Drabbad av hisskräck

Nu har jag drabbats av hisskräck för första gången i mitt liv. Jag och fru Swärd åkte en liten och trång hiss utan ventilation utan några fönster eller öppningar utåt, och den fastnar på grund av elavbrott. Och för första gången i mitt liv drabbas jag av hisskräck. Även om det är trevligt att vara tillsammans med fru Swärd på en liten och trång yta, så var det inte så trevligt just i denna situation. Jag trodde att jag skulle sluta andas, jag såg framför mig himmelsfärden och man nästan hörde hur evighetens klockor ringa. Och eftersom det var avbrott i strömförsörjningen funkade inte heller nödtelefonen eller alarmsignalen. Men vi räddades av en stor bjässe som med ren handkraft lyckades få upp hissdörrarna. Sedan har jag inte vågat åka hissen, men det har varit bra för motionen. Trappor är bättre än hissar.

Och bekymra er inte över fru Swärd, hon har det jättetrevligt, och hon hänger framför datorn lika mycket som jag gör.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Nils

  Märkligt !
  Jag känner igen livssituationen…

  Ska faktiskt själv på kranskärlsröntgen på torsdag. Käkar dagliga piller för blodtrycket & förmaksflimmer…
  Men kämpar nu på & ska snart ta cykeln ut i det fina vädret.
  Tittar med läsglasögon numera mer nogrannt vad som står på brödpaketen & tar utöver sodastream enbart lättmjölk emellanåt (kaffekoppen kommer dock fram lite för ofta).
  Vikten har minskat med 10 kilo & ska snart ha minskat ytterligare 10 kilo…
  Vid senaste hjärtkollen, så påstod läkaren att hjärtat stärkts – det som de tidigare sa att jag fick acceptera som ålderssymptom & nedsatt kapacitert…
  Jaha – det tog jag åt mig äran av att mina gympas/motionerande i komb. med kost-fascism var botemedlet.
  Njaaee – det är nog medicinen också sa medicinmannen…. ok – analysen bjuder jag på.
  – behöver knappast NOD-kurs för att verifieras.

  Fortfarande trampar frugan ifrån mig i uppförsbackar… – tydligen har jag pulsdämpande medicin, som jag åtminstone kan skylla på för temporeducering.

 • http://www.myspace.com/dannyboypoetryman D.S. Lewis Axberg

  Broder Nils det ar val det som HERREN menar nar Han sager:”Det som I varlden var ringa och foraktat det utvalde Gud pa det att det som nagonting Ar skulle komma pa skam”—Och Broder Nils (tanker pa Nils Bolander en av mina absoluta Poet-Favoriter)
  maste citera ocksa Sveriges for mej genom tiderna Baste Poet—

  TRASIGA REDSKAP
  trasiga redskap
  tar Han i sin hand
  arbetar med i sitt akerland
  plogar som ingen ville plojja med
  staller han iordning denne Master-Smed
  Blaser en revelj i ett buckligt gammalt horn
  vacker dom som sover i tornrosa slottets torn
  det som i varlden ringa och foraktat var
  Utvaljer GUD i sin Lego-Har
  Halleuja Herre JESUS

  Vad jag menar ar ju sa har ocksa vi kan inte langre vara sa kansliga—och reagera pa minsta lilla rorelse har och dar—med andra ord vi kan inte vara ledda av radsla KARLEKEN DRIVER UT RADDHAGAN—detta ar mycket viktigt—da far vi bort ogonen fran oss sjalva och allt detta smasinta att se gren-tunnor-flisor I andras ogon hela tiden—och Vi Lyfter Blicken Precis Som JESUS sajjer och Vi Ser Att Falten Ar VITA—-ELDS-KARLEKS VITA TILL SKORD—det ar detta vi ar till for—att Ha relation Med Var Himmelske FAR—KARLEKENS EVIGA STORM-VIND—och att Ga Bersarka-Gang—Som JESUS–SIMSON—I SkordeAKERN–MED EVIG KARLEKS-RATTFARDIGHETS-ELD—HALLELUJA HERRE JESUS—Skorda in Dessa Manniskor I Guds Levande Rike—
  FORLAT MEN JESUS ALSKAR ER ALLA MED EVIG KARLEK—Vilken Granslos NAD—JESUS—Varan FAR—Vi Behover Bara Mer och Mer Bli Grundade I Den Eviga-Karleks-Nades-Storm-Vinden-Orn-Elden-RymdSkeppet-Grunden—JESUS—VARAN FARSA VILKEN NAD–HALLELUJA PAPPA OCH KUNG JESUS

 • jot
 • Anna-Karin

  Att bli fast i en liten, trång och fönsterlös hiss kan få den starkaste att känna ångest. Tur i oturen var väl ändå att ni var två, ofta kan den ena lugna den andra då paniken lurar. Trappor har ju en trevlig effekt på rondör och flås men hur går det då med din idrottsskada? Har du lagt idrottskarriären på hyllan?

  Kul att fru Swärd har trevligt, det är rörande vilka omsorger om er relation folk för fram. Måste kännas gott för er båda. Hoppas jag i alla fall.

  I övrigt önskar jag Nils lycka till på torsdag med kranskärlsröntgen. Ska de ballongspränga eventuella förträngningar samtidigt?

 • JESUS

  Jag har inte kommit för att upphäva lagen,

  Om er rättfärdighet inte går långt utöver de skriftlärdas och fariseernas,
  så ska ni inte komma in i himmelriket.

 • Nils

  #3
  hörru ”Jesus” !

  -står man inlåst & inklämd i en hiss med sin käresta, så är det ytterst få rättfärdigheten kan bevisas inför !

  Eller menar du att en betald hisskötare ska få sig en rättfärdighetsdos när han anländer till sitt försummade jobb… ?

  – men ett är säkert mer passande: ”många ska komma och säga sig vara messias, men följ dem icke”
  … Fundera på det citatet innan du klär dig för mycket i en opassande jesus-kostym.

 • http://www.myspace.com/dannyboypoetryman D.S. Lewis Axberg

  i den yttersta tiden ska manga falska Jesusar komma—
  Summan av Guds Ord Ar SANNINGEN—-Sanningen satter oss Fria—–
  om ni atervander till Lagen har ni fallit fran NADEN—Vet Du vem NADEN AR JESUS NADENS ANDE SANNINGENS ANDE AR JESUS—dom dar lagiska skriftlarda var och AR JESUS Alltid Hardast Mot—huggormars avfoda—ni ar som er far—Har ett sken av Guds Fruktan gommer er bakom ett namn eller en falsk religios fasad—men vill i Verkligheten inte Veta av GUDS KRAFT—Sa Omvand er medan tid ar—Vet Du egentligen Vad Det Betyder Nar JESUS Sager jag Har Fullbordat Lagen—JESUS Har svalt den—precis som Han Gjorde med doden—Jesus Eviga KARLEKS–NadesLjus–Har Uppslukat Detta—Lagen ar som Den Tomma JESUS-Graven—Vi ska inte ga dit—Vi Ska mer och Mer Folja Den Eviga-Karleks-Nades-StormVinden—JESUS–pa varje Omrade som en Tokig i Karlek i JESUS—precis som en Kvinna—detta ar oftast varfor mannen missar detta dessa omkliga fariseer och skriftlarda—HOPPAS GUDS NAD Traffar er—allting ar ju Mojligt for JESUS NADEN—VILKEN GRANSLOS NAD—VARAN FAR JESUS—HALLEUJA-
  Forlat Men Jesus Alskar Er Alla med Evig Karlek—Vi ska bara bli mer och mer Grundade I Den Eviga Karleks-Nades-Storm-Vind-Elds-Ornen-RymdSkeppet-GRUNDEN-JESUS-
  Varan Underbare Pappa—HALLELUJA PAPPA OCH KUNG JESUS

 • Henrik Lööv

  Känner riktigt skräcken! Just därför åker jag aldrig hiss. Du har min fulla medkänsla!

 • http://www.myspace.com/dannyboypoetryman D.S. Lewis Axberg

  Men det ar ju faktiskt en bra bild kom jag pa Nisse pa man power—-Hissen ar ju perfect traffande pa oss som manniskor—nar vi forsoker i egen rattfardighet—med lagen ta oss upp till Gud—-Istallet sa Kliver—Vi Pa Jesus–Eviga Karleks–Nades–FLYG MASKIN—RymdRaket—vi slipper flyga I egen Kraft—Da Blir det Akta SUPERMAN POWER—Nisse pa SuperMan Power—For Vi Lever och Ror Oss Och Ar Till I Den Levande Eviga Karleks-NadesGuden—JEHOVAH SHAMMAI—Wow Broder och alla andra—
  Vilken Granslos Nad—Farsan-JESUS—Forlat Men Jesus Alskar Er Alla Med Evig Karlek—
  Vi Ska Bara mer och mer pa varje omrade Bli grundade i Den Eviga-Karleks-Nades-Storm-Vinden-Elds-Ornen-RymdSkeppet-Grunden-JESUS–KRISTUS–HALLELUJA PAPPA OCH KUNG JESUS

 • Nils,

  Jag förstår att du inte menar att du är Jesus, utan att du bara vill i kärlek tala ut hans jobbiga men viktiga ord. I viss bemärkelse så skrev Jesus dessa ord i Guds ord i bibeln,
  via en forntida tjänare i den Helige Ande. Thanks! det behövs perspektiv!

  Men på denna ljumma, skriftlärda, fariseeiska blogg, så blir tyvärr inte bara radikala kristna även Jesus kritiserad.

  Nils….

 • Köp inte Lewis Jeans!

  Rymdskeppet? det låter som new age

  Din vokabulär förekommer i flummiga new age sammanhang.

  Du verkar tyvärr att ha problem milt sagt.

  Du vill inte att Jesus radikala ord ska predikas, du vill reducera Jesus till enbart ett Lamm med nåden.

  Men han är också ett Lejon med lagen.

  Den sanningen vill du inte ska komma fram.

  Ty utan omvändelse ifrån synden så finns det ingen nåd, det har Jesus själv uttryckt.

  Men du vill bara presentera en del av sanningen, men inte hela sanningen.

  För det tycker du är för jobbigt!

  Du dömer kärlekslöst din radikala kristna broder, som vill visa viktiga ord som Jesus talade,

  Jag ber kärleksfullt i Jesus Kristus namn att du ska omvända dig ifrån din synd innan det är försent för dig.

 • vince

  märkligt Stefan.. samtidigt som jag läste din blogg slog jag upp min Bibel och blicken föll på Hesekiel 14 vers 17: ”Svärd, far fram genom landet.” Gör vad du vill med detta.

 • Per Hallström

  STEFAN!
  När du knappast var född fanns det en stor predikant här i landet som hette C G Hjelm. Hans fru nämndes ofta i både predikningar och böcker och hon blev riksbekant under namnet Fru Hjelm. Det gläder mig att du snart är lika känd som C G Hjelm och jag tycker det är trevligt att din fru snart är Fru Svärd med frikyrko-Sverige. –
  ”Bakom varje framgångsrik man finns en förvånad kvinna”.

 • Nils

  #10
  Kan inte du använda signaturen Nils II, då du är en helt annan person som dyker upp här & inte är synonym med den tidigare Nils som skrivit !!!

 • Bumerang

  Det finns många tomtenissar!
  Men bara en jultomte!

 • http://www.myspace.com/dannyboypoetryman D.S. Lewis Axberg

  Det finns flera falska indetitets tjuvar har Broder Nils precis som jag sagt forut Dom ar precis lika fega som sin farsa—kan vara en som samma brinnande jycke ocksa som den dar—kop inte Lewis jeans—-Lojligt namn ocksa du ar ingen brrror—en acklig farisee ar du—-och byxorna du har ar full av hal—pissar val ner dej—-och skulle jag mota dej skulle jag bita rakt av med JESUS-Lejon -Tanderna—det ar du som ar fals och har problem fullt av hal i dina jeans—egentligen skulle jag val inte ta upp detta med dej—for det star ju i gamla Forbundet TillRattvisa inte Daren pa det att han inte vander sin darskap mot dej—men jag visar bara hur tokigt det kan bli—arligt talat sa Tror jag att det ar kort for dej—for du ar en bokstavens Hycklare—-Guds Ord Kan aldrig Radda Nagon—men det ar ju detta du ar last i—precis som alla dessa Omkliga Fariseer och skriftlarda—m.m. MEN DET AR BARA GUDS LEVANDE ORD SOM KAN RADDA OSS—OCH TACK JAG BEHOVER INTE DINA BONER—-(ar val snarare forbannelser—–Smile—RymdSkepp skulle det vara New Age—Skratt Retande—JESUS AR DENSAMME IGAR IDAG OCH I EVIGHET—–JAG BEHOVER BARA JESUS HELIGA EVIGA FORBUNDSBLOD FOR ATT RADDA MEJ—HALLELUJA HERRE JESUS—JESUS Berattade Hela Tiden Bilder och Historier Sa Manniskor Forstod—Liknelser Kallas det Ocksa—Skulle detta Vara New Age–Da AR JESUS OCKSA NEW AGE i sanna fall—detta Ar ju sa Lojligt—Men jag Forstar Att Du Ar Skadad—OCH JAG BEFALLER DEJ I JESUS NAMN—KLIV PA HANS NOAS—ARK—SOM AR EN EVIG KARLEKS-ELDS-RYMDRAKET—DENNA GANG—-och Gor det innan det Ar Forsent For Dej—-JESUS HAR TRO PA DEJ—ocksa och Evig Karleks Kraft att Forvandla Dej och Foda DEJ PA NYTT I JESUS HELIGA EVIGA FORBUNDS-BLOD—det Finns Hopp For Alla HALLELUJA
  OK—-FORLAT MEN JESUS ALSKAR ER ALLA MED EVIG KARLEK—VARAN FAR JESUS—VI MASTE BARA MER OCH MER BLI GRUNDADE I DEN EVIGA KARLEKS-NADES-STORM-VINDES-ELDS-ORNEN-RYMDSKEPPET-GRUNDEN-JESUS-KRISTUS
  VARAN UNDEBARE PAPPA JESUS—HALLELUJA PAPPA OCH KUNG JESUS

 • http://www.myspace.com/dannyboypoetryman D.S. Lewis Axberg

  Vad Sager Paulus som Ar Otvetydigt Den Som Vet Mest om Lagen (ja, Moses JESUS och FADERN Da—Smile)
  Anser val de Flesta—Jo Paulus Sager sa har (och har syftar han absolut pa Lagen)
  Jag kastar allting pa SkrapHogen—For Det Enda Som Ar Intressant Ar Min KarleksRelation Med JESUS KRISTUS
  Ja men sager nagon—Kan Vi inte ha liksom Bade och—Nej Varning—Det Ar Ju detta Som Paulus Varnar For I Galaterbrevet—-dessa falska Broder som Han Kallar Det For som Innastlar Sig I Forsamlingarna och Falsk forsoker Smyga in Sin Giftiga Lara—och Falska Religiosa Doktrin—Paulus ar StenHard Mot Detta jag Onskar dom Skulle AvSkara Sig Allting—och pa ett annat stalle sager Han DOM KORSFASTER KRISTUS IGEN—detta ar Valdigt Allvarligt—och Detta Har Den Helige Ande Visat mej Mer och Mer—Manga av dessa ar Faktiskt inte Fodda Pa Nytt I JESUS HELIGA EVIGA FORBUNDS-BLOD—jag forstar ocksa Age Aleskjer som sager att de ar farligare an islam—haller mer och mer Med Om Detta—
  Men det finns en och annan NIKODEMUS—och Josef Fran Arematea Ocksa tack och lov–men vissa av dessa Baby-Kottsliga-Kristna som har hakat pa I Kottslighet—jag vet inte jag har ingen Tro for att dom kommer att Vaxa upp—Forlat JESUS—Jesus Har TRO I alla fall
  HALLEUJA PAPPA OCH KUNG JESUS
  Forlat Men Jesus Alskar Er ALLA Med Evig Karlek—Vi Maste Bara Bli Grundade Mer och Mer pa Varje Omrade I Den Eviga-Karleks-Nades-Storm-Vind-Elds-Ornen-RymdSkeppet-GRUNDEN-FRIDEN-JESUS-KRISTUS–varan Farsa Vilken Granslos NAD—Halleluja Pappa Och Kung JESUS