Mors dag

Denna dag har fokuserats på mors dag. Första halvan av dagen ägnade jag mig åt mina föräldrar, 82 respektive 84 år gamla, och tog ut dem på en utflykt till Dalarö, i det vackra sommarvädret, vilket uppskattades mycket. Och sedan blev det middag hemma, då två av barnen var hemma, de enda som är stationerade i Stockholm just nu, ett barn studerar i Schweiz, och ett jobbar i Oslo.

Nästa vecka blir intressant. Bland annat två dagar på Livets ords kursgård utanför Uppsala, där vi möts som Claphaminstitutets styrelse, medverkar i Klara kyrka på nationaldagen, och reser till Finnerödja nästa söndag för att predika i EFK-församlingen där.

Jag tror på att Jesus ska vara mäktigt verksam kommande vecka på ett antal olika sätt, och jag ställer min mun, mina fötter, mina händer, mitt huvud – till hans förfogande.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Härligt med mammor, det finns inget starkare på vår jord det är bara bevittna en förlossning för att få den insikten.

  Banden mellan mor och barn är ett annat exempel på den unika särställning mamman har.

  Vi män,pappor får jobba på relationen med barnen och göra vårt bästa för att nå en liten bit på samma väg.

  Stefan skulle du vara i Finnerödja utan för Laxå,då skulle jag försöka att komma dit och lyssna på dig.

  V v v v Thommy Bergenwall. kastasten.se Psalm 118:8-9.

 • Tomas Ander

  TACK Stefan för en bra gästkrönika i tidningen INBLICK!

 • http://helapingsten.wordpress.com/ micael

  Glad pingst!

  Pingsten är av många bortglömd… de flesta karismatiker ignorerar den ekonomiska delen av Apg 2 och fokuserar bara på det karismatiska delen, men det är ett faktum att alla kristna (ja, alla) sålde allt de ägde och delade allt gemensamt den första pingsten… de utrotade rikedom och fattigdom i ett slag. Detta var inte bara en ”Jerusalemföreteelse” som andra församlingar inte praktiserade, kyrkohistorien vittnar om att majoriteten av församlingarna de första 200 åren praktiserade egendomsgemenskap (se t ex http://www.christarchy.com/profiles/blogs/early-christian-teaching-on).

  Jag vill ha en sådan pingst igen! Dock vet jag att det kan gå utför tills man har det omvända problemet: att man bara bryr sig om den ekonomiska delen av pingsten och inte den karismatiska. Vi behöver andegåvor likaväl som egendomsgemenskap, under och tecken likaväl som fattigdomsbekämpning. Jag vill återuppväcka HELA pingsten, inte bara en del av den. Det är detta jag ska skriva om på den nystartade bloggen http://helapingsten.wordpress.com/ framöver. Läs också David Åhléns blogg http://operationovresalen.blogspot.com/ som manar till en karismatisk förnyelse som innebär både helande och ekonomisk utjämning.