Jag begriper ingenting m.m.

Tycker att www.dagen.se är det ledande nyhetsforumet i svensk kristenhet. Och jag fattar ingenting-att jag skrev några rader på min blogg att jag blev medicinskt omskuren vid 19 års ålder och det  är det mest lästa senaste månaden efter dykhoppet i Filadelfias dopgrav. ??? Det är verkligen storm i ankdammen, det är en väl en nyhet på samma nivå som att prinsessan Madeleine har förlovat sig. Och att ängsliga män som ska göra ”snopp-operationer” hör av sig och vill ha uppmuntran och goda råd. Det är en ny själavårdsnisch för mig.

Och jag noterar om EFK-pastorn i Borlänge, Joachim Elsander undrar över om han kan vara EFK-pastor efter att ha läst min krönika i Världen Idag, idag. Men han skriver att han tror att den kristna tron är unik i förhållande till andra religioner, talet om omvändelse är oerhört viktigt, Bibeln är trovärdig, vi behöver förstå vår samtid och samhällets trender men det ska inte styra över vår tro.

Men vad är då problemet? Tycker att Joachim hoppar högt över ribban. Jag är helt överens med pastor Elsander. Att vår uppskattning över viss amerikansk litteratur varierar är väl inget större problem.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.brefvet.com Gunnel

  Stefan Swärd
  Det fattas bibelkunskap i Sverige och bland bekännande kristna, som jag ser det. Då skulle det behövas ett ställe där bibelkunniga ger svar på troendes frågor men alla kristna sajter blir förstörda av mest postkristna. Sen släcks debattmöjligheten ner för gott.

  Efter den perioden med debattmöjligheter kom Blogg, där varje Bloggare är sin egen Webmaster och kan bemöta eller hoppa över inlägg eller ta bort.

  Jag har gått in i din Blogg därför att det finns fortfarande begrepp, som är bibliska till sin innebörd som t.ex. äktenskap och omskärelse. Vilka av oss inser betydlesen av att Israels folk ville lyda och utföra riterna och lära in Lagens betydelse utan att förstå den profetiska innebörden och alltings fullbordan i Jesus?

  Det skall inte vara så att vi som är intresserade av teologi måste kunna vad varje man sagt ända ner till 300-talet e. Kr. eller i USA för att kunna följa debatten. Det borde kunna räcka med bibeln och hänvisningar.

  Allt gott till dig okände Stefan Swärd
  från
  okända
  Gunnel

 • wildwest

  Haha, vet ju att Stefan inte är jätterojalist men nog tycker jag att prinsessan Madeleines förlovning är en långt större och viktigare nyhet än Stefans egen omskärelse. Räcker att titta i utländsk press. Läser regelbundet Neue Zürcher Zeitung, Frankfurter Allgemeine, Berlingske Tidende, Aftenposten och lite annat. Där står om prinsessan men inte om Stefans underliv…

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michaels G. Helders

  Här har du en rolig video Stefan (OBS! Inte för tråkmånsar!): http://www.youtube.com/watch?v=0AZDONBj4V8

 • http://www.lifefeed.se P-M Nordkvist

  Om varför tramslänkar blir mest klickade. Det finns många förklaringar till varför människan fungerar så här. Även vi som uppfattar som genomtänkta och rationella människor klickar på dessa länkar. För jag antar att även du tittat på doppet i dopgraven. Även om jag inte alltid vill klicka på dessa så gör jag det.

  Bröderna Chip & Dan Heath har skrivit en bok, Made to Stick(www.madetostick.com), som förklarar hur detta kan komma sig. Dessa båda medverkar för övrigt i årets upplaga av The Global Leadership Summit. Rekommeneras varmt. PR-folk känner väl till dessa karaktärsdrag på nyheter som får en tendens att klickas på mot sin vilja. Viral marketing kallas det. Och då är artiklar om dopgravsdykning och förhud mer intressant en debattartiklar.

 • http://www.betheligagnef.se Carl Lindahl

  Och sen läser man förhoppningsvis debattartiklarna nogrannare, medan när det gäller omskärelsen räckte med att konstatera: Jaha, det var av medicinska skäl. Dagen var nog mycket uträknande när de inte tog med det i rubriken.

 • http://helapingsten.wordpress.com/ micael

  Min kompis Björn Horst skrev för några veckor sen att Dagen mer och mer liknar en skvallertidning, med den skillnaden att det är kyrkokändisar istället för pop-kändisar: http://bjornhorst.wordpress.com/2009/07/22/dagens-dagen-skvaller/

  PS: Var det inte victoria som förlovade sig? :S

 • http://www.trotank.se/blog Daniel Astgård

  Hej!
  Nu gör jag något jag inte gillar att göra: Jag vill be om hjälp. Var med och sprid uppropet om att hjälpa Svenska Kyrkan: http://www.trotank.se/blog/index.php?/archives/1254-Hjaelp-till-att-foeraendra-Svenska-Kyrkan!.html

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Daniel Astgård och alla andra.

  Jag vädjar också till alla kristna att hjälpa till att rädda Svenska kyrkan, som är Sveriges äldsta och största religiösa samfund.

  Själv är jag döpt som litet barn i Svenska kyrkans tro och lära. Det förstod jag förstås inget av då. Därför fick mina föräldrar lova att ge mig en kristen uppfostran, i Svenska kyrkans tro och lära. Det var inte bara Svk:s interna regler. Det var lag. Befriade var medlemmar i andra kristna samfund, som fick uppfostra sina barn i sina samfunds läror. Jag har kvar dopbeviset. Det kan ses som ett evigt förbund mellan mig och Gud, som representeras av Svenska kyrkan här på jorden. Borde då inte Svenska kyrkan ha en evig skylighet att utbilda sina präster i samma tro och lära? Tänk om alla vi, som är barndöpta i denna tro och lära, skulle stämma Svenska kyrkan för avtalsbrott?

  Och det är inget litet avtalsbrott. Nu handlar det inte om de gamla skiljelinjerna mellan Svenska kyrkan och frikyrkorna om barndop, prästämbete och sakrament. Nu handlar det om de mest centrala delarna av den kristna tron, det som alla kristna tror på. Men en kyrka som praktiserar spädbarndop borde väl ha särskilt stor anledning att hålla givna löften?

  Eftersom Stockholms stift är det mest avfallna av samtliga Svk-stift, uppmanar jag alla kristna i hela landet att komma till nästa års Jesus-manifestation i Stockholm, för att visa stockholmarna vad riktig Jesus-tro är. Låt det inte bli för urvattnat!

  Bilda lokala kommittéer med de lokala Svk-församlingarna runtom i Sverige för samordning av resorna. Abbonnera tåg och bussar! Organisera gemensamma bibelstudiecirklar!

 • http://www.kolportoren.com/ Joachim Elsander

  Stefan: Nu har jag skrivit en liten respons på min blogg: http://to.ly/olD

  Allt Gott!
  Joachim