Artikel i tidningen Inblick om andliga läget i Sverige

Det har nu kommit ut en ny kristen tidning som heter Inblick, den ges ut från samma församling och organisation som driver TV-kanalen 10. Har skrivit en krönika i deras senaste nummer med en analys av andliga läget i Sverige. Du hittar den här.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  ”Människors grundläggande behov är konstanta: Att söka mening, bli älskad och bekräftad, göra något meningsfullt med sitt liv, och en önskan att livet ska rulla på utan katastrofer. Alla kämpar sin kamp med synden, även om man försöker förneka det, och hittar alla sorts tänkbara bortförklaringar för synden. Men det är ju inte så lätt. Vi är skapade för gemenskap med Gud. Det är Jesus som är förbindelselänken och kontaktpunkten för att vi ska hitta den verkliga meningen, och hoppet inför framtiden, som håller långsiktigt. Och det är bara han som kan befria och rena människan från synden.”

  Mitt liv var katastrof fritt innan jag blev kristen, efter jag blev kristen har jag inte mött något annat än katastrofer, kan häller inte säga att mitt liv har fått större mening som kristen än hur jag hade det som okristen, även när det kommer till att bli bekräftad hade jag det mycket bättre som icke-kristen, ända positiva skillnaden är nog att jag den dag i dag kan ta del av Guds kärlek.
  ”Är du frälst” brukar de äldre fråga, i dag vet knappt nån yngre kristen va han/hon är frälst ifrån. Det talas inte längre om synd, åtminstone inte utifrån Bibeln’s perspektiv på synd, det talas inte om helvetet, Guds helighet och rättfärdighet- vilket skapar frågan: Om alla kämpar sin kamp mot synden, kristna som okristna, men alla förnekar det- borde inte då väckelsen börja med dig och mig, att vi vågar vara ärliga inför Gud och bekänna va vi faktiskt är? Borde inte väckelsen då börja med att de i kyrkan ödmjukar sig Korset och omvänder sig?- Är det inte först genom omvändelsen vi kan verkligen se va Jesus egentligen gjorde på korset- och våran egen del i det hela? Måste vi inte omvända oss för att förstå att vi aldrig kan bli rättfärdig i oss själva, men priset vara Herren att det blev fullbordat på Golgata så vi kan ha våran rättfärdighet i Honom allena?
  Jag kan inte se något annat än stora hinder i Guds hus för sann väckelse, emerging church, willow creek, den stora skökan, falska väckelser som lakeland, och sådana som mig själv som inte har något bättre för sig än att kristisera osv osv. Jag är allmänt känd som galen optimist- och jag som dig tror på väckelse. Men väckelsen kan ju aldrig komma fören du och jag är villiga att omvända oss, ödmjuka oss Herren- inse att vi inte har något gott att hämta hos oss själva- utan allt ska vara ett resultat och konsekvens av Jesus Kristus som äran, makten och härligheten tillhör.

  Självklart är inte sekualiseringen eller annat något hinder för väckelse. Ta en titt på Israels folk fram och tillbaks i GT, var ju ständigt avfall och ständigt väckelse- det samma kan vi se i kyrkohistorien, Gud har makt!
  Bibeln säger vi har fått nåd att tro och nåd att lida (Fil 1:29)- vågar vi stå för en förkunnelse som inte matar köttet- utan faktiskt lär va Bibeln lär?

  Ja det var mina funderingar kring citatet ovan…Annars måste jag säga en mycket fin och trevlig artikel. Blir glad när jag ser hur vilken vikt ni lägger på evangeliation, det är viktigt, blir alltid upplyft när jag läser om arbetet till sådana som Konnekt och Street Church, och må Herren välsigna det ni gör i Hans namn!

  Ett lite upplyftande tips: http://media.sermonindex.net/1/SID1156.mp3 Jim Cymbala läser upp från sin bok ’Fresh Wind, Fresh Fire’ – har inte fått tag på detta själv, men oj va jag längtar!

 • Bo

  Michael och alla andra, i princip kan man dra denna slutsats
  (kommentar 30 maj, Vineyardrörelsen) utifrån NT, men jag har aldrig sett det så tydligt och explicit uttalat som i 5 Mos 13: 1-3. Att jag inte noterat detta tidigare beror nog på min ovilja att studera GT:s lagböcker, därför att jag som så många andra kristna inte upplevt det särskilt relevant för en på Jesus troende, men därför har vi också missat mycket viktiga bitar i Guds ord.

  Innehåller i Lennart Jaretegs föredrag har bekräftat det jag själv upplevt tidigare. Jag måste vara ärlig och säga att jag inte upplever att det är Guds ande, den helige ande, som manifesterar sig i den ”heliga fyllan” och dessa djurbeteenden och djurläten. Om inte den kristna församlingen börjar bli mer vaksam och bejakar andebedömningens gåva blir vi ett lätt offer för villfarelser.

  Det är på tiden att vi kristna börjar sätta bibeln, Gud ord främst i våra liv. Bibelns undervisning och den helige andes upplysning är fortfarande tillräckligt för att hjälpa oss att vandra på den rätta vägen och kunna urskilja vad som är sunt och bibliskt.
  Vi kristna borde ta till oss Herrens ord till Josua, Josua 1: 7-8.

 • Bo

  Stefan, anar jag en ny ton i ditt skriftställarskap, en nytt positivt tonfall som pekar på den rätta vägen?

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Stefan jag kopierade ditt inlägg på tids skiften inblick till min blogg,den var väldigt bra.

  v v v v Thommy Bergenwall Kastasten.se

 • Ronny

  Detta måste var årundradets roligaste teckning det är Evangeliet.

  http://www.tidningeninblick.se/Default.aspx?ID=12#87Frid Ronny

 • Ronny

  Det skulle stå :Detta måste vara århundradets tekning detta är Evangeliet

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders
 • Bo

  OK, tack Michael!

 • http://pendlatillnorrkoping.blogg.se Roberth

  Ronny: ; mycket slående bild!

 • http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=168126 Metodistpastor Berndt Isaksson

  Till Michael G. Helders

  Ang. Världskyrkan och ekumeniken vill jag rekommendera denna videolänk:

  http://vimeo.com/1030000?pg=embed&sec=

  Tänk om den hade fått spelas upp vid nästa sammanträde hos Sveriges Kristna Råd – det skulle vara en nyttig lektion.

  Berndt Isaksson
  metodistpastor

 • Kjell Gustafsson

  Hej Stefan!

  Tack för din fina och läsvärda blogg.

 • Ronny

  Javist var den Kul Roberth hi hi…

 • Tomas Ander

  Ronny. I varje nummer av Inblick har Hans Oskar Hansson en liknande talande rolighet.

 • Ronny

  Ja väldigt skoj facktisk

 • Ronny

  Mycket bra artikel föresten Stefan Swärd ber om ursäkt för att jag inte pålyst det ännu .Men blev så begestrad i den roliga tekningen på samma sidan .Läste artikeln nu först , fantastiskt bra. Tack och Guds frid och Gud välsignelse Ronny

 • Uppbyggelseprojektet

  Thommy Bergenwall vill att vi ska kasta sten på (honom)! Det är väldigt självdestruktivt! Du behöver lära dig att radikalt älska dig själv, och andra människor, även i skriftlig form. Uppmana istället människor att tex. skänka blommor.

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders