Maud Olofsson talade ikväll i Almedalen

Ikväll var det centerledaren Maud Olofsson som höll tal i Almedalen. Hon var som vanligt vältalig, folklig och engagerad. Huvudfokus i hennes tal var på frågan om jämställdhet och klimatutmaningen. Som vanligt stördes jag av pajkastningen på politiska motståndare som ständigt kännetecknar politiken, men jag är nog för mycket akademiker för att tilltalas av den allmänna politiska debatten.

En annan reflektion jag har gjort ikväll är hur plånboksfrågor och de rent materialistiska frågorna totalt dominerar i den politiska och offentliga debatten. Jag blir påmind om Jesu ord om att hans rike är inte av denna världen. På något vis känner man som kristen en stor distans till det politiska-materialistiska-ekonomiska världssystemet som dominerar vår planet. Jag menar inte att de materiella, ekonomiska och inomvärldsliga frågorna är oviktiga, men det jag har svårt med är när detta så totalt dominerar.

Onsdagen blir socialdemokraternas dag i Almedalen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Giffare

  Norrländsk snabbspringare från GIF-Sundsvall på ingång till Bajen… ta hand om honom!

 • BW

  Ännu har ingen politiker uppstått som kunnat förena känsla och intellekt så som Olof Palme gjorde. Det kallas visst retorik. Sedan kan man tycka vad man vill om hans åsikter.

  Den person inom den kristna sfären som alltid imponerat på mig när det gäller talekonsten är Stanley Sjöberg. Jag minns när jag följde med min farbror Sture Granberg till Citykyrkan på 70-talet och den starka känsla av Gudsnärvaro man förnam när Stanley predikade. Stanley har fått betyda mycket för många. Tack Stanley!

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Att förmedla ett budskap på bästa sätt är att förstå och kunna sätta sig in i mottagarens situation,men det finns ett allt för stort distans till fotfolket i dag bland dom folkvalda.

  Pengar, plånboken och välfärden har väl tyvärr skapa det samhälle som vi har i dag,där många tycks vara mätta och nöjda och vaktar på sitt revir.

  Väckelse bland det svenska folket är vår enda räddning och då behöver vi nog samlas i arma dalen och ropa till Jesus. (Jeremia 33-3).

  Gå nu ut och gör ditt bästa för din nästa. V v v v Thommy Bergenwall.

 • anja

  Bra att du är i Almedalen…det behövs sansade och förnuftiga kristna där.