Summering tisdag kväll

Har haft en heldag med flera olika möten med Elimkyrkans pastorsteam. Vi smider spännande framtidsplaner. Bland annat har vi börjat planera för en satsning på Alpha med start i februari där vi siktar på att få med 200 personer. Alpha är ju ett brittiskt världsberömt koncept, som handlar om att presentera kristen tro i form av föredrag, gruppsamtal, och givande gemenskap under en kväll i veckan.

Under morgondagen kommer jag att länka till en artikel som jag har skrivit i ett mycket angeläget ämne och jag kommer också att avslöja en nyhet. Följ bloggen i morgon och det händer flera intressanta saker.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anna-Karin

  Jag har gått en Alphakurs och visst var det bra…..men väldigt basalt och gav så väldigt lite nya vinklar. Kan ju iofs bero var man går.

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Alphakurser fungerar om församlingen som har den fungerar och är levande.

  Vill göra lite reklam för R A Torreys bok som på svenska heter, så bör du bedja.

  En underbar bok som visar vikten av ett rikt böneliv utifrån Guds ord.

  Vet inte om den är lätt att få tag på,den jag fick trycktes 1966 i Örebro.

  Man kan söka på nätet när det gäller R.A.Torrey och få en ganska .samlad bild av denna bedjare och Guds man.

  V v v v Thommy Bergenwall.

 • Christer Roshamn

  Ok Stefan, vi väntar med spänning….

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Här kommer lite fakta om ovan nämnda Guds man.

  Reuben Archer Torrey (1856-1928) var en Amerikansk evangelist, lärare och författare. Han höll möten över hela världen tillsammans med sångledaren Charles Alexander. Han var kallad av D.L. Moody till att leda Bibelinstitutet vid Chicago Evangelization Society (nuvarande Moody Bible Institute).

  Han var domprost av Bibelinstitutet i Los Angeles och pastoratet inkluderade även Chicago Avenue Church (nuvarande Moody Memorial Church) och Church of the Open Door, Los Angeles. R.A.Torrey skrev mer än fyrtio böcker.

  V v v v T.B

 • BW

  Det är glädjande de gånger man får vara en röst för Kristus och sanningen i samhällsdebatten. Den glädjen fick jag idag när jag fick in ett debattinlägg i dagens Corren. Jag bifogar en länk för den intresserade.

  Dessutom vore jag tacksam för tips på litteratur som tar upp frikyrkorörelsens bidrag till rättvise- och demokratikampen vid 1900-talets början.

  http://corren.se/asikter/debatt/?articleId=5024440&date=&menuids=

 • http://www.reclaim.nu/wordpress Mattias Berggren

  För mig var Alpha oerhört viktigt för att komma till ett avgörande. Jag hade aldrig innan satt min fot i en kyrka och när kursen var över hade jag bekänt att Jesus var Herre. Hjärntvätt kanske vissa skulle säga, för mig handlade det mer om upplysning och kärleksfullt bemötande samt respekt för mina frågor och invändningar.

  Det viktiga är vad som händer efter Alpha, att det inte blir ett tomrum utan att man erbjuds plats i en cellgrupp eller dylikt.