att känna sig hemma i församlingen och att jobba på gemenskapen.

  Härligt att höra och ha nu en välsignad vecka alla vänner som sätter ert hopp till Jesus.

  v v v v T.B.

 • http://www.kommunitetenoikos.se elof

  När kungarna och maktensmänniskor inte längre kallar sig kristna så får kyrka söka sina allierade i kändisarna? Den nya eliten?

  ”Kolla även en skådespelare kan va kristen och känd”

  förlåt min hint av sarkasm Stefan, jag tycker bara det har blivit lite för mycket av det här kändisfokuseringen de sista i kristna sammanhang.

 • http://www.jesusfolket.se Robert L

  Jag antar att bristen på kommentarer beror på att Stefan, till skillnad mot andra pastorer, talar i klarspråk, det blir svårt att argumentera mot.
  Välsignelser!

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Elof,
  håller med dig att kändisfokusering är förkastligt. I vårt fall handlar det eventuellt om ett marginellt inslag i en Alphakurs, och att konceptet är att det ska finnas med någon person som vanligt folk som inte har någon kontakt alls med kyrkan, känner igen.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • http://www.kommunitetenoikos.se elof

  Stefan: jag önskar er all lycka med konceptet, det blir säkert bra. Jag känner dig ju inte alls, därför ifrågasätter jag saker jag tycker verkar konstigt, men är såklart glad på att ni satsar på att nå folk.

  Hur tänker ni kring alpha konceptet/boken, all teologi i den är väll inte helt toppen eller skriven så de är förståligt i sveirge? När vi arbetat med Alpha har vi ofta utgått från materialet men valt bort det som inte riktigt funkat eller snarare lagt till en massa. Hur gör ni?