Att sörja vid tragiska dödsfall

En hel värld sörjer Michael Jacksons död. För mig är det betydligt mer smärtsamt att en 16-årig tjej blev mördad i Stockholms södra förorter nyligen, av några jämnåriga kompisar. Och att en annan tjej tragiskt dog i en Söderlägenhet nyligen när hon för första gången provade Internetdroger, tillsammans med några kompisar. Michael Jackson kommer att hyllas i ett antal årtioenden framöver. Vem sörjer Stockholmstjejerna om 20 år?

Ikväll blir det ut i Tantolunden på Söder igen. De kristna i Stockholm behövs mer än någonsin ute i Stockholmsnatten bland ungdomarna. Och jag antar att det är likadant i Härnösand, i Skellefteå, i Skövde, i Jönköping, i Kalmar, i Malmö, i Hultsfred.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://motcharisma.blogspot.com Charisma

  Ja, och i Höör och Lund…!

 • Calle

  Stockholmstjejerna kommer naturligtvis att sörjas och saknas av de nära dem, de kommer inte glömma. De som fått sina liv märkta av dem på olika sätt kommer sörja. Och många har faktiskt på olika sätt fått sina liv märkta av Michael Jackson. Det är det vi ser resultatet av nu, inte bara någon slags osund idolkult (även om det finns vissa drag av det också).

 • http://godkatolik.blogspot.com/ minutz3

  Amen till det

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com/2009/06/dessa-fundamentalistiska-humanister.html Michaels Blogg Dessa fundamentalistiska humanister

  http://vimeo.com/5446339 på tal om Bibel kunskap och evangeliation. Skulle jag själv hade förmågan att dela med mig vittnesbörd om Jesus på samma sätt.

  Det är en mycket mörk och ond värld vi lever i, själv tror jag inte vi kan dela med oss hoppet vilket är Jesus fören vi inser skillnaden mellan människovärk och Guds värk.

  Det är ett fint arbete ni har Stefan

  Gud välsigna dig och dina

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Livet är så fyllt av kontraster som liv och död, glädje ,sorg, kärlek och hat.

  En av killarna vi skulle hjälpa dog av överdos för ett par dagar sen pappa till fyra barn,en annan dog av cancer i levern hptitc lämnad fru och barn efter sig.

  I morgon skall vi träffa en ung kvinna som vill ha hjälp ut ur sitt missbruk och idag ringde en ann tjej som vi skall försöka hjälpa.

  Nöden är stor och svensk kristenhet behöver på bred front göra en hjärte insatts för sin nästa,en hel generation unga ropar på hjälp och kärlek.

  Skörde arbetet kommer att ena våra kristna sammanhang och ge oss stor lön av tillfredsställelse för den inre människan.

  Så gå nu ut och gör ditt bästa för din nästa.

  Stefan åter igen vill jag bara säga att ni gör en insatts efter Guds hjärta bland den unga generationen.

  V v v v Thommy Bergenwall

 • roberth

  I hultsfred, ja. Att ja inte läste det tidigare. Hultsfred var mkt väl och gott lugnare i år än tidigare år… Var själv där och jobba.

  Du skulle tagit bussen ner och hjälpt street church, hade bjudit på kaffe 😛 Eller funktionärsmat.

 • BW

  Här är en länk till en bra artikel i DN av Inger Edelfeldt på det aktuella temat om religion och samhällsskick:

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/ar-det-konstigt-att-man-langtar-1.909845

 • http://www.dygnetruntkyrkan.se Kent

  Om det fins tid över att bry sig i dyggnetruntkyrkans ungdommar i Handen. Herren har NU sänt 60 icke kristna ungdomar som älskar att hänga i kyrkan. Ungdomarna kommer så fort kyrkan tänds. Problemet är bara att den tänds för sällan för att vi är för få vuxna.
  Dessa ungdomars vardag är missbruk,gängvåld,fosterhemsplaceringar o.s.v.
  Dom älskar nygräddade våfflor och höra om Jesus. Vill du bry dej?

  http://www.dygnetruntkyrkan.se