Rösta och kryssa klokt i EU-valet

Det har varit problem med den server som min blogg är knuten till, så därför har min blogg inte fungerat på 10-11 timmar, men nu är det igång igen.

Gör nu sista rycket inför EU-valet, och utmanar kristna att gå och rösta, personkryssa, och göra det på ett genomtänkt sätt. Har idag en artikel i DAGEN som handlar om detta. Och förslag på frågor man bör ställa till den kandidat man vill rösta på. Igår hade jag en helsida i tidningen Hemmets Vän med liknande budskap.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • wildwest

  Och om man tycker att inte en enda kandidat håller måttet, vad kryssar man då? Pest, kolera, smittkoppor eller ebola? Jag hittar flera bra kandidater i andra länder, men Sverige är så förfallet att jag inte ens vill medverka till svenska kandidater som i sin tur har på sin politiska agenda att influera sina politikerkollegor. Det känns som att exportera svensk värdenihilism och omoral till utlandet. Det tänker jag inte göra.

 • Jonny

  Jag ska rösta på Roland Utbult (Fp). Hellre en konservativ frisinnad liberal, än en liberal kristdemokrat.

 • helen

  Man behöver inte rösta i EU valet.

  Det är inget tvång att rösta.

  Det är ett politiskt ställningtagande att inte vara med att rösta.

  Alla behöver inte driva med i strömmen, levande laxar hoppar mot den och uppför vattenfallet.

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Tycker det endast står mellan tre val:
  1. Tuve Skånberg – Om man önskar kämpa för ett högre människovärde
  2. Christian Engström – Om man anser medborgarrättsfrågorna och den personliga integriteten är viktiga
  3. Kent Ekeroth – Om man är Israel vän och ogillar saker såsom ”stoppa matchen” och sharia lagen

 • in love with Christ!

  Det är klokt att avstå från att rösta.
  Var inte delaktiga i vilddjurets aktiviteter.

 • Erik

  Finns det inga kristna som bryr sig om havet, luften, klimatet, de riktigt stora frågorna, de frågor som europeiskt samarbete verkligen borde handla om idag?

 • Nils-Eije stävare

  Hej,
  Jag anser det vara en medborgerlig plikt att bojkotta EU-valet. Det mesta som sägs i valdebatten är rent snömos. I praktiken röstar svenska moderater och socialdemokrater likadant i EU-parlamentet i ungefär hälften av alla frågor. Nu är man så oense – sedan sitter man där och kompromissar bort varje uns av ideologisk substans, – allt för en jättelön + ersättningar (enligt Expressen 136 000 i månaden efter skatt). Detta är ynkedom och vansinne. Sådant vansinne bör man som tänkande människa ta avstånd pfrån. Alltså: BOJKOTTA EU-VALET.

 • Katta

  Frid!
  Jag tycker det är bättre att rösta blankt än att inte rösta alls. Ju fler blanka valsedlar som kommer in ju mer visas missnöjet bland väljarna.
  Man kan också skriva ”Jesus” eller ”Jag röstade nej till EU” eller nåt annat på sin blanka valsedel om man vill det.

 • wildwest

  Erik: Visst har Du rätt på ett vis, men dessa frågor omfattas av nästan alla människor eftersom det är en politiskt korrekt fråga som är på agendan. Där behöver vi som kristna inte lägga så mycket krut, den drivs ändå. I frågor som handlar om livets okränkbarhet, den tilltagande bristen på yttrandefrihet i kristendomsrelaterade frågor, där är det inga andra än vi kristna som höjer rösten. Man kan inte splittra sej på för många olika teman, då tycker jag det är bättre att vi satsar där det gäller.

  Faktum är att den riktigt stora frågan, den som är större än havet, luftet o klimatet, är yttrandefrihetsfrågan. Det finns redan antydningar att tysta människor som har en annan uppfattning än den politiskt korrekta. Det finns redan antydningar att begränsa människors frihet med hänsyn till klimatfrågorna, på mycket vacklande vetenskapliga grunder. Ta den engelske ministern som tycker vi ska sluta producera barn och abortera friskt för att människan ju är den största klimatboven. Var landar vi med det synsättet?

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Nej, kd är verkligen inte något alternativ för mig. (Men hellre kd än SD!) Vad har kd i Sverige gjort? Exporterat svensk abortpolitik till andra länder! Vad har Anders Wijkman, kd-EU-parlamentariker under två mandatperioder, gjort? Han har röstat MOT initiativ från de andra kristdemokratiska partierna i Europa, om bl. a. kristendomen ställning. Vad gjorde kd:s valarbetare i Örebro 2005? De gömde Lennart Sascrédeus kampanjmaterial, för att han inte skulle bli invald i EU-parlamentet. Och vad gjorde Hägglund? Han sa inte att kd har flera kandidater, utan kampanjade enbart för ultraliberalen Anders Wijkman. Och nu senast? Kd gär nu ut i annonser om att kryssa in Alf Svensson, men nämner inte att han står först på 9:e plats. Hans kandidatur är inte seriös!

  VARFÖR FINNS INGEN TVÄRPOLITISK RÖRELSE, SOM SETT TILL ATT DET FINNS VALBARA KANDIDATER PÅ ALLA PARTIERS VALSEDLAR, FRÅN MODERATERNA TILL VÄNSTERPARTIET? Men jag uppmanar alla kristna demokrater: Gå och rösta! Se till så att det djupt inhumana partiet SD inte kommer till Bryssel. Rösta på vilket parti som helst utom SD. Kan du inte bestämma dig, så låt lotten avgöra vilket parti du ska rösta på: Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Junilistan, Piratpartiet.

  Antingen kastar du tärning (mellan de sex riksdagspariterna) eller röstar på Junilistan eller Piratpartiet. (Om du röstar på kd, så är det väl större chans att kryssa in Per Landgren än Tuve Skånberg? Alf Svenssons kandidatur är som sagt var inte seriös.) Och efter EU-valet: Se till att det finns kristna kandidater på valbar plats på ALLA partiers listor, från Moderaterna till Vänsterpartiet, alltså inte bara på de borgerliga partiernas listor.

 • Bo

  Jag skulle verkligen bli glad om Roland Utbult i Folkpartiet blev inkryssad till EU-parlamemtet, särskilt efter Gudrun Schymans attack mot honom där hon kräver att Folkpartiet tar avstånd från honom på grund av hans åsikter i abortfrågan. Då skulle ju hennes utspel i själva verket bidra till att han blir invald. Det vore väl ett bra svar på tal åt Gudrun Schyman! Dessutom har jag stort förtroenden för Utbult och hans integritet.

 • http://helapingsten.wordpress.com/ micael

  Det jag blir sur på är att det är så stort fokus på frågor som ipred och nedladdning… är det bara jag som fullständigt struntar i sånt? Är det bara jag som prioriterar bistånd högre än sådana frågor? Ändå hörs det knappt någon debatt om biståndet inför EU-valet…

  Det finns inget parti som har urkristna värderingar. Vänstern är mer radikala när det gäller ekonomisk utjämning, men de har obiblisk syn på abort och homosexualitet. Högern däremot propagerar för en stark krigsmakt och företräds mestadels av rika borgare. Varken högern eller vänstern är bibliska, och urförsamlingen tillhörde ingetdera. Guds Rike är varken höger eller vänster (mer om det här: http://helapingsten.wordpress.com/om-den-har-bloggen/ )

 • Erik

  9: Wildwests tankar kan verkligen diskuteras: ”Faktum är att den riktigt stora frågan, den som är större än havet, luftet o klimatet, är yttrandefrihetsfrågan. Det finns redan antydningar att tysta människor som har en annan uppfattning än den politiskt korrekta. Det finns redan antydningar att begränsa människors frihet med hänsyn till klimatfrågorna, på mycket vacklande vetenskapliga grunder. Ta den engelske ministern som tycker vi ska sluta producera barn och abortera friskt för att människan ju är den största klimatboven. Var landar vi med det synsättet?”

  Kommentar:
  Det är ju därför det är så viktigt vilka människor som utses och som på ett klokt o människovärdigt sätt arbetar med klimatfrågorna. För övrigt är det Guds barns viktigaste uppgift, enligt skapelseberättelsen, att rätt förvalta skapelsen. Och då kommer vi inte undan vare sig luften, havet eller klimatet. Att ställa yttrandefrågan över skapelsen verkar inte särskilt förståndigt. Och inte särskilt kristligt heller.

 • http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=168126 Metodistpastor Berndt Isaksson

  Eftersom inte Lennart Sacredeus finns med på någon valsedel, så blir förmodligen Junilistan eller fp´s Roland Utbult mitt val.

  Berndt Isaksson

 • Per Spektiv

  Har inte stefan profetisk klarsyn? och inser att EU är lucifers sataniska, raffinerade konstruktion som vi inte ska angagera oss i. De som har andlig klarsyn i denna världs sista tid förstår hur EU kommer att utvecklas oavsett angagemang. läs uppenbarelseboken, och ta del av den Helige Andes kunskaper. Fokusera på det allra viktigaste så länge det finns tid kvar.

 • Brother Omar

  Stefan.
  Du som verkar ha så svårt att hålla tillbaka dina känslor och reaktioner. Hur kommer det sig att du inte kommenterar Högskoleverkets rapporter om teologi-utbildningar? Din ”egen” skola Örebro Teologiska Högskola har ju fått mycket hård kritik. Och du är alldeles tyst. Det är inte likt dig. Håller du på att koka ihop något riktigt stort utspel i Dagens Nyheter, eller något sånt. Eller är det helt enkelt så att du har fullt upp med Gardell-gossen? Eller är kissnödigheten helt enkelt botad?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Brother Omar,
  Var inte orolig. Jag kommer att säga något men nu har jag haft fullt upp med EU-debatt och sedan Gardell-samtal, under några dagar, men återkommer i högskolefrågan.
  Per Spektiv,
  Hur vet du att EU är lucifers sataniska raffinerade konstruktion? Hur vet du att det som det talas om i Uppenbarelseboken åsyftar EU?

  hälsn

  STefan Swärd

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Per Spektiv: Det kan finnas en antikristlig system bakom EU, men antikrist som sådan är påven- an-tee/anti på grekiska har följande betydelse: ställföreträdare, istället för, och ”i rummet till” – påven är ”Vicarius Christi/ Vicarius Filii Dei (VICARIVS FILII DEI = 5+1+100+1+5+1+50+1+1+500+1 = 666)”- Kristi ställföreträdare- dvs antikristsus. Enklare och tydligare kan skriften knappast bli (om själva ämbetet till påven).

 • Per Spektiv

  I sista tiderna ska ett nytt rike uppstå ur det gamla romerska riket.

  Det expanderande riket kommer att få en världshärskare som kallas antikrist enligt bibeln.

  Jag uppfattar det som att den Helige Ande har upplyst mig om att det är på det här viset. Men du verkar att ha en relativt världslig syn på det här området, och verkar att tro att det är goda krafter bakom EU. Men vi måste i kärlek respektera varandras åsikter. Tack käre STefan för att du har denna öppna blogg, med utrymme för allt mellan himmel och jord!

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Stefan Swärd: Ber om ursäkt för att vi hamnar utanför ämnet.

  Per Spektiv: Du för gärna bemöta mitt världsliga syn på min blogg var jag har skrivet om gamla Romer riket och Bibeln: http://jdfk-kefas.blogspot.com/2009/03/rom-paven-i-bibeln.html

 • http://polaritet.blogspot.com John Nilsson

  Jag brukar inte proteströsta och gör det inte den här gången heller. Men ändå röstar jag på Piratpartiet.

  Det växer fram en elektronisk kontrollapparat. Dess syfte är officiellt att skydda upphovsrätten och hejda terrorismen, men den undergräver samtidigt demokratins civila pelare, integriteten.

  Jag är demokrati-idealist, och ser som mitt ansvar att först och främst rösta för att skydda demokratins grundvärden.

  En röst på t.ex Kd är en röst på politik som stödjer denna nedmontering av demokratin.

 • Ronny

  Jag Tycker Roland utbult skulle var en bra kandidat i eu-paralmenet en verkligt kärleksfull trogen Gud och Gud Ord broder som hjälper och bistår hemlösa i Göteborg fler Gånger i Veckan inom nåt Kristet hjälp organ där .Och gett ut massor av Kärleks budskap från Jesus och Guds Ord i sång och musik .Med en mild och trogen trovärdig ton i sitt budskap med försonningen i centrum…Så han är min kandidat …

  Jag tycker också att det är tråkigt att det parti som Lewi petrus bidrog till Kd. Verkar stå Långt ifrån hans ambitionner och de kristna och pingstpionjärerna från för .

  Lars Ohly och vänstern och Gudryn Shyman och Fi ,och miljöpartiet verkar mer trovärdiga med sin vänster feminiska politik .För det står då för vad de säger och tror på . Mer än den borgerliga alliansen och kd .s Ljumhet och grodkokning tyvärr.

  Att kalla Kd för ett kristet parti det är för snällt sagt . Politiker som ska stå för kristna värderingar men ändå inte gör det. Med kanske politisk strategi som bygger på kopromisser för att nå målet. Hur ska de kunna vara ett salt som inte mister sin sälta och inte dugger till nåt annat än att kasta ut och trampa under människornas fötter. Vi är ju kristi budbärare och ambasadörer för Guds Ord och Guds Rike och Guds vilja .

  Och då ser politiken i Sverige bedrövlig ut enligt min mennig idag när det gäller Kristna värderingar. Politiker inom den Borgerliga och vänster alliansen som går i förtrupperna för gayparaderna . Och inte annat än smeker medhårs när det gäller äcktenskap och sexuellmoral och kärnfamiljen och manligt och kvinnligt etz. emot Guds Gud och Guds Ord Bibeln.

  Och som ser feminist frågan så vicktig så det ska könskvoteras allt från köksbordet till högsta politiska nivå och högsta vd posterna och styrelseposterna i företagen och på markanden .Och inom skola och bildning och samhälle och föräldraledighet .

  Man kunnde tro det fått fnatt som styr och påverkar så. Det kommer att sluta helt galet till slut.Och vad blir det för män och mödrar och trygga familjer och barn och för trygg samhälle av sånt. Och i Kristider kommer det att saknas alltmer mannlig styrka och erfarenhet och kunnade Ledarskap och i hemmen starka kvinnor som vårdar familj och barn och äldre och sjuk och även i fredstider . Och vårt land kommer att fövekas och vilseleddas mer och mer om vi inte får stopp på detta liksom församlingen. Och tänk bara på vårt abort förespråkande och förespåkande om dödshjälp. .Och vårt förespråkande för en trångsynt övertstatlighet som inte ser till människors och länder och kulturers mångfald ,.Utan ska snävt begränsa vår frihet till några topp politikers beslut över vårt huvud igenom deras politisk agenda och några fås special intressen .

  Jag har sen jag var med i en församling .Som för begränsade vår tankefrihet och handligsfrihet till bara pastorns hagenda känt mig förslavad till sån styrd frihet . När jag långt senare verkligen förstod att jag kunde höra själv vad Gud sa och tolka Guds Ord och hans vilja om allt ,med endast Guds Ord som rättesnöre .Upptäkte jag att med tiden började ligga fler år före i uppenbarelser från Gud om sånt som den församlingen kom fram till långt senare än mig i visa frågor . Vilket inte var fallet när jag strikt följde vår församlings teologi vison och praktiska tillämpning.

  Och med en för stark stat eller överstatlighet eller kyrkoledning eller enhet inom kyrka och samhälle. Kommer både tankefrihet och handligsfrihet starkt begränsas och likriktas .Och indviduell mångald och gemensam krympa till sånna här kolosser som Eu, som begränsar allt. . Som ledder till att staten och överstaten blir storebror som vet och tänker .

  Det som vi Sverige är så tillvänjda att tro och lydda Staten . Som tex. statens rekomenndation : att äta sex till 8 brödskvivor om dan som statlig rekommendation på 70-talet ,Och under nästan hela 1900 talet anpassades vi till sådant . Som lett till att staten storebror tänker, vi tar emot och gör . Och lär oss bli laglydiga icke tänkande medborgare som ställer upp oss i kö och likriktas , utan att protestera och buggar och niger och tigger och sväljer och tar emot med . Och bara lärs att inte säga emot .

  Som , Jaså Darwin sa Gud inte finns och allt är bara till igenom evulution och sentida forskare och tänkare än mer.Och därför kan ju ingen bestämd moral finnas heller…. Och vad har väl då äcktenskap och mannligt och kvinnligt för betydelse eller sexuel moral . Och vad skulle väl då abort på det offöda barnet var för fel , eller dödshjälp för de som inte vill leva, även för unga deprimerade . När Llvet inte är till för nån orsak ,och bara uppståt av ingenting och slutar i ingenting.

  Som tex likriktandet igenom Eu av hela Europa .

  Eller vår inhemska försvarpolitik med ett försvar som både Norge och Finland lätt besegrar skulle jag tro i Dagens läge . . Skulle tro att Ryssland behöver kanske några dagar på sig bara att okupera hela vår land . Bra Ekonomi verkar Alliansen fixa . Men sen är det ju dött lopp på deras Agenda .Och än värre med en vänster och Social Demokratisk regim …

  Så vårt land och vår Kristenhet är i stort . Som de där ljuma Ladocie . Som Jesus hotar att spy ut om de inte gjorde bättring .Men det skulle han ju inte gjöra om de gjorde bättring så det finns hopp för oss alla.Men det finns ju positiva undantag från Nor till söder och från öst till väster i hela vårt land med . Så därför Tycker Jag en sån broder som Roland Utbult är en lämplig Eu kandidat i Euparlamenet . När vi nu ändå har detta Eu.Som jag inte är nån förespråkare av. Så han är min Kandidat dit i varje fall… Guds frid och Gud välsignelse .!!! Ronny

 • O.K

  Michael G Helders

  Vad jag förstår när jag läser min Bibel är att man inte skall behöva vara varken teolog eller professor för att kunna förstå djävulens tal men något som alla oavsett kunnskapsnivå kan se är att siffran 6 används över hela världen för att beskriva sexualitet =sex fel använt Då blir det 6-6 och äterigen 6

 • Bo

  Det är katten inte lätt att skriva något när katten envisas med att lägga sig på tangentbordet, men jag ska göra ett försök (utan att bli för långrandig, vilket är lättare sagt än gjort).

  Vi måste plantera vårt äppelträd även om Jesus snart kommer tillbaka, vi måste vara i världen men inte av världen och på olika sätt försöka att skapa en bättre värld i enlighet med Guds vilja och intentioner. Naturligtvis kommer vi att komma till en punkt där vi måste sätta ner hälarna och säga: hit men inte längre! T.ex. när vi anmodas att låta märka oss med antikrists märke (ett elektroniskt chip?) osv. Scenen är förberedd för framträdandet av en begåvad pch karismatisk ledare som kan börja skapa ordning i kaoset.

  Föraktet för politikerna och de demokratiska institutionerna har väl aldrig varit större än i dag, miljöproblemen pockar på sin lösning och de problem mänskligheten brottas med blir mer och mer globala till sin natur, t.ex. världsekonomin,miljön och fredsfrågan. Globala problem behöver lösas på en global nivå. Troende judar väntar fortfarande på en politisk messias och frälsargestalt och kommer att motta den kommande antikrist som sin Messias. Troligen kommer han att vara Jude, och komma att framträda i ett medelhavsförbund och på något sätt vara associerad med Europa. Iden om det heliga romerska riket har för övrigt varit en framträdande ide i Europas historia till dess att mer suveräna nationalstater främträdde.

  Ett kännetecken på vem som är antikrist är att han på något sätt kommer att drabbas av ett ”dödssår” men sedan på ett mirakulöst sätt blir levande igen (en uppfyllelse av profetian om den lidande messias och en parallell till Jesu död och uppståndelse). Troligen handlar det om ett attentat mot en framträdande politiker. Denna blivande antikrist kommer till en början att framstå som en fredsvän och en begåvad och karismatisk miljökämpe som skapar ordning i oredan. Hans makt kommer succesivt att öka genom politiskas intriger och genom att han segrar i de krig som kommer att uppstå.

  I Daniels bok säger Gud att insikten kommer att ökan i den sista tiden, dvs insikten i Guds ord och det profetiska skeendet. Därför ska vi fortsätta att studera det profetiska ordet, inte som ett självändamål och en esoteriskt verksamhet för vissa invigna, utan därför att Herren vill att vi ska vara vakna och inte låta oss luras av Satan.

 • Bo

  Tillägg:

  Vi kommeer inom de närmaste åren att få uppleva sora förskjutningar i militära, politiska och ekonomiska maktkonstellationer som utgör förberedelser för uppfyllelsen av det profetiska ordet. Med tiden kommer en ohelig allians att uppstå mellan den politiska, religiösa och ekonomiska makten. Den falske profeten kommer att förmå hela världen att dyrka antikrist som Gud och för en tid har Satan uppnått sitt mål att bli dyrkad som Gud. Sedan kommer Jesus tillbaka, tack och lov!

  För att återgå till EU-valet så tycker jag att viktiga frågor att kämpa för inom EU är yttrandefrihet och religionsfrihet inte minst för att vi ska få möjlighet att sprida evangeliet till alla folk. Människohandel och trafficing är också viktiga frågor. Så gå för all del och rösta på någon av de kandidater som vill kämpa för dessa frågor i EU.

 • http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=168126 Metodistpastor Berndt Isaksson

  Riktigt kusliga signaler från EU

  En hemmafru i Frankrike kallade en av frankrikes ministrar för en lögnare. Detta gjorde hon i sin egen blogg. Nu har hon kallats till polisförhör och är dessutom åtalad för att offentligt ha förolämpat en politiker. Politikern i fråga fanns med bland publiken de en oppositionspolitiker höll ett möte. Inget märkvärdigt egentligen, men trots bildbevis förnekar ministern detta. Därför kallade hemmafrun Dominique Broueilh ministern för en lögnare.

  Då kan man fråga sig: vad är det som händer i EU-landet Frankrike? Det har vi alla anledning att fråga oss, för det som blir lag och praxis i ett EU-land blir snart praxis i hela EU. Den bloggande hemmafrun säger: ” Jag har en känsla av att Frankrike håller på att förvandlas till Franco diktaturens Spanien, där man inte vågade tala öppet om saker och ting i rädsla för att straffas, säger Dominique.” slut citat.

  Jag tror att detta är ett av många tecken på hur EU nu förvandlas till det totalitära förtryckarimperium som det kommer vara när det blir Antikrists plattform. Han kommer inte tillåta någon kritik av vare sig honom som person eller som politiker eller kritik av hans agenda.

  Källa:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5320788.ab

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Kommunallrådet Lennart Bondesson, kd, i Örebro har fått hård kritik, t.o.m. från andra allians-politiker, för sina bryska skolnedläggningar. Han hade t.ex. försökt förbjuda en moderatpolitiker, som hade egna barn i skolan, att delta i skolnämndens möte. Vid en demonstration utanför rådhuset blev stämningen alltmer upprörd, och den för opinionsyttringar överkänslige Bondesson kände sig illa berörd.

  Örebro tingsrätt dömde nyligen en person för brotten rattfylleri och oaga hot mot kommunalrådet Bondesson. Nej, han hade inte försökt köra över Bondesson med sin bil. Han hade ringt till kommunens växel och sagt att Bondesson ”ska passa sig i dag.” Tingsrätten bedömde ”brottet” som särskilt allvarligt, eftersom Bondesson hade blivit ”hotad” i sin ”myndighetsutövning”. Men rattfylleristen har inga barn i skolåldern, varför Bondesson inte har bedrivit någon ”myndighetsutövning” mot honom. Jag ifrågasätter dessutom om skolnedläggningar verkligen är ”myndighetsutövning” i egentlig mening, om det inte snarare är en förvaltningsåtgärd.

  Som jag ser det har de folkrädda Örebro-politikerna lyckats utvidga det straffbara området inom yttrandefrihets-området, så att vem som helst som uttalar sig lite oförsiktigt kan åka dit. . Rattfylleristen borde ha åkt dit för rattfylleri enbart, och blivit fråntagen körkortet på livstid. (Genom att baka in ”hotet” mot Bondesson i rattfylleridomen, så har ju tingsrätten mildrat rattfylleriet, som om inte det brottet ensamt vore nog för en fällande dom.)

  Att säga åt någon att ”passa sig” är en bagatell, som inte ens borde vara straffbar, om den inte åtföljs av hotfulla åtbärder o dyl. Men man ska inte köra bil med alkohol i kroppen, för det kan sluta illa, speciellt om man blir upprörd. Och i trafiken finns mer att bli upprörd över än skolnedläggningar. Själv tydker jag att Bondesson ska passa sig, så att han inte ställs inför väljarnas dom.

  Eller är det kanske olaga hot att uppmana väljarna att rösta på någon annan? Straff-skärpningen vid brott mot någon på grund av hans ”myndighetsutövning” syftar till att skydda poliser, åklagare, domare, etc mot repressalier från i första hand kriminella gäng. Det var inte menat att vara en hjälp för folkskygga politiker att tysta väljarna.

  Den smått paranoida väljarskräcken bland Örebro-politiker beror på dels en osund kollegialitet bland politiker över alla ideologiska gränser, man håller varandra om ryggen mot väljarna, och dels för att högsta hönset i sd-Örebro (en missionärsson!) har blivit en speciell måltavla för extrema vänstergruppers aktioner p.g.a. hans nazistiska retorik i insändare i lokaltidningen. Statistiskt sett har alltså antalet hot mot politiker i Örebro län ökat, men det finns inga belägg för att antalet hot mot demokratiska och icke-rasistiskia politiker har ökat. Inte ens alla sd-politiker har blivit utsatta för vänstergruppernas aktioner. .

  Och när det gäller just sd, så behövs det en granskning av kriminella metoder i den interna maktkampen, i stället för detta ryggmärksmässiga beskydd av segraren i maktkampen, som andra partiers politiker i Örebro län ägnar sig åt. Kd, och in ännu högre grad sd, är de värsta hoten mot den fria åiktsbildningen i Europa. Sd förespråkar en gigantiskt utvidgad övervakning av medborgarna, som i de f.d. kommuniststaterna. Så, trots allt: hellre kd än sd!

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Jag gör som Jesus……

  v v v v Thommy Bergenwall

 • Uppbyggelseprojektet

  Hej Thommy Bergenwall! Vi älskar dig! Du har äntligen förstått! Och ödmjukat dig! Halleluja! All ära till HERREN! Kasta inte sten! skänk blommor!

 • Lördagsgodis!

  Nu är det tid för några minuters nostalgi! Blunda och dagdröm er tillbaka till Humle och Dumle! Wille Walle och Wiktor! Beppes morgonprogram på julen! Hemma hos programmen med Kjell alinge och Janne Forsell! Patrick och Putrick! Hep stars! Tiffany! och Zonk! Ärtrör! Doftsuddgummin i sexan på mellanstadiet! Din klara sol går åter upp på tramporgel! Platåträskor! Vjeans! Mindre modiga män! Anita och televinken!! Nej. det här var förstås en parantes. En humoristisk krydda på maten. Vi ska leva i nuet, samtidigt som vi parallelt alltid ser det framtida strålande himmelska ljuset i den mörka tunneln, som vi alltid ger all vår kärlek till.

 • tro

  Bo!

  Ta det med ro, ro ta det med tro.

  Det finns en väg till herrens bön som Jesus själv den strålar skön vad ingen sett vad ingen hört det har han in i tiden fört.

  Och vill du själv den vägen gå så är hans ord att lita på men tvivla ej allenast tro det går en väg från tro till ro.

  Det finns en väg till himmelen en väg till Guds Jerusalem det börjar här den börjar nu var än den går den går till Gud.

  I love you all!

 • Bo

  Tack tro, det var fint skrivet!

  En dröm

  Jag hade för inte så länge sedan en dröm,
  en märklig och besynnerlig syn.

  Jag befann mig i en kulvert, i en mäktig gång,
  högt i tak och med väggar i vackra träslag.

  Människor förflyttade sig fram och tillbaka,
  det var en livlig trafik om jag minns rätt.

  Långt borta föll ljus ner från en öppning,
  och jag fylldes av en obeskrivlig glädje.

  Jag visste, att där ovanför var Guds tronsal,
  att jag befann mig i Guds tempel i Jerusalem.

  Jag minns att jag sa till mig själv i drömmen:
  – Detta kommer att bli en déjà-vu-upplevelse.

 • http://www.stnkavtvivel.blogspot.com Leif Ekstedt

  Det sliras på lamellerna i den kristna världen. EU-valet är en sekulär historia.
  Det föreligger många namn på valsedlarna som lever ett kristet liv och som samtidigt ser det sekulära samhällets behov. Det är i första hand personer ,som tycker som Du själv,
  som bör få din röst.
  Ett kristet uppdrag i det lilla landet Sverige borde få uppgiften. att redigera Bibeln objektivt – alltså tolka innebörden i varje nytestamentligt text. Vad man får göra och inte göra. Vad som händer om det står si eller så. Tänk om alla samfund kunde träffas och
  genmoarbeta det nya testamentet efter dessa förutsättningar. När alla blir helt ense , så har samfunden lärt sig vad ett rent helvete innebär.
  Men som sagt personrösta på den Du tror kan utföra EU-arbetet på ett sätt som gagnar vårt land och hela den Europeiska Unionen.

 • helen

  Har ni tänkt på att vi inte ska rösta på människor som tycker som oss själva, vi ska rösta som Gud vill och ifrågasätta om Gud verkligen vill att vi ska rösta. Många lyssnar till vad andra människor tycker.

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Ja, Leif Ekstedt, du har så rätt så! Du missförstod mig, när du trodde att jag uppmanade kristna med borgerliga partisympatier att gå med i sossarnas 1 maj-tåg. Min uppmaning var riktad till dem, som redan har bestämt sig för att rösta på sossarna eller vänstern, inga andra! Detta med anledning av att Jesusmanifestationen hittills har hållits första lördagen i maj månad. Och 2010 råkar första lördagen i maj vara den 1 maj., Så därför föreslog jag att kristna socialdemokrater kunde börja dagen med att delta i 1 maj.firandet, och avsluta dagen med att delta i Jesusmanifestationen.

  För att visa övriga sossar vad verklig Jesus-tro är! Och för att visa väljarna att det finns socialdemokrater med verklig Jesus-tro, till skillnad mot de nygnostiska irrläror som vissa hög- och sönderutbildade teologer med s-partitillhörighet försökier lancera som ”vänsterkristendom”. Hemska ord! Jesus är inte höger eller vänster. Han är Herre över alla jordiska politiker och makthavare.

  Nu skriver moderaten Leif Ekstedt (som har uppdrag i Svenska kyrkan): ”Det föreligger många namn på valsedlarna som lever ett kristet liv och som samtidigt ser det sekulära samhällets behov. Det är i första hand personer, som tycker som Du själv, som bör få din röst.” Och det håller jag verkligen med om. Även när det gäller riksdagsvalet nästa höst. Oavsett om vi lägger vår röst till vänster eller till höger, så ska vi rösta på kristna kandidater som tycker som vi själva.

  Det finns många namn på valsedlarna som lever ett kristet liv, skriver Ekstedt. Ja, jag tror det! Men vilka är de? Vilka socialdemokrater stödjer traditionella kristna värderingar? Och vilka moderater? Etcetera… Jag misstänker att partiledningarna inte vill att kandidater som tar sin kristna tro på allvar,placeras överst på listorna. Varför skulle Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt vara mer generös mot sina genuint kristna partikamrater än humbugen Göran Hägglund? Se bara hur han och hans ”pappa” (Alf Svensson) har behandlat Lennart Sacrédeus!

  Slutsats: Det räcker inte att uppmana de kristna väljarna att rösta på kristna kandidater som tycker som de själva. De måste också få veta vilka dessa kandidater är. Och partierna måste få veta, innan valsedlarna fastställs, att detta kommer att redovisas! Om det över huvud taget kommer att finnas några kristna kandidater på valbar plats.

  Det är enda sättet att tvinga partierna att ta hänsyn till den kristna opinionen. Därför behövs en tvärpolitisk rörelse för kristna gräsrötter och väljare, som kräver att det finns kristna kandidater på alla parters valsedlar, på valbar plats, från Vänsterpartiet till Moderaterna!

 • Daniel N

  Alla ni som nämner ”666”, ”Vilddjuret” och ”Lucifers rike” och avstår från att rösta, är ni seriösa? Om EU skulle få den rollen inom någon mörk framtid är det ju för att ni låter bli att rösta och därmed avstår från att bry er om framtiden. En demokrati bygger på att folket röstar. Så att ”bojkotta” valet helt kan man bara göra om man är emot demokrati.
  Är man emot maktbalansen inom EU så är det ju i synnerhet motsägelsefullt att inte gå och rösta, för då avstår man ju från den lilla makt man själv faktiskt har. Som om demokratin skulle vara en självklarhet…

 • helen

  Vi tror inte på ”demonkrati” vi tror på Jesus Kristus!

  Det som står i bibeln kommer att hända, det kan inte vi förhindra genom att gå och rösta. Men det är Ni som röstat på EU som kommer att göra det möjligt för antikrist att träda fram.

  Vi vet också att Jesus sedan kommer och räddar sitt folk.

  Det jag säger är att jag inte vill ha något med antikrist rike att göra, jag har aldrig röstat på EU och är emot EU därför avstår jag från att rösta.

 • Daniel N

  Jag tror på Jesus OCH demokrati. När Jesus blir ensam härskare kommer jag vara lugn, för han kommer bry sig om alla människor och sätta alla andra framför sig själv. Men ingen annan finns som är 100% god. Och medan vi väntar så vill han att vi ska sätta andra före och inte roffa åt oss varken makt eller andra förmåner, och det gör vi genom att ge alla en röst och välja framtiden tillsammans.

  Vad i Bibeln slår fast att EU är antikrist?? Ingenting. Det är egentligen bara spekulationer. Tidigare har man i olika tider trott att bla Hitler, Tredje riket och Sovjetunionen har varit Uppenbarelsebokens antikrist. Och med det perspektivet är ju EU bara en förmodad antikrist i raden. Jesus verkar genom oss kristna, och vill vi leva som Kristus och hjälpa andra människor så har vi ett bra missionstillfälle när vi beslutar om framtiden genom en folkomröstning. Om du, helen, är emot EU, så borde du göra din röst hörd genom att rösta på någon som tycker som du. Även om saker ter sig hopplöst får vi inte ge upp det goda.

 • helen

  Jag tycker inte att läget ser hopplöst ut det ser mycket hoppfullt ut, Jesus kommer snart tillbaks. Lite tid av vedermöda men det är det värt!

  Enligt demokratin och dig så är jag nästan tvungen att rösta men i egenskap av helt fri individ med fri vilja väljer jag att inte rösta. Och jag behåller det goda och väljer att lämna det onda.

 • L.E.

  Brother Omar (16) funderar över varför Stefan Swärd ”inte kommenterar Högskoleverkets rapporter om teologi-utbildningar?” I väntan på att Stefan (17) skall kommentera detta ….kan alla hugade debattörer och läsare klicka fram Lars B Stenströms (kyrkoherde i Olaus Petri församling i Örebro) inlägg i frågan i finlandssvenska ”Kyrkpressen” …….(jo, faktiskt)
  Lars B är en ”bra” och vettig debattör i Svenska kyrkans herdeskrud (…..tyvärr allt för få !?)

  Hälsar L.E

 • Daniel N

  helen. Klart du inte måste rösta. Då skulle vi ju knappast ha demokrati. 😉 Jag har lite svårt att förstå dig bara. Men intressant med dina åsikter. Frid!

 • helen

  Daniel, Jag kan rekomendera en hemsida som heter Vakna Sverige! Då kanske du förstår hur jag tänker lite mer. :)

 • Daniel N

  Ok, då förstår jag. Man skulle nog behöva säga: Vakna Vakna Sverige! Vakna Sverige står för en stenålders bilbeltolkning, och de använder en teknik som är vanlig när det gäller att bilda intriger, nämligen att blanda fakta och fiction och härleda saker baklänges. Dan Brown gör samma sak i Da Vinci-koden. Tror du på den också? Var rädd om dig.

 • helen

  Det är bra att vara vaken, jag tror verkligen inte på Da Vinci-koden har inte ens läst boken eller sett filmen. Du verkar vara mycket snabb på att döma ut och dra förhastade slutsatser om människor. Hoppas att du mår bra.

  Helen

 • helen

  Daniel Nilsson, med stor sannolikhet är det så att Vakna Sverige har rätt och du har fel.
  :)

 • Daniel N

  Förlåt helen, om du upplevde dig dömd snabbt (du skrev fel namn, men jag antar att det var mig du adresserade).
  Det är teologin hos Vakna Sverige jag dömer, och inte dig. Många kristna verkar se Bibeln just så, som någon slags spåkula. Jag har själv sett hur det kan försätta folk i någon sorts trons rädsla och fruktan, och det stämmer inte med Bibelns budskap om Guds nåd som leder människor till befrielse på alla områden (inklusive detta område).
  Det är klart att jag kan ha fel, men med mina aktuella erfarenheter kan jag inte alls gå med på att tolka Bibeln som att ingenting jag gör spelar någon roll. Jag tycker snarare att Bibeln i sin helhet talar klart emot det förhållningssättet. Så oavsett vilken ondska som väntar, ostoppbar eller inte, så upplever i alla fall jag att Gud kallar mig till engagemang för mina medmänniskor istället för till att vara soffliggare.
  Vakna Sverige kände jag inte till, men deras budskap är knappast nytt, och det köper jag inte som något mer än lite skrämmande underhållning (som Da Vinci-koden). Om de har rätt så säger nämligen Bibeln emot sig själv…

 • helen

  Bibeln är ingen spåkula men du kanske har hört talas om att det finns profetsior i bibeln, det profetiska ordet.

  Det har i alla tider varit så att profetrna har blivit föraktade även på bibelns tid. Du säger att det sätter folk i någon sorts trons rädsla och fruktan, jag vill säga att det i stället gör folk förberedda för det som ska komma.

  Om ingen är förberedd för sämre tider t.ex. (som Josef var på grund av det profetiska ordet) så kommer många kristna att inte vara förberedda på både lidande, förföljelse och andra svårigheter.

  Hoppas att du inte alltid är så snabb på att fatta dina slutsatser och hoppas att du förstår mig nu. Jag sväljer inte alla budskap som profeter har jag prövar dem först i mitt eget hjärta. Men jag förkastar det inte med en gång, det kan ju komma från Gud.

 • Daniel N

  Jovisst, jag förstår dig. Du menar att jag borde tänka, grubbla, pröva och studera mina slutsatser lite mer ingående än de lite väl snabba 15 år jag lagt på denna… :-)

 • helen

  Ja, det är nyttigt även för fariseer och skriftlärda att varje dag tänka, studera ordet och lyssna in den helige Ande i sitt liv.

  Var alltid bedjande i Anden och uppkopplade till fader Gud genom Jesus Kristus. :)

 • Lars W

  Tack till:

  helen

  in love with Christ!

  Nils-Eije stävare

  Per Spektiv

  …för era fina synpunkter. Må Gud välsigna er i ert ställningstagande mot Europeiska Unionen.

  Michael G. Helders:

  Påven är antikristlig men inte Antikrist. Antikrist kan betyda ”istället för Kristus” vilket ju denne envist hävdar att han är. I eskatologin beskrivs dock påveväldet som en ”sköka” (Upp kap 17). Nej Antikrist kommer att framträda ur ett starkt Europa inom EU – var så säker. Mer att läsa här: http://www.kyrkforum.se/nyheter/1113-nej-och-ater-nej-till-euron.html#post14714
  http://www.kyrkforum.se/nyheter/1525-det-glupska-rovdjuret.html#post20348

  Katta:

  Ditt förslag är att tänka på till nästa val (vilket vi förhoppningsvis slipper deltaga i p g a att vi dessförinnan lämnat unionen. Att skriva ”Jag röstade nej till EU” på en blank valsedel alltså

  Gud välsigne Dig med.

  Må Gud bevara konungariket Sverige och dess innevånare – gamla som nya – från detta glupska odjur.