Förberedelse för Uppsala pingstkyrka

Det är nu sen lördagkväll och debatten med Pekka Mellergård har jag lagt åt sidan. Är i bön inför Gud och förbereder mig för predikan i Uppsala pingstkyrka i morgon förmiddag klockan 11.00. Det känns som profetiskt och viktigt. Tror att jag kommer att anknyta till senaste dagarnas debatt, och lyfta fram den genuina Jesustron, och att stå för Jesus i tider av ateism, agnosticism, religionspluralism, och kristen liberalism. Jesus är världens frälsare, världens räddare, han är sanningen, han är vägen, han är livet, han är den uppståndne, den som håller hela världen i sin hand. Och det är bara på grund av blodet på hans kors som jag som människa kan bli benådad, försonad och upprättad och få del av det eviga livet. Vilket budskap.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Christer Roshamn

  Lycka till och hälsa Dan Salomonsson!

 • Gunvor Vennberg

  Ja, vad roligt det skulle få vara att höra detta budskap i sin kyrka i morgon! Det är inte alla förunnat, speciellt inte i Svenska kyrkan! Därför skulle jag vilja uppmana alla som är medlemmar i Svenska Kyrkan att verkligen gå och rösta i kyrkovalet den 20 september, även fast ni kanske är aktiva i en annan kyrka. Vi kristna behöver hjälpas åt att stå upp för evangeliet varhelst det hotas, och dessvärre är den politiskt-sekulärt styrda Svenska Kyrkan ett sådant område. Om man betänker hur mycket resurser den förfogar över som skulle kunna användas för att sprida evangeliet i hela vårt land men som förspills i stor utsträckning, är din röst på en nomineringsgrupp som vill att Svenska kyrkan verkligen ska göra detta den bästa kollekt du kan samla in den söndagen! Låt oss också be för att Gud ska göra ett under i Kyrkovalet så att Frimodig kyrka, som är det enda opolitiska alternativet som klart tar ställning för en klassisk äktenskapssyn med äktenskapet förbehållet man och kvinna, får så mycket röster att det gamla kyrkomötet som ska ta beslutet besinnar sig. Det handlar inte enbart om själva sakfrågan utan också om vad som kommer hända med dem som menar att Bibelns ord ska tas på allvar. Socialdemokraterna menar t ex att misstaget med en samvetsklausul när det gällde kvinnoprästfrågan inte ska upprepas. Får socialdemokraterna bestämma så kommer alla som vill arbeta i kyrkan först vara tvungna att försäkra att man är för äktenskap för personer med samma kön. Om kvinnoprästfrågan sållade bort alla högkyrkliga prästkandidater så sållar denna fråga inte bara bort dem utan alla som sätter bibelns ord och/eller traditionen och/eller den världsvida kyrkans förkrossande majoritet före tidandan och det för stunden politiskt korrekta. Sannorlikheten att man får höra en biblisk förkunnelse minskar ännu mer om detta går igenom! Men låt oss inte misströsta utan tro: Gud har gjort under och kan göra det igen! Om han inte lagat den här datorn när vi bad och la händerna på den i fredags hade jag t ex inte kunnat skriva det här. (sist felet uppkom tog det veckor eftersom vi var tvungna att radera hela hårddisken). Hans är makten och äran i evighet, amen!

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michaels G. Helders

  Vilket budskap, ja vilket budskap!
  Delar med mig en psalm av Johann Schefflers diktad år 1668:

  1.
  Upp, kristen, upp till kamp och strid!
  Med Andens kraft dig rusta
  Mot köttet och en farlig tid,
  Mot världen och dess lusta.
  Den ej med allvar kämpa vill,
  Han hörer ej den Herren till,
  Som seger oss beredde.

  2.
  Är mödan tung och striden svår,
  Dess större lönen bliver.
  Med varje framgång, som du får,
  Ny kraft dig Herren giver.
  För den till Gud om bistånd flyr
  Blir segern viss, om också dyr,
  Och ljuv, ju mer den kostat.

  3.
  Här gäller liv, här gäller död,
  Och vill du livet vinna,
  Så strid! I Gud, som striden bjöd,
  Du hjälpen ock skall finna.
  Men skyr du mödan, feg och svag,
  Så förestår dig nederlag
  Och fångenskap och döden.

  4.
  Tag trones sköld, bind Andens svärd,
  O kristen, vid din sida
  Och gack att så mot kött och värld
  Med heligt allvar strida.
  Den intill döden trofast är,
  Han en gång livets krona bär,
  Som Herren Jesus giver.

  Gud välsigna dig Stefan!

 • Johan R

  Förklara begreppet religionspluralism för mig?

 • http://helapingsten.wordpress.com/ micael

  Riktigt bra predikan Stefan! Det var synd att vi inte fick pratas vid litegrann men jag blev kompis med en ghanier som jag satt och snackade med hela fikarasten.

  GVD!

 • John-Erik Hennersson

  Stefan!
  ”Det är bara på grund av blodet på hans kors som jag som människa kan bli benådad, försonad och upprättad och få del av det eviga livet. Vilket budskap.” De orden skriver Du ska vara med i din predikan.
  De som lyssnade till Dig, fick ta del av det centrala budskapet. Fortsätt att vara frimodig. Du behövs.

 • Johan R

  ja, jag vet vad det betyder…

 • Ronny

  Du var Bra Stefan eller kan man säga kanske att Jesus var bra igenom dig. Tack Stefan och framför allt för det här kannon mötte Gud Stefan hadde med dig idag Gud!!! Frid Ronny ps 23

 • http://polaritet.blogspot.com John Nilsson

  Äsch. Hade jag vetat det hade jag skippat mötet på Livets Ord. Det var iofs en ovanligt bra predikan på Livets Ord om att sprida evangeliet, men ändå. Hade varit kul att höra dig gästpredika.