Påminda om det tragiska ungdomsvåldet igen

Det som har berört mig mest senaste veckan är det tragiska mordet i Stockholm då 16-åringar har slagit ihjäl varandra – igen.

Den kristna kyrkan behöver mer än någonsin kliva ut ur kyrkan för att bli delaktig i ungdomsvärlden, och berätta om Jesus, och bry sig om. Och sluta med sin självupptagenhet för att engagera sig i världen utanför kyrkan.

Evangeliet om Jesus är de goda nyheterna för människor som ropar på hjälp och som är i kris. De som klarar sig själva och tycker allt är bra, det behöver varken Jesus eller evangeliet.

Funderar på att kontakta 18-åringen Anton Abele kommande vecka, den ledande aktivisten bland ungdomarna i Stockholm mot tonårsvåldet. Och diskutera samarbete.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://ungkristenkille.wordpress.com Johan Borg

  Det är fruktansvärt! Jag förstår inte hur tonåriga människor, i min ålder, kan utföra sådana här handlingar. Vad är det som flyger genom skallen just då? Jag förstår verkligen inte…

  Skönt att du uppmärksammar!

  Guds frid, du.

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Det behövs en närvarande vuxen värld hos barnen och platser dit dom kan komma för att få möta människor som bryr sig,som har tid med dom och deras situation.

  Det smärtar djupt när unga människor förstör sina och andras liv, eller som hos dessa barn där det spårar ut och slutar med ett tragiskt döds fall.

  Vi behövs där ute och vi måste våga vara vuxna och våga ta ett ledar ansvar.

  Ett citat från Levi Petrhus. (fokus på enhet skapar splittring,fokus på skörden skapar enhet) på tal om att ägna sig åt rätt saker, i våra dagar.

  V v v v Thommy Bergenwall

 • Ronny

  Jag håller med om att vi behöver nå ungdomarna och värna om dem har själv två grabbar på 21 och 18 år. Och att vi behövet finnas ute på fältet bland ungdommen rustade för det och försöka ledda dom till det som är bättre istället för det som är sämre. Och till Jesus ,liksom vuxen världen som ännu inte tror på Gud med .

  Men jag är säcker på att vi måste bry oss om den som tillhör Gud mer med såväl som våra anhöriga och vänner . Vem behöver en Gud och en församling som inte har nån kärlek till sinna egna . Jag har sett för mycket av det, så jag vet vad jag talar om bland oss Kristna Och inget är så sårade och kränkande som att sitta i en vällfylld Kyrka och höra ett brinnade kärleks väckelse budskap ,och om dela som bröder och gå ut och vinna världen .Och så har man en trasig och fattig familj och är sjuk och har dåligt ställt och lite tro på Gud . Och allt håller på att Gå åt skogen. .Så blir man osedd eller inte riktigt önskad efter möttet vid fikat och har egna tonåringar med tonårsproblem . För att man inte riktigt passar in i mönstret och ber man om hjälp hänvisas man till socialen och vården i församlingsljumheten . Som gillar predikantens eldiga predikningar och gärna går ut och vittnar på stan och åcker ut i mission .Men som inte gillar de slagna syskonen och självupptagna sykonen i församlingen . Som det aldrig lykats få på fötter och att göra till mogna Herrens lärjeungar och kristna och stötta och deras anhöriga och vänner . Fast de knappast försökt eller aldrig gjort det än gång .Men de finna kristna familjerna sen länge får all uppmuntran och uppmärksamhet och stöd . Och leds in i församlingens finnare uppgifter och in i ledarskapet för de passar ju in i etablesimanget svågerpolitik. Så hacka inte bara på församlingen bry er om den ni pastorer Herdar . Och försök att få den att bry sig om fler än sinna egna ibland oss med .Och far inte runt som ett express tåg 190 för att vinna världen och uppmuntra till det över allt i er hjärtlösa propaganda populistiska väckelse retorik förkunnelse .Utan att ni egenligen bryr er om Gud och människor och Guds församling ,bara er resultatjakt för uppfyllelse av er mål och visonner så ert ego får bli stort och tillfredställt och beundrat för de stora resultaten skull. Nej bli en Herde för fåren istället !!!Eller bytt yrke och bli en företager eller politiker istället och sammla så skaror till er själva istället om det är det ni vill .Istället för till Gud och för Guds skull för att var deras Herde och Tjännare för dem . Både de små och stora och vänliga och hjälpsamma och och snåla och genrösa ohjälpsamma och elaka och besvärliga . För är ni Herrens Tjännare då är ni alla andras Tjännare med ..

  Och nu inte särskilt ment om dig Stefan Swärd . För dig känner jag inte och har aldrig hört predika . Men jag är trött på gnäll på församlingens ljumhet eller lickgiltighet för värdlen etz .Och undra hur det är med ledarskapet som inte klara av att få sinna församlingar kärleksfulla med varandra och oss sjäva och Gud och nästan och trogen Guds Ord och Guds vilja .Och att gå ut till omvärlden tillsammans med evangeliet och ställa upp för varandra i vått och tort igenom Guds Nåd och kärlek.Och varför evangeliet ska hanteras som ett medialt jippo och en reklamkampanj för storföretagen eller nån politiker .Som nån amerikansk presidenkampanj där det som sägs och lovas bara till hälften är sant och införlivas .För att det ska verka lockande för att få så många röster och kunder och finnasörer som möjligt . Igenom sinna upblåsta visionner och mål för egen vinnigs skull . Istället för en trygg och pålitlig en kärleks Gemmenskap där alla delar licka mellan Gud och människor och Kristna och Kristna församlingar. och samhället Och håller alla för licka värda och inte bara propanagandiskt utan gör det med . Där endast Gud står över alla och är förmer som mål som Gud vill enligt Guds Ord . Guds frid och Guds välsignelse .

  Kanske tonnen är väl sträv i detta, för jag har haft det tufft , Ber om ursäkt för det …Men sant är det ändå i visa fall ,om inte över allt .Så är det i varje fall förekommande .Och nått som är licka angeläget som att vinna världen tror jag, och ungdommar från elände .Är det ta sig an Guds församling med och rädda från elände också …. För vad vore väl Gud för Gud om han inte hadde omsorg om sinna egna utan bara världen och de skötsamma. Och om försonnigen och nåden just därför för Kristi kors och uppståndelse skull med all Guds omorg kärlek och välsignelse och förlåtelse och upprättelse inte fortsatt gällde dem med , som världen .Och hans tjännare för tjännare om de inte brydde sig om dem de skulle tjänna för Gud, världen och församlingen och sinna egna och sig själva och ingen förmår allt ensam . Så stora församlingar kanske inte är Guds grej utan ett mänskligt påhitt . Det är kanske bättre med med många små och starka församlingar där alla bryr sig om alla och ändå går ut tillsammans i hela världen och vinner världen med Gud för Jesus så många vi kan och kan ta hand om väl bara … Guds frid och Guds välsignelse !!! Ronny ps 103

 • Sigrid L

  Det är oerhört viktigt att vi vuxna börjar lära känna ungdomar. Det är en väl ingrodd fördom att ungdomar bara vill vara för sig själva. De är inte alls ointresserade av att umgås med oss, möjligen vet varken vi eller de hur man börjar. Om varje vuxen lär sig namnet på ett par av de ungdomar vi har i vår närhet och börjar använda namnen – säga ”Hej Olle” ”Hej Anna” ”Hej Kalle” när vi möter dem – gör det skillnad, både för ungdomarna och oss. De blir personer och vi får en relation till dem. Detta är viktigt. Låt oss dra upp huvudet ur sanden och inse att vi är deras förebilder!

 • helen

  Ronny, Vi bryr oss om dig vi ska tänka på dig och be för dig. Du är en i familjen här. Jag håller med dig att det ibland kan kännas som om människor som är högre upp inte ser de som sitter i bänkraderna. Men Gud ser dig och han älskar dig och han talar till dig. Lyssna på Jesus kärleksfulla röst och gå efter honom.

 • anja

  Ronny

  Där sa du ett sanningens ord…

  kram

 • Ronny

  Tack Helen och Anja . Och Guds frid och Guds välsignelse till alla och er. Ronny

 • Lena H

  Det är viktigt att familj, skola och församling är med och lotsar in ungdomarna i vuxenlivet. Titta på länken, lyssna på vad som sägs och fundera på vad som är församlingens roll.
  http://tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1045982

 • S-E Sköld

  Tack Ronny! Ord i rätt tid, vår tid!

  Mvh

  S-E

 • http://www.katolsktfonster.se/forum/blogs/bengts_blogg/Default.aspx Bengt Malmgren

  Stefan!
  Anton har varit på Medborgarplatsen vissa fredagar med Stoppa Gatuvåldets buss, jag träffade honom för någon månad sedan. Han är också angelägen om samarbete. Det är viktigt att alla goda krafter samarbetar. Se mitt sista inlägg:
  http://www.katolsktfonster.se/forum/blogs/17936.aspx

 • Ronny

  Tack Sven-Erik sköld hoppas tiden kan komma när vi kan träffas någon gång före Himmlen annars där , Inget är omöjligt för Gud , angående det Goda Gud vill . Guds Frid och Guds välsignelse !!! Ronny

 • wildwest

  Håller med om att vi inte bara kan sitta inom kyrkans väggar och muttra över att musiken är för hög. Men även kyrkans egna problem måste adresseras samtidigt. Att vinna ungdomar för Jesus och sen slussa in dom i kyrkor som inte längre är klara över vilken Herre dom följer, om Bibeln är Guds ord, om uttalade synder som tillåts i strid med vad Bibeln lär, då skapar vi inga lyckliga ungdomar på sikt. Det blir som att rädda dem från ett skeppsvrak till en öde ö utan vatten.

  Däremot kunde man verkligen hoppas att vi som kristna klarar av att hålla två olika diskussioner och aktiviteter igång samtidigt.

 • Ronny

  Ber om ursäkt Stefan . Om du läser detta att jag la mig i om detta viktiga ämne med min Kritik om annat . Så detta ämne inte fick den uppmärksamhet som det borde, jag har förståt det alltmer efter åt . Förlåt för att jag var självisk och självupptagen och så upptagen med mitt så jag handlade så .Och ni som drogs in i det med ,om ni skulle läsa detta med . Detta med ungomarna som Stefan tog upp här, är jätteviktigt . Det är ju hemskt när unga människor med beråt mod kan planera och utföra ett mord, på en jämnårig som nyligen . Och det har varit flera brott av ungdommar av allvarlig art till heltnyligen med, på senare tid med .

  Läste om en ung 19 årig kvinnlig skribent som skrev pga. detta i Dala Demokraten. att hon var livrädd för sin genneration pga utveklingen inom ungdomsvåldet…

  Och hon vädjade till oss föräldragenneration om, var är ni.

  Och att vi skulle finnas till och hjälpa dem .Och inte ursäkta det med ,att vi inte ställde upp för dem med att: ni ungdomarna inte ville inte det etz … Dom ville hellre vi fanns vi deras sidda då de var på internett och bloggade etz skrev hon .Och åkte hellre tryggt hem med oss efter festerna , än att deras kompis blev mördad…

  Så jag skulle inte lagt mig i som jag gjorde jag förstod inte hur illa det kunnde vara förlåt …Frid Ronny