Lördag – hos Klara kyrka

Idag var jag i Klara kyrka i centrala Stockholm och medverkade i samband med en nationaldags-bönegudstjänst, med fokus på förbön för Sverige. Carl-Erik Sahlberg påminde om hur mycket och engagerad bön alltid gått hand i hand med väckelserörelser och särskilda besökelsetider från Gud, i historien. Mycket inspirerande tillställning.

I morgon bitti reser jag till Finnerödja för besök i den lokala EFK-församlingen, ett möte klockan 14.00. Efter det tänkte jag rösta innan vallokalen stänger. På vem säger jag inte, men jag kommer att följa mina egna kriterier och rekommendationer som jag utvecklade i artiklarna i Dagen och Hemmets Vän under denna vecka.

Och kan ni gissa vad jag gör just nu, lördag 21.00 – tittar på Sverige-Danmark förstås, men det känns motigt, just nu i varje fall. Bönen tidigare idag kändes mer segerrik. Och innan dess var jag ute och joggade med en son som just kommit hem från studier i Schweiz och en dotter tillfälligt hemma, bosatt i Oslo.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Sahlberg är otrolig bra.
  Good Foundation (som samarbetar flitigt med Klara) har konferens i helgen- tyvärr fick inte jag möjlighet att åka- men de som är intresserade kan ta en titt här http://3hem.se/ – sista dag i morgon.

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Jag har läst vad du skrev i Dagen. Det kan jag ju hålla med om, men du borde nog också ha nämnt de ökande inkomst- och klasskillnaderna. Jag har också läst Lennart Sacrédeus råd till dem, som röstade på honom i förra EU-valet. Då röstade jag på Junilistan i protest mot att kd motarbetade Sacrédeus. Jag tycker att kd har uppfört sig så illa, så de har gjort sitt i svensk politik, att väljarna bör kasta ut kd ur både EU-parlamentet och riksdagen. .

  Junilistan har gjort en kraftig uppryckning de senaste dagarna, och har kanske chans att få mandat. Piratpartiet får kanske två. De är de enda partierna utanför riksdagen, som det kan vara värt att rösta på. Om man nu tänker proteströsta. Proteströsta på sd ska man inte göra, eftersom sd är ett ännu sämre alternativ än kd. Sd stödjer inga kristna värden, utan bara den s.k. kulturkristendomen.. Precis som vänsterpartiet anser sd att religionen ska vara underordnad politiken. Så då kan du ju lika gärna rösta på v!

  Till dig som ändå tänker rösta på kd, men vill protestera genom att inte rösta på partiledningens toppkandidater har jag ett råd: Kryssa trean, Per Landgren. Att kryssa någon längre ner är meningslöst som protest, eftersom det inte leder till några om-möbleringar i toppen.

  Efter EU-valet bör nog den svenska kristenheten ta sig en rejäl funderare, om man har valt rätt väg, när man har lagt alla ägg i en korg, kd, som är en av de mindre korgarna i den gemensamma borgerliga korgen. Detta har lett till att de övriga partierna nonchalerar de kristna väljare (”De röstar ändå på kd så dem kan vi strunta i”, resonerar Sahlin & Reinfeldt. – ”De röstar ändå på oss, så vi kan strunta i vad de vill”, resonerar Alf Svensson och hans krönta kronprins Göran Hägglund.)

  Det är ett allvarligt misstag att försöka göra kristendomen till något slags borgerligt projekt. Alla kristna väljare röstar inte borgerligt, och vilka kandidater röstar de då på? Homorörelsen, som egentligen är en mycket mindre minoritet än den bekännelsetrogna kristenheten, har motstått frestelsen att bilda ett särskilt homoparti, och därför finns ”homvänliga” kandidater i alla partier, och därför finns ingen egentlig opposition mot homorörelsens krav. Den får som den vill, oavsett om det är höger- eller vänsterblocket som styr.

  Ändå saknas inte sant kristna politiker inom vänsterblocket. Men utan rejäl uppbackning från den övriga kristenheten, har det varit för enkelt för partiledningarna att flytta ner dem från valbar plats.

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Det är inte i Eu som vårt liv har någon framtid utan hos Jesus.

  Sverige behöver en genom gripande folkväckelse ända inne från hjärte djupet, då först blir det en förändring i vår lilla värld.

  v v v v THommy Bergenwall. kastasten.se

 • http://helapingsten.wordpress.com/ micael

  Sahlberg och de andra i Klara gör ett fantastiskt arbete för att förena karismatik och diakoni, att återuppväcka hela pingsten.

 • per spektiv

  michae hellder du får jätte gärna älska sahlberg, men det är JESUS som är otroligt bra! Inte sahlberg. För övrigt så kan jag informera dig om att jag tidigare svarade på en fråga från stefan swärd, men du missuppfattade, och trodde det var riktat till dig. Ha en trevlig dag. Love!

 • Uppbyggelseprojektet

  hej thommy bergenwall, du gör inte som Jesus, han vill att du i kärlek ska rekommendera människor att tex.skänka blommor. Du gör som djävulen, han vill att du ska rekommendera människor, att skada andra människor, genom att kasta sten. Det är relativt många människor som dödats genom att de blivit stenade. omvänd dig ifrån din synd, innan det är försent för dig.

 • http://helapingsten.wordpress.com/ micael

  Ja, naturligtvis är det Jesus som verkar i Sahlberg och de andra i Klara, jag har inte sagt något annat. GVD

 • http://helapingsten.wordpress.com/ micael

  Oj, det blir förvirrande när det är två Micael här. Du riktade dig visst till Helders, Per. :)