Semesterliv

Nu befinner jag mig i en sommarstuga utanför Skellefteå tillsammans med hustrun och har en skön semester. Igår tränade jag golf, är mycket ringrostig, men får iväg den lilla bollen cirka 150 meter med en järnsjua (vid lyckade slag), vilket är helt okey, enligt Skellefteås tränare, Tiger Woods slår inte så värst mycket längre med en järnsjua – påstår han.

Efter denna absurda skrytsamhet vill jag också informera om att jag läser Briand McLaren: Kristen på nytt sätt, John Burke: Kom som du är, Tomas och Herti Dixon: Rör inte Guds homo, Tom Marshall: Understanding Leadership och Anders Piltz andaktsbok ”Morgonens nåd och nattens trofasthet”. Dessutom lite smått och gott som har med min konsultverksamhet att göra, en omfattande utredning från finansdepartementet om miljöbeskattningen och Maud Olofssons och svenska regeringens utspel till EU-ministrarna under svenska ordförandeskapet, om den ekoeffektiva ekonomin. I Bibeln läser jag just nu igenom Psaltaren.

Och sedan tränar jag för Stockholm halvmarathon i september.

Och framförallt umgås man med Gud. Under semestern är det ett utmärkt tillfälle att hämta ny andlig kraft och inspiration, och få nya idéer och visioner.

Söndag den 2 augusti kommer jag att predika i Korskyrkan Byske klockan 18.00. De som finns i den delen av Sverige och vill höra bloggaren live är välkomna.

Söndag 9 augusti är jag tillbaka i Stockholm och predikar då i Söderhöjdskyrkan klockan 11.00.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Christian

  Gabriel låter hälsa att han är högst skeptisk till att du skulle slå så långt med en järnsjua. Menar du i medvind och nerförsbacke?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Christian,
  Min golftalang är grovt underskattad.
  Jag räknar inte där bollen slår ner, utan där den stannar efter att ha rullat en bit. Jag förstår att det imponerar.

  Innerliga hallelujahälsningar

  Stefan Sw

 • Mikael

  Hej Stefan!
  En man som driver frågor och har flera järn i elden samtidigt, måste bara få vara.
  När jag läser om ditt tempo, tänker jag med ett sådant liv ligger finns risk för tia och stroke.
  Du är kanske inte en tvättäkta typ A människa, men du lever ett sådant liv vi alla behöver varva ner efter ett liv med hög press på sig.

  Ju högre press man lever ju svårare är det att ta det lungt.

  det kanske inte är fel att läsa mycket, men läs i en hängmatta utan att bli störd.
  Du skulle behöva gå ut och meta efter fisk kanske sjunga. Jag går och fiskar…

  Snälla Stefan ta dig tid att bara vara, vi alla behöver hämta andan någon gång!
  Och jag hoppas du kan få lugn så du orkar bibehålla det vackra du byggt upp och håller på att bygga.

  /Mikael

  PS. benämningen på typ A är att man stressar lätt för mycket och att vara typ B är att man har en lugnare livstil, detta kanske inte är alla symtom som man är drabbad av, jag har inte den medicinska termerna till hands. DS.

 • Christian

  Stefan
  Vi böjer oss i vördnad. Vi vill gärna se prov på denna oerhörda men hittills dolda potential vid tillfälle.