Inbjuden till ”Älgträff”

Nu är det sen söndag kväll och jag har återvänt till stugan i Boviken norr om Skellefteå. Har predikat i EFK-församlingen Korskyrkan i Byske ikväll. Det var inspirerande att möta nya kristna och gudstjänsten uppskattades av alla närvarande. Skellefteå är ju en stad med en rik väckelsetradition och Svenska Kyrkan och EFS har under århundraden dominerat kristna scenen. Jag ställer dock frågan om vad kyrkorna sysslar med i denna stad, min frustrerade släkting säger att han alltid är yngst när han besöker Svenska kyrkan eller EFS, och han har passerat 50 för några år sedan. Man har tydligen tappat bort två generationer. Varför då?

Min slutsats är att det behövs nya församlingsgrundar- och missionsinitiativ i en stad som Skellefteå, vem är beredd att anta den utmaningen.

Idag joggade jag 13,5 km som en förberedelse för Stockholm halvmarathon i mitten av september. Passerade då förbi anslagstavlan i Bovikens by och noterade inbjudan till ”Älgträff”. Och Älgträffen blir lördag den 15 augusti klockan 10.00 och i samband med detta blir det också älgmöte. Tänkt vad fantastiskt att älgarna inbjuder till sina möten på anslagstavlan i Boviken. Och förmodligen är vi människor välkomna med, det är väl knappast så många älgar som läser denna anslagstavla. Men med all sannolikhet måste man vara obeväpnad när man kommer till ”Älgträffen”. Inbjudan är dock en verkligt försonande gest med tanke på människans benägenhet att konstant döda dessa skogens konungar.

När vi körde de knappt 40 milen från Tärnabyfjällen noterade vi en hel del ”Ren-träffar”  mitt på vägen. Man behöver bra bromsar när man kör bil i Norrlands inland.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ronny

  Skojigt He he Tack !!! Skulle du vilja be för mig.,Att jag vill leva och mogna som Kristen för Gott i frid med Gud .som Gud vill ? Guds frid och Guds välsignelse!!!Ps 103

 • Quo Vadis

  Själv skulle jag nog ha tolkad det så att det är blodtörstiga älgjägare som ska diskutera jaktminnen och lägga upp jaktstrategin.Men Helge älg kanske verkligen finns.

 • Alexander

  Jag hoppas du märkt årets mycket spännande frizon-tema… uppbrott…
  och att frizonledningen är i ett mycket intressant omlopp, som kan leda många unga människor (framtiden) till helgelse. Det tror jag.

 • Alexander

  förresten,
  Det har ju kommit ett Jesusfolk nu ju.
  Var det inte det du talade om,

  Dem där med indiantröja och särskrivning. Skämt och sido,
  ”JESUS FOLKET INTAR STOCKHOLM” men det kanske inte är det folket Gud talade till dig om….?

 • Marica

  Tack Stefan för igår. Inspirerande att lyssna på en förkunnelse som säger sanningen om att utan omvändelse ingen frälsning.
  Det behövs människor i vårt land som vågar stå för det som är obekvämt i ett land där röster som väljer det politiskt korrekta upphöjs till skyarna.
  Men är det inte så att Evangeliet är en stötesten även om det sker i nåd? Och får den inte vara det så har saltet tappat sin kraft och verkan.

  Och nu gör jag en liten kupp: Jag säger som Stefan: Finns det någon som vill anta utmaningen att komma hit till Skellefteå för att bygga Guds rike på ett fräscht, utmannade o radikalt sätt, Välkommen!!

 • Mari

  Jag välkomnar gärna nya församlingar i Skellefteå, det är alltid positivt =)

  I den församling jag är en del av ( Skellefteå Vineyard) ligger medelåldern på ca 34 år ( inga barn inräknade) och här skulle vi gärna se fler 50+.

  När det handlar om en småstad som Skellefteå så är det tyvärr så att många kristna ungdomar lämnar stan efter gymnasiet för att studera på universitet eller gå bibelskola…sen kommer dom inte tillbaka.
  Men det finns ju många som aldrig satt sin fot i en kyrka o de som varit med men lämnat..här har vi , oavsett församlingstillhörighet, en stor utmaning att nå ut med evangeliet i ord o handling.