Bra Roland Hellsten

Utmärkt intervju med Roland Hellsten i Dagen idag. Han tar upp om bristen av Bibelkunskap i moderna församlingar och hos moderna pastorer. Bibeln är den kristnes rättesnöre för både lära och liv. Utan kunskap i Bibeln vet vi inte vad vi tror eller hur vi ska leva som kristna.

Och det är ett grovjobb att tränga in i Bibeln, texterna är inte alltid så lättillgängliga. Men de snabba klippen präglar för mycket av samtidskulturen, även i kyrkan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Alex

  Roland Hellsten är outstanding som förkunnare på västkusten !
  Att som metodistpastorn dissa Hellsten för Saron-kyrkans medlemsdiskussioner har absolut ingenting med Hellsten att göra. Hellstens tidigare period i Saron (70-90 talet) var höjt över allt klander.
  Däremot kan man säkert klandra Isaksson (metodistpastorn) att han misstänkliggör Hellsten för rådande diskussioner i Saron.

  Tidigare vallfärdade ungdom (studerande akademiker) & medelålder till Saron för att lyssna till den gode förkunnaren. Likadant var det på Hönö när han sedermera var pastor i missionsförsamlingen.
  Den senaste tiden har han lyckats väcka liv (med Guds hjälp) i en gammal baptistförsamling (Tabernaklet) i Göteborg.

  Det är nog så att vi har en svensk ”David Wilkerson” (Roland Hellsten) – som på ett förtroendefullt sätt (egen livserfarenhet) förmår sätta tummen i ögat på det religiösa invanda etablissemanget…

 • Mikael

  Hej Alex!
  Det jag och några till skriver om har inte så mycket med Hedersmannen Roland Hellsten att göra utan om det valet att man kan bortse från synden nr det passar en själv, det kanske är fel rubrik på en diskution som pågått i flera månader och kommer att pågå till tidens slut,
  (jag tror inte jag och de andra på bloggen är aktiva i frågan när den tiden kommit).

  /Mikael

 • Mikael

  Hej Vägvisaren!

  Har du läst Henoks bok?

  /Mikael

 • Vägvisaren

  Hej Mikael!

  Angående tidens slut är det ingen som vet tiden men det finns tidstecken som vi kan tyda enligt bibeln och många kristna menar att de nu ser att tidstecknen tyder på att Jesus snart ska komma tillbaka.Jag hoppas att både du och jag och alla andra på den här bloggen och hela världens människor är förberedda då.

  Tyvärr säger bibeln att mycket få kommer att vara vakna och förberedda på det. Jesus säger att han ska komma som en tjuv om natten för de oförberedda men alla kommer inse att han är Herren och kommer att få böja sina knän. För en del är det ändå försent att vända om eftersom de trodde att han skulle komma mycket senare och hann inte förbereda sig tillräckligt.

  Har du läst hela Matteusevangeliet med betoning på kapitel 25?

 • Alex

  Mikael & Metodistpastorn !

  Min point är att ni inte ska blanda in Roland Hellsten med nuvarande församlingsinriktning för Saron…

  Ert sätt att argumentera svärtar en person som alltid stått upp för biblisk klarsyn.

  En annan infallsvinkel är också att han åtar sig föreståndarskap i en liten baptistförsamling som hade åldrande strukturproblem…

  En del av resultaten är att församlingsdeltagarna är nu unga familjer & ungdomar.
  De knör sig in på bl.a. söndagsförmiddagsgudstjänster med barnvagnar & annat i en opraktisk & otidsenlig kyrka.

  Grannkyrkan Smyrna drömmer om ny kyrka (trots hyffsad modern profil), medans kyrkbänkarna glesnar allt mer…
  Manifest om ”oas” & ”prio” ger ändå varken bränsle eller näring till positiv förändring.

  Pastorala gräddfiler av berömmelser som musikprofil eller filosofiska betraktelsekolumnister ger heller ingen framgång…

  Månne Smyrnas ledning skulle sitta ned i skolbänk hos Roland Hellsten ?

  Men å andra sidan så var det knappast några ”religiösa kyrkprofiler” som bistod ”David Wilkerson” när han började evangelisera i förorten till New Yorks gatuslum…

 • O.K

  Alex

  Jag tolkar inte metodistpastorn på det sättet han ger snarare oss som lyssnat och inte tagit lärdom en känga men det skall du veta vi har försökt men kan inte påverka den ledning som vi har idag.Passar det inte så gå är ett vanligt svar.Många har gått till andra församlingar bland annat Tabernaklet men många stannar hemma och väntar på bättre tider.

 • Mikael

  Hej Alex!
  Jag har inte laggt ett enda ord för att föringa Roland Hellsten, det du säger annars låter klassiskt! En Pastor får i uppdrag att öka leden med yngre.
  När han lyckas blir de vana äldre irriterade man börjar spela nykomponerade svängig rock och pop för att ge mer possitiv känsla för de yngre, de äldre blir arga och byter församling.

  Nu vet jag inte om det är så, men är det så, då får men beklaga och gratta samtidigt.
  /Mikael

 • Mikael

  Hej Vägvisaren!

  Jag har läst med tre bibelböcker samtidigt Svensk Studiebibel utgiven från Livets ord Andra upplagan från 2004 och En hanbok för livet, samt Studiebibeln band 1 där till analyserat vissa Grekiska nyckelord. Dessa tre Biblarna gjorde ett starkt intryck på mig.

  Men har du läst Henoks bok?

  Och vad anbellangar att ge Hormonbehandling till homosexuella, nu är inte världen bara svart eller vit, många män och kvinnor har ingen självklar skala utan det är nästan en förutsättning för att man skall fungera i samhället, många med mycket manligt könhormon utveklar en farlig agressivitet.
  Om man skulle se över all som behöver hormoner får man nog testa hela Sverige.
  Och till vilken nytta vi vet inte hur dessa människor kommer att må efter några år då det är farligt att få i sig hormoner. Man testa att ge kvinnor Östrogen för att slippa övergångsåldern, nu vet man att flera av dessa kvinnor drabbades av cancer efter en längre tid behandling av hormoner.

  Den Värld som Vissa kristna vill skapa, vill ingen leva i. Det är ofta snabb lösning och ingen kontroll på konsekvenser.

  Du skriver:
  ”Tyvärr säger bibeln att mycket få kommer att vara vakna och förberedda på det. Jesus säger att han ska komma som en tjuv om natten för de oförberedda men alla kommer inse att han är Herren och kommer att få böja sina knän. För en del är det ändå försent att vända om eftersom de trodde att han skulle komma mycket senare och hann inte förbereda sig tillräckligt.”

  Du påvisar problemen men om du vill vara en Vägvisare så anser jag att du borde arbeta med lösningarna och hjälpa oss att se de!

  Om vi går igenom Matteus kap 25 så du delger de svar du kommit fram kanske
  den helige Ande gett mig ett annat svar då kan vi se om vi kan få fram sanningen bättre!

  /Mikael

 • Vägvisaren

  Hej Mikael!

  Det viktiga i budskapet var att om vi har problem eller synd i våra liv så ska vi ropa till Jesus om hjälp, han är det enda som kan lösa och befria människor från synd och där behöver vi samarbeta med honom och VILJA bli fria från synden.

  Och angående Matteus så var det att vi ska vara förberedda på att Jesus kommer tillbaks.

  Tack, det var det enda jag ville säga, sedan har jag inget mer att tillägga i det här ämnet förutom att jag tycker att Ulf Ekman har beskrivit det på ett bra sätt i det som Bernt Isaksson Metodistpastorn refererade till längre upp på denna sidan.

 • Mikael

  Hej Vägvisaren!
  Om vi ropar på Jesus, men vägrar lyssna till vad han har att säga till oss från bibeln utan efter ropen gör vi som vi känner för! Har vi då gjort rätt?

  Det är nämenligen det sätt jag ser Kristna göra överallt, inte alla kristna bara tillräckligt många för att man börjar undra!

  Den kristna högern i USA har arbetat för att Judarna i Israel skall ha det bra!

  Det är snart den enda nationen med Apartheid!

  Vi har svikit de kristna i Betlehem de räknas inte ens av oss, hela Västbankens Kristna har fått fly eller håller på att fly ifrån det Heliga landet efter Murens uppbyggnad. Och vi gör ingenting utan snarare applåderar det som sker!

  Och du Vägvisaren varje gång jag frågar dig en konkret fråga så svarar du med att ge en ny fråga, du svarar med att hänvisa till andra.

  Men har du inget svar på konkreta Jesusord utan bara försöker avleda. Stå för det namn du är Döpt till, för det verkar som du inte kan stå för ditt alias ”Vägvisaren”.

  Till sist en fråga till dig, Vad anser du att det skiljer när det gäller ett får ifrån en get?

  /Mikael

 • O.K

  Mikael

  Du kan inte lära dig någonting om du inte ”lyssnar”på den som vill visa vägen du behöver gå tillbaka på alla gamla bloggar och titta en gång till på dom svar som du fått möjligen finner du ”vägen”

 • Mikael

  Hej Vägvisaren!

  Ingen vill diskutera fakta om Jesus uttalade ord!
  Man kan undra varför?
  Hans svar riktar sig lika mycket till de som vill lära ut sanningen som de som vill lära sig!

  Varje gång jag visar på fel i tolkningen av Jesus uttalande, måste det vara fel på mig och alla andra på bloggen har rätt.

  När jag påvisar felutlåtande på att förskjuta någon så är det jag som skall förskjutas och när jag svarar upp med att visa på Jesu ord som försvarar mitt utlåtande så tolkar jag fel, och sedan när någon visar vilja att svara ärligt visar det bara vara någon som vill vara vänlig.

  Jag rekomenderar er som läser denna blogg att ifrågasätta den enda rätta sanningen,
  sedan återgå med friska ögon och sök då inte en sanning utan en (i taget) av många sanningar.

  Ni är så säkra på att ni funnit den rätta vägen. Och ändå stöter ni hellre ifrån er bröder, än att ställa frågan varför!

  /Mikael