Ledig helg

Jag noterar att det har varit 142 kommentarer med anledning av samtalet med Jonas Gardell i Söderhöjdskyrkan. Jag säger dock inget mer om det, det blir endast en upprepning i så fall. Min inställning är dock att vi måste förena en generös, ödmjuk och öppen inställning till människor av alla kategorier, med att samtidigt stå för evangeliet om Jesus. Det finns mer att säga i denna fråga men allt kan inte skrivas på en blogg. Jag återkommer när jag skriver mina memoarer någon gång i framtiden.

Har en ledig helg, och min fru som jobbar i vårdsektorn som jobbar varannan helg, har också en ledig helg. I går kväll firade vi inom familjen födelsedag för vår äldste son. Idag ska jag försöka få vår båt i sjön, som ligger vid vårt fritidshus ute på Värmdö. Det är en styrpulpet, Ryds 535, det är fantastiskt avkopplande att åka ut på sjön, och ett bra tillfälle till bön och nära gemenskap med Gud. På söndag kommer jag och Eva att gå till vår församling, Söderhöjdskyrkan, och be, lyssna till Guds ord och ta emot nattvarden.

Nästa vecka kommer jag med två olika artiklar i två olika tidningar. Det kommer att bli intressanta utspel (jag förstår att bloggläsaren blir förvånad över att jag gör ett utspel) tror jag. Kan bara ge en liten föraning om att det blir både synpunkter på Högskoleverket och lite goda råd till Kristdemokraternas programgrupp som ser över partiets inställning till aborter.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Spännande ämnen nästa vecka,ska bli intressant att följa.

  Ett ämne som också är mycket intressant är katolicismen och den katolska kyrkans roll och inflytande i vårt land i dag.

  Hur vi skall bemöta den och vad blir vårt förhållnings sätt till den i våra framtida församlingar.

  Där finns det många frågor men lite svar,kanske skulle det kunna

  vara ett bra ämne på din blogg Stefan.

  v v v v Thommy Bergenwall.

 • http://narvaroattacker.blogspot.com excelsis

  Hälsa sonen!

 • Erik Österlund

  Tack för ditt engagemang Stefan. Jag är glad att du är min samfundsledare. Såg i Världen i dag att både du och Gardell hade problem med att det är två olika stamtavlor för Jesus. Kan inte se det på annat sätt än att Matteus anger Josefs stamtavla och Lukas Marias. Där står det att han gällde för att vara Josefs, dvs han var inte det, men han var Elis, dvs Marias far. Hon var ju också av Davids släkt. Det finns viktigare saker naturligtvis. Men ibland kan detaljerna säga oss en del också.

 • http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=168126 Metodistpastor Berndt Isaksson

  Till Tommy Bergenwall

  Ang. katolicismen och dess inflytande och vad det kan få för konsekvenser vill jag rekommendera att du läser det som finns på denna länk. Och sprid det till så många som möjligt:

  http://bibelfokus.se/eukaristin

  Mvh

  Berndt Isaksson
  metodistpastor

 • http://kastasten.se Thommy Bergenwall

  Bernt Isaksson,jag var på föreläsning i Alingsås 5 April med bla Evy Junesved som en av talarna och där var dom väldigt klara med vad det innebär med katolska kyrkans inflytande i svensk kristenhet.

  Det jag vill veta är vart står våra ledare inom dom stora samfunden församlingarna i dessa frågor och hur tänker dom när det gäller ekumeniken.

  Hittills så har det inte hörts något från någon men jag fortsätter att föra fram dessa frågor,förr eller senare så nappar det kanske och då kommer det en liten kommentar kanske ,från Stefan eller Ulf mfl.

  psalm 18

  v v v v Thommy Bergenwall

 • http://ungkristenkille.wordpress.com Johan Borg

  Du är en driftig man, orädd för att visa vad han står för. Tack för din röst i etern! Vi behöver kristna människor som står upp för Jesu sak. Inte minst vi unga måste förstå hur viktigt det är att visa att man kan leva med Jesus Kristus i vardagen.

  Fortsätt med det du gör, för du gör det otroligt bra.

  Gid välsigne,
  Borg

 • http://ungkristenkille.wordpress.com Johan Borg

  (förresten, du kan ändra ”Gid” till ”Gud”, haha)

 • per

  Thommy: ett alternativ är ju att du lite närmre förklarar vad ditt problem med katolska kyrkan är. Du skriver som om den svenska kristenheten var en sak, och katolska kyrkan var en helt annan. Vad menar du?

 • Uppbyggelseprojektet

  Tack Thommy för att du har kommentarer ang. katolska kyrkan osv. Det kommer förmodligen in mer och mer respons.

 • anja

  Man har tydligen blivit en farlig farsot inom frikyrkligheten…
  Jag konverterade nämligen till katolska kyrkan i påskas…ifrån att ha varit frikyrklig i hela mitt vuxna liv.
  Vissa anser nu att jag förnekar bibeln óch har lämnat tron på Jesus…men själv upplever jag mig stå närmare Herren nu är tidigare…
  Men evigheten får väl visa vem som har rätt…men jag har en svag känsla att vi alla kommer att bli förvånade.

  kram

 • anja

  Jag läste vad som skrevs på länken som metodistpastorn rekommenderade…och jag har varken tid eller lust att starta en debatt.
  Men det enda jag kan säga…vilket dravel.
  Om det är på denna nivå er syn på den katolska kyrkan ligger…så kan jag inte annat en uppriktigt tycka mycket synd om er. Det är rent ut sagt pinsamt…och okunnigheten tydligen helt utan gräns. Men vill man inte av hela sitt hjärta söka efter sanningen…så kommer man inte heller att finna den. Och man kommer aldrig att finna den om man redan tror sig veta och kunna allt.

  mvh

 • http://pendlatillnorrkoping.blogg.se Roberth

  Anja, jag sänker mig inte till nivån, där jag tar upp vilka villoläror som predikats i speciellt två metodistförsamlingar i småland… Eller vilka ogudaaktiga aktiviteter dessa lokaler har använts till… O tro mig, även om de frestar, så gör jag inte det, de är inte kristet o bete sig på detta sätt.

  Källkritik är en bra sak, därför bör man inte tro på alla som säger sig kunna bibeln.

  Hoppas du nu har hittat ett hem!