Mona Sahlins dag i Almedalen

Idag var det Socialdemokraternas dag i Almedalen. Lyssnade på Mona Sahlin i ett soligt och välfyllt Almedalen ikväll, och fick också vara med på en presskonferens hon hade under eftermiddagen. Monas budskap kretsade kring arbete åt alla, motverka arbetslösheten, och hon lyfte särskilt fram att de äldre inte ska missgynnas, inte minst på arbetsmarknaden. En bra sak hon gjorde var att ta upp kort om situationen i Iran. Men som vanligt blev det en massa onyanserat gnällande på regeringen. Denna politikens populistiska irrationalitet, att svartmåla motståndarna och en svart-vit världsbild har jag konstant svårt med även om inte alla toppolitiker lider av denna politikersjuka.

Fick tillfälle att prata lite med en av Mona Sahlins närmaste medarbetare och ställde frågan till honom om vad Socialdemokraterna kommer att göra om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen vid valet 2010, och de röd-gröna bara har majoritet om man räknar in Sverigedemokraterna. Mona tog upp frågan i sitt tal ikväll också. Beskedet var att man inte kommer att medverka till en regering som blir beroende av Sverigedemokraterna. Om detta rasistiska parti kommer in i riksdagen kan det medföra att det skapar en regeringskris i Sverige och inget av blocken kan bilda regering. Det verkar som om Socialdemokraterna i ett sådant läge vill verka för en blockövergripande regering. Vad ska de annars göra?

AVslutade dagen genom att vara med på tidningen Dagens och Frälsningsarméns andakt vid 22-tiden. Det var dagens höjdpunkt att få sjunga lovsånger och lyssna till Bibelordet.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Frågan är väl inte om Sverige demokraterna kommer med utan när dom kommer med.

  Det är nog dags att börja förbereda sig för ett spännande val för dom etablerade partierna i vårt avlånga land och ta tag i frågan angående Sverige demokraternas vara eller inte vara.

  Almedalen och politik är en sak, frälsnings armen och arme dalen en helt annan och dessutom viktigare för folket ,fast dom inte kan se det i dag.

  V v v v Thommy Bergenwall

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Det måste finnas situationer, då en blocköverskridande regering är enda lösningen. De andra partierna fokuserar för mycket på SD:s program, som åtminstone med en välvillig tolkning är en ganska snygg fasad. Man borde fokusera mer på vad som göms bakom denna fasad, exempelvis toppstyrningen och bristen på demokrati. Man kan förvisso ha olika åsikter om lämpligheten att mer systematiskt gömma illegala invandrare i kyrkor, men en kristen kan inte kategorisk säga: ”Inte under några omstänsigheter”!

  För det är precis som med kd och aborterna. ”Man ska lyda Gud mer än människor”. I ena fallet har vi ett kristdemokrater, som lyder partiledningen mer än Gud. Och i andra fallet sverigedemokrater som lyder partiledningen mer än Gud. I bägge fallen handlar det om oönskade individer. I ena fallet är de oönskade individerna inte födda alls, i andra fallet är de oönskade individerna födda i något annat land än Sverige.

  Invandringens omfattning kan vi diskutera, hur många vi kan ta emot. Men när en SD-diktator, som är son till en känd missionär (som inte tagit avstånd från sin sons rasism) uttalar att vissa folkslag är sämre än andra, då kan man verkligen tala om oönskade individer. Som missionärsson, som har bott lite varstans i världen har ”Lille Hitler” nämligen sett att vissa folkgrupper är lata och kriminella även i sina hemländer.

  SD stödjer inte den kristna religionen, utan den så kallade kulturkristendomen. Det kan man göra. Men det är ändå skillnad mellan kyrkliga kulturyttringar, såsom det traditionella kyrkkaffet med princesstårta, och den kristna religionen!

 • BW

  Inte nog med att politikerna svartmålar motståndarna och har en svart-vit världsbild, dom borde överlåta (delegera) mer till experterna (akademikerna?) när det gäller att finna konstruktiva lösningar på världsproblemen.

  Fast egentligen är det kyrkan som sitter med trumf på hand. Frälsningen i Kristus och rättfärdiggörelsen har ju oerhörda implikationer på samhällets alla områden.

 • Roger Gustavsson

  En miljard människor hungrar. Tredje världen får som vanligt bära tyngsta bördan av de globala kriserna. Undrar om det kommer upp under Almedalsveckan. Undrar om det kommer upp under Sveriges ordförandeskap i EU.