Krönika i Världen Idag om evangelisationens betydelse

Idag har jag en krönika i kristna tidningen Världen Idag i ett ämne som känns mycket angeläget. Jag skriver att vi som kyrkor har lätt för att hamna i en massa sidoverksamheter, och missa det som är allra viktigast, att föra människor till tro på Kristus och göra dem till lärjungar och efterföljare av Jesus.

Människor kommer inte till tro på Jesus om de inte får höra evangeliet enkelt, tydligt, trovärdigt och begripligt presenterat.

Jag har också en känsla av att evangelisationen har tonats ner, det finns en rädsla för att ”pracka på folk våra åsikter” och en rädsla för att människor ska bli objekt för vår evangelisationsiver. Men vi har ett ansvar för att alla människor ska få höra evangeliet, och detta evangelium är Guds räddningsplan för världen, genom tron på Jesus och gemenskapen med Gud genom tron på Jesu död och uppståndelse kan vi gå från mörker till ljus, från att gå evigt förlorade till att få det eviga livet. Det är blodigt allvar.

Ja, resten kan ni läsa i krönikan. Du kan gärna ge feedback direkt på Världen Idags hemsida.

Kika in på min blogg senare idag, kommer att presentera en nyhet.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Christer Roshamn

  Jag läste din krönika med stor behållning. AMEN! Vi syns i Linköping nästa vecka.

 • Robert

  Du borde läsa Jesus gick vidare och kyrkan står kvar av Jaktlund.

  http://bit.ly/gO4hm

 • Christian

  Stefan – hur ser du på begreppet Mission?

  är Mission och Evangelisation samma sak? För begreppet Evangelisation är väldigt ungt (Se andrew kirk, vad är mission)

  Och jag tänker du säger att presentera enkelt – håller fullt med dig, det får man se på streetchurch och liknande, men jag tror också tjänandet själva diakonian har en väldigt viktig roll i vårat samhälle för svensken är så trött på att höra så mycket men de får inte se så mycket!

  Jag tror folk ska läsa Stefan Schwarz bok och församlingen ska hitta sina gåvor där människor kommer i tjänst för evangelisation och bön och tjänande.

  Jag såg din artikell i Världen idag – grymt intressant, bra med stora visioner – med tanke på vad Gud kan göra så är inga visioner för svåra för Gud.

  u got a mail 😉

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Gå ut och gör ditt bästa för din nästa,är vårat signum i stiftelsen Lotsen.

  Lotsen hjälper människor som är vilsna och trasiga på olika sätt och utav olika anledningar.

  Vi hjälpte en kille vidare in på bibelskola genom att betala hans start avgift och skjutsa honom dit,hans löfte till oss var att fullfölja skolan i två terminer en av få saker han också klarat utan att hoppa av.

  En tjej med narkotika problem sen många år lotsade vi vidare till ett kristet behandlingshem hon blev frälst härom dagen,vilken är så härligt.

  Två enkla exempel på vad som kan ske om vi omsätter teorin i praktik.

  Allting är möjligt för den som vågar tro och som vågar räcka ut sin hand till en behövande värld.

  V v v v Thommy bergenwall