Nu är jag på Almedalsveckan

Nu har jag anlänt till Almedalen på Gotland och ska vara här denna vecka. Hela politiska eliten hänger här, liksom media, företagsledare, och mängder av konsulter och lobbyister. Jag själv är här i uppdraget som konsult med uppgift att analysera de politiska budskapen under veckan. Och så blir det också lite Gud som hörs i Almedalsbruset, tidningen Dagen ordnar sina vanliga seminarier, och Svenska kyrkan är aktiv under denna vecka.

I fredags var jag hela kvällen bland stökiga och krökande tonåringar i Tantolunden i Stockholm. Lämnade bostaden vid 18-tiden och kom hem vid närmare 1-tiden på natten. Något mastigt för en person i min ålder. Men många bra samtal och många förklaringar om Jesus och kristen tro till nyfikna tonåringar, och det är uppmuntrande att se hur mycket de uppskattar att en väletablerad, besutten, lagom tjock, och förborgerligad samfundsordförande är ute med dem på fredagskvällar- och fredagsnätter. Skulle dock vilja att många fler kristna började vara ute på fredagskvällarna, det är enkelt, det är bara att gå ut. Och i söndags var jag i en av EFK-församlingarna i Stockholm.

Så ens liv växlar mellan olika arenor, Tantolunden, kyrkan, och nu bland politiska och mediala etablissemanget i Almedalen. Men så var det för Jesus också. Hans liv kretsade mellan lärjungarna, syndarna, och religiösa och politiska eliten. Men han hade det svårast bland den sistnämnda gruppen.

Vi får se hur jag överlever en vecka i Almedalen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Olov

  Ja, det är du och Jesus, Stefan. Får se vad ni två hittar på den här veckan.

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Härligt att läsa och man kan hoppas att det ger en längtan hos fler att komma ut i verklighet.

  Den största och skönaste lönen på denna sidan graven är att få nå in i en trasig människas innersta och locka den till Jesus.

  Såg på en repris av Uppdrag granskning där programmet handlade om en internet sida där man fick råd och hjälp med hur man tar livet av sig på bästa och effektivaste sättet.

  En kille löpte linan hela vägen ut efter att fått hjälp och råd via den här sidan av en annan förvirrad stackars människa som heller inte mådde bra.

  Man kan förfasa sig över det och tycka både det ena och det andra men det hjälper ingen människa utan det är inte tyckande och ord som förändrar utan handling och medmänsklig het.

  Många mår skit och är desperata och finner ingen mening med livet,vi måste vara där och visa på en annan utväg med ett livsinnehåll som bär genom hela livet.(Jesus)

  Kanske skulle det startas en självmordssida där människor fick hjälp att hitta tillbaks till livet i stället för att göra slut på det,en sida med vittnesbörd om hur andra unga människor i samma situation fått hjälp och stöd och hittat ut ur den tragiska spiralen.

  Var sjätte timme tar en människa livet av sig i vårt land vilket blir ca 1.460 om året,det är 1.460 för många.

  Många av dom skulle vi kunna vara med och rädda om vi bara finns där ute i människohavet.

  Det fanns en väldigt bra artikel i den nya tidningen Inblick om Samira från Märsta.

  En vanlig ung tjej som inte mådde bra men som fick möjligheten till ett nytt liv,tack vare att det fanns en kristen människa där ute som räckte ut sin hand och bjöd på sig själv,så enkelt,så bra, så skönt så glädjande för oss alla.

  Stefan hade en ledare i samma tidning och nummer om det enkla vittnes börden och hur det är det bästa själa vinnande sättet och det kan man säga att hennes artikel verkligen strök under på.(Läs gärna tidningen,den var mycket bra)

  Nog från mig,nu skall jag gå ut och göra mitt bästa för min nästa.

  V v v v Thommy Bergenwall

 • l-o

  politisk elit – ja, elit i tjuv och rackarspel. Sic transit gloria mundi!