Tantolunden och sorg över att jag bara får titta på Stockholmsmaran

Ägnade fredagskvällen åt Tantolunden, ett gäng ungdomar, och jag och Christer Bergendorff 50-plussare från Söderhöjdskyrkan. Samtal med massor av ungdomar i varierande nyktert tillstånd, polis, nattvandrare m.m. Vi är i regel dessa ungdomars enda kontaktyta med kristna världen och kyrkan, och deras bild av kristna att det är folk som är ute på fredagnätter och hjälper ungdomar och bjuder på pannkakor och kaffe. Vi når stora kontaktytor, bra samtal, möter mycket nyfikenhet, och väldigt lite av förutfattade meningar om oss kristna. Vi vill dock ta ett steg längre, se Guds kraft verka, se verkliga Jesusmöten, och få med ungdomar i Alfagrupper, det har inte lossnat där ännu, men vi kämpar vidare. En pionjär ger sig aldrig.

Idag är jag helt ledig, umgås med hustrun och en hemmavarande dotter, och ska kika lite på Stockholm Marathon idag. Skulle egentligen velat springa, men får inte varken för min gymtränare, läkare, min mor eller för hustrun. Jag tror att hela Elimkyrkan är glada över att jag inte springer. Livet är hårt, och det är märkligt hur mycket massa andra människor styr över vad man får eller inte får göra. Är det någon som begriper varför de tycker att jag inte kan klara ett maratonlopp?????? Det ligger långt utanför min fattningsförmåga.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Marcus

  Jag tror folk är rädda att du ska slå deras personliga rekord.

 • Katta

  Frid!

  ”Det ligger långt utanför min fattningsförmåga.”

  Då är det kanske tur att man inte ska förlita sig på sitt förstånd… (Ord 3:5)

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Säger det igen,Stefan ni är ett föredöme för kristenheten som vågar och vill visa er ute i livet,all heder till er och låt oss tro att andra följer efter.

  Själv har jag också en fru,dotter,mor,Jesus som sätter gränser, framför allt när det gäller arbete/hobby vilket är mycket klokt.

  Vi män kan ha lite svårt i bland när det gäller sjukdoms insikten av vår fysiska och psykiska förmåga tror jag.

  Ha en trevlig dag med familjen. v v v v Thommy Bergenwall.. kastasten.se

 • karl

  Hejsan Stefan ! Kul att du tar fighten för Kristus .Annars undrar jag hur du tänker kombiniera föreståndarskapet i Elim med samhällsengagemang.kommer du att sluta med dina andra ansvar? Hur tänker du jobba ekumenisk med kyrkorna i Stockholm? Jag menar alla verka hålla sig till sitt. Om inte annat vi borde fylla själva kungsan om alla kyrkor talade med varandra här i Stockholm. Hur tänker du överbrygga kyrkornas åvstånd? finns det nån plan att gå ihop med Pingst ?tack för svaret Karl

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Karl,
  Jag kommer att bli en mycket samhällstillvänd föreståndare för Elim, både predika och motivera församlingen, och ge goda råd till globala företag, och vara en kristen röst i samhällsdebatten. När det gäller ekumenik har jag alltid varit en ekumeniskt sinnad person, även om jag alltid har varit en frejdig teologisk debattör, tror på enhet, men menar också att svensk kristenhet har nått alla rekordnivåer som finns när det gäller sekularisering, så enheten är inte helt okomplicerad i dessa tider. Vill nog mest på djupet samverka med församlingar som är starkt missionerande och som rör sig framåt på ett progressivt sätt.

  hälsar
  Stefan Swärd

 • http://efk-ung.se Christian Svahn

  Kanske ska jag utmana dig till nästa års marathon? Vi kan springa får ngn Good Cause!?